چگونه در بورس سرمایه گذاری کنیم؟

قبل از پرداختن به این موضوع که چگونه در بورس سرمایه گذاری کنیم ، در ابتدا مختصری عبارت سرمایهگذاری را توصیف مینماییم.
سرمایهگذاری عبارت است که هرگونه شراکت با شرایط مشخص و شفاف در زمینههای موردنظر با قبول ریسک موجود.
سرمایهگذاری از مقولههایی هست که در زمینههای مختلفی مورد استفاده قرار میگیرد. از جمله این زمینهها میتوان به بورس، سکه، ارز، مسکن و… اشاره کرد. همانطور که از این تعریف برمیآید در بحث شراکت هم سود مطرح است هم ضرر که مقدار سود و ضرر در سرمایهگذاری در هر یک از زمینهها تا حدودی قابل محاسبه است.
یکی از نکاتی که باید در هر سرمایهگذاری به آن توجه ویژه داشت موضوع نقد شوندگی سرمایه است. همین موضوع باعث میشود که سرمایهگذاری در بورس مزیتی ویژه نسبت به سایر سرمایهگذاریها داشته باشد.
چهبسا اینکه سرمایهگذاری در بورس از دید اقتصاد کلان برای کشورهای درحالتوسعه ازجمله کشور ایران آثاری مثبتی را برجای میگذارد. فراموش نکنید که اصل مهم و اساسی در هر سرمایهگذاری حفظ سرمایه اصلی است.
اما…
چگونه در بورس سرمایه گذاری کنیم؟
برای سرمایهگذاری در بورس ابتدا باید ذهن خود را نسبت به مقولههایی ازجمله نرخ تورم سالانه، سود سپردههای بانکی، سود تسهیلات بانکی، نرخ جذاب سرمایهگذاری، میزان ریسکپذیری و … آماده کرد. نکته دیگری که در امر سرمایهگذاری باید رعایت کرد این است که سرمایهگذاری باید با سرمایه مازاد صورت بگیرد. به جهت اینکه در این امر بحث سود و زیان مطرح است لذا تا جای ممکن باید ریسک موجود را کاهش داد.
سرمایهگذاری با سرمایه مازاد به لحاظ روانشناسی، از هیجانات کاذب میکاهد و تصمیمات را منطقیتر میسازد. سرمایهگذاری زمانی مثمر ثمر خواهد بود که سود سالیانهای که از سرمایهگذاری خود کسب مینمایید بالاتر از تورم موجود در کشور باشد در غیر این صورت تورم، اثر سود کسبشده شما را از بین میبرد.
سرمایهگذار این ویژگی را دارد که با متحمل شدن مقدار کمی ریسک بهمراتب بیشتر از سود سپردههای بانکی از سرمایهگذاری خود کسب نماید و سرمایه خود را رشد دهد. چهبسا این سرمایهگذاری در بورس به جهت برخورداری از بهره مرکب، سرمایه اصلی را بهسرعت رشد میدهد.
هر سرمایهگذار باید بااطلاع از نرخ تورم، سود سپردههای بانکی و سود تسهیلات بانکی، وضعیت کلی اقتصاد کشور، میزان ریسکپذیری، میزان زمان صرف شده برای سرمایهگذاری و … درصد سود سالیانه سرمایهگذاری را برای خود پیشبینی نماید.
مراحل عملی سرمایهگذاری در بورس
در ادامه مراحل عملی سرمایهگذاری در بورس را توضیح میدهیم. هر فردی که قصد سرمایهگذاری در بورس دارد در ابتدا باید اقدام به اخذ کد معاملاتی نماید.
این کار از طریق کارگزاران معتبر سازمان بورس صورت میگیرد. در واقع کارگزاران بورس وظیفه دارند که تحت نظارت سازمان بورس ارتباط بین خریدار و فروشنده را برقرار نمایند. برای اطلاع از کارگزاران معتبر بورس به وبسایت کانون کارگزاران بورس اوراق بهادار مراجعه نمایید و کارگزاریهای معتبر فعال در شهر خود را شناسایی نمایید.
با در دست داشتن اصل شناسنامه و کارت ملی و کپی آنها به همراه کپی آخرین مدرک تحصیلی به کارگزار خود مراجعه نمایید و مراحل اخذ کد را طی نمایید.
پس از اخذ کد معاملات باید روش سرمایهگذاری خود را مشخص نمایید. برای خرید سهام از حساب شخصی خود نزد کارگزار موردنظر، میتوانید وجه سرمایهگذاری را در حساب معاملاتی خود نزد کارگزار واریز نمایید و یا اینکه یکی از حسابهای خود را بهحساب معاملاتی خود متصل نمایید. در ادامه چهار روش مرسوم سرمایهگذاری در بورس را خدمت شما عرض مینماییم.
روش های سرمایهگذاری در بورس
1- سرمایهگذاری در صندوقهای سرمایهگذاری
روش اول سرمایهگذاری در صندوقهای سرمایهگذاری است و میتوان با قبول ریسک موجود اقدام به خرید واحدهای صندوقها باقیمت مشخص کرد و بدون صرف زمان و متحمل شدن ریسک موجود، در سود و زیان صندوقهای سرمایهگذاری شریک شد.
2- شناسایی سهام برتر بازار بورس
روش دوم شناسایی سهام برتر بازار بورس توسط شخص سرمایهگذار است. بدین منظور فرد با شرکت در دورههای آموزشی تحلیل تکنیکال و تحلیل بنیادی مطالب و مفاهیم موردنظر را میآموزد. بهگونهای که شخص سرمایهگذار با آموزشهای لازم سهام برتر بازار را شناسایی مینماید و اقدام به خرید آن مینماید.
شرکتها و موسسههای زیادی درزمینه آموزش فعال هستند که گاها هزینههای گزافی را دانشآموختگان خود دریافت مینمایند. توصیه ما این است که از دوره آموزش تحلیل تکنیکال که بهصورت رایگان ارائهشده است استفاده نمایید و هزینهای که قصد دارید بابت آموزش به شرکتها و موسسههاا بپردازید را در بورس سرمایهگذاری نمایید.
3- معامله با سیگنالهای دیگران
روش سوم سرمایهگذاری در بورس این است که سرمایهگذار با کسب اطلاعات اولیه از انواع تحلیل، شرکتهای مشاورهای را انتخاب نماید و با پیشنهادات خریدوفروش آنها اقدام به سرمایهگذاری در بورس نماید.
نکتهای که لازم است فرد سرمایهگذار در این روش مدنظر داشته باشد این است که گذشته شرکتها و اشخاصی که اقدام به ارائه سیگنالهای خریدوفروش مینمایند را بررسی نماید. چهبسا ممکن است بعضی از این افراد صرفاً با ایجاد جو و هیجان بر روی سهم، به شما پیشنهاد خریدوفروش بدهند و بعد از کسب سود نامشروع خودشان در سهام موردنظر، شما را با ضرر مواجه نمایند.
ارائه گزارشات مدون و دقیق به همراه سابقه درخشان شرکت پیشنهاددهنده میتواند فضای اعتمادسازی را در وجود سرمایهگذار فراهم نماید.
4- واگذاری سرمایه به سبد گردان بورس
روش چهارم سرمایهگذاری در بورس این است که با واریز وجه سرمایهگذاری بهحساب معاملاتی خود در کارگزاری موردنظر، انجام عملیات خریدوفروش توسط شخص دیگری صورت گیرد که به این روش اصطلاحاً سبد گردانی گفته میشود.
سرمایهگذار و سبد گردان با توافقات خود درصدی را بهعنوان کارمزد فرد سبد گردان در نظر میگیرند و قراردادی بین آنها منعقد میگردد.
توصیه رها سرمایه
توصیه رها سرمایه این است که حتیالامکان از روش سوم استفاده نمایید، زیرا:
1- سود سرمایهگذاری نسبت به روش اول به نسبت بالاتر و جذابتر است.
2- نسبت به روش دوم با کمترین زمان صرف شده و کنترل ریسک مناسب به سود بالاتری خواهید رسید.
3- مانند روش چهارم درصدی را بهعنوان کارمزد سبد گردان پرداخت نمینمایید.
به این مطلب چه امتیازی میدهید؟
امتیاز را مشخص کنید
میانگین امتیاز / 5. تعداد امتیاز
امتیازی ثبت نشده است. اولین نفر باشید که امتیاز میدهید!
دیدگاهتان را بنویسید
برای نوشتن دیدگاه باید وارد بشوید.