7 مهارتِ سرمایه گذاری در بورس که باید بدانیم

پیشتر انواع ریسکهای بالقوه در سرمایهگذاری بورس را برایتان گفتیم. همینطور هفت نکتهی فوقِ مهم قبل از شروع فعالیت در بورس را برایتان شرح دادم. اگر مطالب قبلی را مطالعه کردید و تصمیم خود را برای تجارت بورس گرفتهاید، این مقاله به توسعهی مهارتهای سرمایهگذاری بورس، کمک زیادی خواهد کرد.
باور کنیم یا نکنیم، موفقیت در سرمایهگذاری بورس مهارتی است کاملاً اکتسابی که با مرور زمان به دست میآید. حرفهایترین سرمایهگذاران بازار بورس ازجمله جورجی شوارتز و وارن بافت از شکم مادرشان، معاملهگر موفق، متولد نشدهاند!
مجموعهای از مهارتها دستبهدست هم میدهد تا تصمیمگیریهای ما را در تقابلِ بازار، بهبود ببخشد. آنچه در ادامه میخوانید، هفت مهارتی است که برای سرمایهگذاری بورس باید در خودمان ارتقاء دهیم.
1- مطالعه کنید
بدون شک کسبِ دانش در هر تجارتی لازمهی بقا در آن است. معاملهگری از جهاتی شبیه به علم پزشکی است. همان عدم قطعیت در طبابت یک پزشک، در بازار بورس هم صادق است اما برای سرمایهگذاری بورس باید بهروز باشیم!
عوامل تأثیرگذار بر قیمتها طی زمانهای مختلف دستخوش تغییر و تحول قرار میگردد. از مهمترین مهارتهای سرمایهگذاری بورس، مطالعهی منظم بهخصوص در مورد وضعیت شرکتها است. آیا شرکت سودآور است و ارزش ذاتی آن بیشتر از ارزش اسمی آن است؟ پاسخ این دست از سؤالات را بامطالعه میتوان یافت.
2- برای سرمایهگذاری بورس هدفمند باشید
هدف شما از سرمایهگذاری بورس چیست؟ به چه چیزی میخواهید دست پیدا کنید؟ آیا به دنبال سود تقسیمی هستید یا سبک سرمایهگذاری جسورانه را انتخاب میکنید؟
یکی از مهمترین شروط ماندگاری در بازار بورس تدوین و پای بندی به چهارچوبهایی است که برای خود وضع میکنیم. هدفمند بودن انتظارات یک سرمایهگذار را از بازار متعادل میکند و به پایبندیِ چهارچوبها کمک قابلتوجهی میکند.
سرمایهگذاری که برای خود اهداف از پیش تعیینشدهی مالی وضع میکند به دنبال حرکات انتحاری در بازار نیست!
3- منابع اطلاعاتیِ ناب را بیابید
اخذ تصمیمات در سرمایهگذاری بورس و سهامی که در آن قصد سرمایهگذاری داریم، به کسبِ اطلاعات نیاز دارد. کیفیت این اطلاعات بسیار حیاتی و مهم است چراکه شایعات و جوسازیهای عمدهی بازار تنها به تشکیل حباب قیمتی ، ختم میشود.
دسترسی به منابع اطلاعاتی که خبرهای دستاول و البته موثق بازار را منعکس میکند، در حکمِ زنجیر چرخ، برای خودرو در جادهی یخبندانِ خطرناک است.
4- اتفاقات جهانی را رصد کنید
بدون شک اتفاقات جهانی بر روی سودآوری شرکتها تأثیر خواهد گذاشت. ممکن است مقدار این تأثیرات برای شرکتها کموزیاد باشد اما قطعاً هست! تغییرات کلانِ اقتصادی در حدِ بینالمللی و اتخاذ تصمیمات سیاسی کشورها بهطور مستقیم روی ارزش سرمایه ی شما تأثیرگذار است. این مطلب خصوصاً بر روی شرکتهایی که سودآوری آنها به نرخ ارز وابسته است، تأثیر مستقیم داد.
5- پتانسیلهای بازار را بشناسید
معمولاً این حرفهایها هستند که با اغلب رشدهای قیمتی همراه میشوند. درواقع الباقی سرمایهگذاران عموماً بر اساس رفتار گلهای تنها تصمیمات حرفهایها را تقلید میکنند!
این شما هستید که باید پتانسیلهای قیمتی بازار را شناسایی کنید و با روندهای حرکتی بزرگ همراه شوید.
6- استراتژی معاملاتی داشته باشید
شاید باور آن برایمان سخت باشد اما بزرگان سرمایهگذاری بورس هرکدام به روش خودشان ثروتمند شدند! آنها تنها استراتژی معاملاتی مخصوص به خودشان را دنبال کردهاند.
همهی چیزهایی که دربارهی سرمایهگذاری بورس میدانیم بهاندازهی اینکه چقدر درآمد داریم مهم است. چراکه اطلاعات بهخودیخود بیاثر است و تمامی اطلاعات ما باید به تدوین استراتژی معاملاتی مشخصی ختم شود.
7- دورِ سودهای خود سیمخاردار بکشید!
اما کسبِ سود در سرمایهگذاری بورس تمام ماجرا نیست! مطمئن باشید این بازارِ کرکس صفت برای به چنگ آوردن سودهایتان کمربسته است. حفظ سرمایه و آنچه کسب کردهایم، از هر چیز دیگری مهمتر است.
وارن بافت برای سرمایهگذاری بورس دو قانون را عنوان میکند: قانون اول از سودهایت محافظت کن، قانون دوم هیچگاه قانون اول را فراموش نکن
به این مطلب چه امتیازی میدهید؟
امتیاز را مشخص کنید
میانگین امتیاز / 5. تعداد امتیاز
امتیازی ثبت نشده است. اولین نفر باشید که امتیاز میدهید!
دیدگاهتان را بنویسید
برای نوشتن دیدگاه باید وارد بشوید.