4 روش جذاب سرمايه گذاری پولهایمان

کجا سرمايه گذاري کنیم تا پولمان آب نشود از طرفی مثل مرغ تخم طلا برایمان تخم کند! در مقاله قبلی توضیح دادیم کهچرا باید سرمايه گذاري کنیم همینطور در طی مطلبی جداگانه توضیح دادیم که پولمان را در کجا سرمایه گذاری کنیم.
دو مطلب بالا تا حدودی به توضیح اهمیت سرمايه گذاري پرداخت و با ارائه 4 روش مرسوم و سنتی سرمايه گذاري، به بررسی نقاط قوت و ضعف آنها پرداخت. در این مقاله به بررسی 4روش مرسوم دیگر برای استفاده بهینه از پساندازهایمان میپردازیم.
همانطور که اشاره شد برای سرمايه گذاري در املاک جدای از تخصص، نیاز به سرمایه چند صد میلیون تومانی است. بانک هم اغلب از تورم پیشی نمیگرد و سودی که میدهد عموماً زیر نرخ تورم است!
اشاره کردیم که بازار ارز و طلا نیز کاملاً تخصصی و پر نوسان است و عوامل مهمی همچون قیمت انس جهانی و طلا بر روی آن تأثیرگذار است. اما کمترین مزیت سرمايه گذاري در طلا و ارز عدم نیاز به سرمایه سنگین است. به عبارتی میتوان با چند صد هزار تومان طلا خرید و یا اسکناس دلار!
این مقاله نیز به بررسی 4 راه سرمايه گذاري میپردازد که میتوانیم سرمایههای خود را (هرچند اندک) در آن سرمايه گذاري کنیم. مطالب مقالات قبلی و این مقاله در پاسخ به سؤال کجا سرمايه گذاري کنیم است.
1- سرمايه گذاري در اوراق مشارکت دولتی
اوراق بهاداری که از طرف دولت در اختیار عموم قرار میگیرید. تصور کنید یکی از شرکتهای پتروشیمی کشور برای توسعه خود نیاز به راهاندازی خط تولید جدید دارد. طبق برآورد بهعنوانمثال به 500 میلیارد تومان سرمایه نیاز دارند. چنانچه شرکت طرح توسعه خود را در قالب طرح توجیهی مشخص و دقیق ارائه دهید و برآوردی از سود حاصله داشته باشد، میتواند سرمایه موردنیاز را در قالب اوراق بهادار در معرض عموم قرار دهد.
مهمترین جذابیت و اساسیترین ویژگی سرمايه گذاري در این اوراق سود تضمینی و بدون ریسک آن است. معمولاً نرخ سود این اوراق علیالحساب است و از سود بانکی اندکی بالاتر است.
اصل سرمایه شما به همراه سود این تضمین میشود. نکته قابلتأمل اینکه سود این اوراق توسط بانک یا نهاد مالی تضمین میشود. نکته دیگر در مورد اوراق مشارکت اینکه معاف از مالیات است. نکته سوم اینکه معمولاً این اوراق بهصورت دو تا پنجساله ارائه میشود اما با توجه به اینکه قابلانتقال به غیراست میتوانید در هر زمان آنها به شخص دیگری واگذار کنید.
بنابراین اگر سؤال میکنید كجا سرمايه گذاري كنيم و دنبال یک سود مطمئن بهتر از بانک هستید و اهل ریسک نیستید، اوراق مشارکت دولتی بهترین گزینه است.
2. صندوقهای سرمايه گذاري مشترک
اگر اهل ریسک هستید و میپرسید کجا سرمايه گذاري کنیم ، صندوقهای سرمايه گذاري مشترک بورسی پاسخ سرمایه گذاران ریسکپذیر است.
همانطورکه میدانید سرمايه گذاري در بورس یکی از روشهای بسیار جذاب برای تولید ثروت است. بازار بورسی بهنوعی حکم تراکتور پولسازی را برای سرمایه شما بازی میکند البته اگر با اصول آن اشنا باشید!
قبلا در این مقاله عنوان کردیم که کسب سود در بازار بورس نیاز به تخصصی شبیه به تخصص جراحی مغز و اعصاب دارد! بنابراین اگر وقت و حوصله درگیر شدن با الگوهای هارمونیک و تحلیل الیوت و … را ندارید بهتر است کار را به کاردان بسپارید!
صندوقهای سرمايه گذاري تحت عنوان سرمايه گذاري مشترک تحت نظر دقیق سازمان بورس و اوراق بهادار ثبت میشوند. این صندوقها با شرایط و ضوابط بسیار دشواری مجاز به فعالیت هستند. چند تن از افراد باتجربه بازار (کسانی که معاملهگری در بازار بورس را همانند جراحی مغز و اعصاب تسلط دارند) روی سرمایه من و شما مدیریت میکنند و برای ما معاملات خریدوفروش را انجام میدهند.
سرمایههای خورد ما با تجمیع در این صندوقها رقمهای درشت میلیاردی را تشکیل میدهد. اگر نتایج معاملاتی که توسط مدیران صندوق صورت میگیرید مثبت بود که این به معنای رشد سرمایه کل صندوق و درنتیجه رشد سرمایه شماست.
بهعنوان نمونه صندوق سرمايه گذاري عقیق که مربوط به کارگزاری آوای آگاه است بین بازه 91 تا 92 رشدی 500درصدی (پنج برابر شدن سرمایه شما) را داشته است! در همین بازه زمانی یکساله شاید بهترین نرخ بهره بانکی به 20 درصد هم نمیرسید!
برخی صندوقهای سرمايه گذاري وجود دارند که مبالغ را نه بر روی سهام بلکه با خرید اوراق مشارکت و سپرده بانکی رشد میدهند. این صندوقها به صندوقهای درآمد ثابت معرف است که البته متناسب با کاهش ریسک، سوددهی بسیار کمتری هم دارند.
3. سرمايه گذاري بیمه عمرو بازنشستگی
صنعت بیمه عمر یا به انگلیسی Life insurance شکلی از سرمايه گذاري بلندمدت است که اصل سود آن بر پایه بهره مرکب شکل میگیرد. دوست خوبم محمدجواد محبی در وبلاگ خودتوضیحی در مورد بهره مرکب داده است.
بهصورت خلاصه ما با پرداخت ماهیانه یا سالیانه مبالغی به شرکتهای بیمه، بر اساس همین قانون بهره مرکب، سرمایه خود را رشد میدهیم. نکته مهم در مورد بیمههای عمر به دلیل اینکه پوششهای اضافی شبیه به غرامت فوت یا حادثه به آن اضافه میشود بنابراین سرمايه گذاري در بیمههای عمر مطلقاً یک سرمايه گذاري بلندمدت حداقل 10ساله است.
نرخ بازخریدی و استفاده از سرمایه در بیمههای عمر و بازنشستگی برای زیر 5 سال معمولاً با ضرر است! بنابراین اگر به دنبال سرمايه گذاري بلندمدت هستید بیمههای عمر میتواند یکی از گزینههای سرمايه گذاري باشد.
این مدل از سرمايه گذاري میتواند پوششهای مفید دیگر همچون تکمیل درمان یا وامگیری از سرمایه را نیز برایتان به همراه داشته باشد.
اگر هنوز به دنبال این هستید که كجا سرمايه گذاري كنيم به نظرم انتهای مطلب را نباید از دست دهید! در ادامه به روش جذاب سرمايه گذاري در بورس میپردازیم.
4. سرمايه گذاري در بورس
اگر از من سؤال کنید كجا سرمايه گذاري كنيم بدون شک سرمايه گذاري در بورس را توصیه میکنم. بورس بازاری کاملاً قانونی است که میتوانید تنوعی ازسرمايه گذاري های پر ریسک و کم ریسک را همزمان داشته باشید!
اما اساساً بورس اوراق بهادار چی هست و چرا باید در بورس سرمايه گذاري کنیم؟
تصور کنید کارخانهای دارید و تصمیم میگیرید خط تولید خود را توسعه دهید. برآورد میکنید که به 10 میلیارد تومان سرمایه نیاز دارید. اولین راه اینکه وام بگیریم اما مشکلی وجود دارد! بانک اصل پرداختی را به همراه سود آن در تاریخ سررسید از شما مطالعه میکند و از بابت هم از شما ضمانت میگیرد. به عبارتی برای بانک اهمیتی ندارد خط تولید شما درآمدزایی کند یا خیر!
از طرف دیگر شما بهطور قطعی نسبت به توسعه و راهاندازی خط تولید جدید مطمئن نیستید بنابراین ریسک ایجاد بدهی ممکن است خط تولید فعلی را هم به باد دهد!
راه سادهتر اینکه شریکی پیدا کنید و از بخواهید در خط تولید جدید با کارخانه شما شریک شود. در این صورت سود احتمالی بین شما و شریک جدید تقسیم و ضرر احتمالی هم به همان نسبت بین طرفین تقسیم میشود. بازار بورس دقیقه بر همین اصل پایهگذاری شده است.
شرکتها برای توسعه فعالیتهای تولیدی خود نیاز به شریک دارند. میزان سرمایه خود را به اوراق سهم تقسیم میکنند و من و شما با خرید حتی یک برگه سهم به همان میزان داراییهای شرکت شریک میشویم. در این صورت با افزایش سودآوری شرکت، سهم ما نیز رشد پیدا میکند و طبع با ضرر شرکت از ارزش سهم ما کاسته میشود.
از مزایای ویژه سرمايه گذاري در بورس میتوان به نقدینگی بالای آن، قانونی بودن، سرمايه گذاري با مبالغ کم و پتانسیل کسب سود بالا اشاره کرد.
مقاله بعدی رها سرمایه به توضیح مبسوط ویژگیهای سرمايه گذاري در بورس میپردازد.
به این مطلب چه امتیازی میدهید؟
امتیاز را مشخص کنید
میانگین امتیاز / 5. تعداد امتیاز
امتیازی ثبت نشده است. اولین نفر باشید که امتیاز میدهید!
7 دیدگاه
به گفتگوی ما بپیوندید و دیدگاه خود را با ما در میان بگذارید.
دیدگاهتان را بنویسید لغو پاسخ
برای نوشتن دیدگاه باید وارد بشوید.
باسلام درصورت امکان لطفاراهنمایی بفرماییدکه با30ملیون که کل سرمایمه چه سهامی بخریم وبرای ورود به بورس برای باراول با30 ملیون خریدکنم بهتره یاکمتر؟
سلام الان بااین بالا رفتن قیمت ها آیا به صرفه هست مبلغ صد میلیون تومان در بورس سرمایه گذاری کرد؟
باتشکر
درود بر شما
چنلنچه اصولی و با علم و آگاهی باشه بله
باعرض سلام.لطفا راهنمایی کنید.با ۷ میلیون تومن چه سرمایه گذاری پرسودی میشه انجام داد؟؟
درود بر شما
هر سرمایه گذاری به شرط صبر و وصله می تونه رشد کنه؛ این سرمایه مناسب بازار آتی سکه نیست؛ اما برای شروع بازار بورس و رمایه گذاری در آن گزینه خوی هست.
با سلام من بیش از سیصد میلیون سهام دارم دنبال مشاور هستم
خوشبحالت