7 نکته قبل از شروع فعالیت در بورس
شروع فعالیت در بورس برای کسی خالی از هیجان نیست. پیشتر توضیح دادم که پولهای ما لحظهبهلحظه در حال آب شدن است و چرا همینالان باید ریالهای خود را سرمایهگذاری کنیم . گفتیم که سناریوی گذاشتن پساندازهایمان در متکا و بالشت دیگر جواب نمیدهد. برای اینکه پساندازهایمان دائماً برایمان رشد کند و درآمد غیرفعال ایجاد کند بیبروبرگرد باید آنها را سرمایهگذاری کنیم.
شاید یکی از بهترین روشهای سرمایهگذاری، سرمایهگذاری در بازار بورس باشد. پیشتر با ۷ ویژگی منحصربهفرد سرمایهگذاری در بورس آشنا شدید؛ اگر تا اینجا برای شروع فعالیت در بورس مجاب شدهاید، اندکی دست نگهدارید. سرمایهگذاری در هر بازاری پیشنیازهایی را لازم دارد.
آنچه در ادامه این مقاله میخواهم بدان بپردازم، هفت نکتهی فوقِ مهم است که لازم است پیش از شروع فعالیت در بورس به آنها توجه کنیم.نکات مهمی که بیشتر از مدیریت مالی فردی نشئت میگیرد و زمینه را برای ماندگاری شما در بازار خطرناک بورس فراهم میکند.
فهرست مطب
Toggle1- شغل فعلی خود را دودستی بچسبید!
امیدوارم با این پیشفرض که بخواهید از بازار بورس هزینههای زندگی خود را تأمین کنید فریب نخورده باشید! ازجمله دروغهای شیرین این بازار جملهی کلیشهای و معروف ” بورس شغل دوم، درآمد اول ” است.
یکی از موارد مهمی که در وبینار ستارگانِ سرمایهگذاری نیز بحث شد، عدم وابستگی نتایج باانرژی معاملهگر بود. اساس عملکرد یک سهامدار برخلاف ساعات زیادی که برای تحلیل نمودار صرف میکند ممکن است کاملاً منفی باشد.
اغلبِ افرادی که جویای شروع فعالیت در بورس هستند با اغوای کسب سودهای بالا در بورس، شغل فعلی خود را رها میکنند. ازنظر زمانی کسب نتیجه در سرمایهگذاری بورس، شبیه به خرید املاک و مستقلات است. آیا زمانی که باهدف سرمایهگذاری، یک واحد آپارتمان خرید میکنید هرماه مینشینید و رشد سرمایهگذاری خود را محاسبه میکنید!؟
یک سرمایهگذاری موفق ممکن است برخلاف رعایت اصول آن، نتایج خوبی را به همراه نداشته باشد. بازار قابل پیشبینی نیست. نمیتوان و اساساً شدنی نیست که بخواهیم از راه کسب درآمد در بورس، گذران زندگی کنیم، بنابراین مطلقاً به شغل فعلی خود نیاز خواهید داشت. آنچه اهمیت این مطلب را بیشتر میکند این است که میزان حساسیت ما روی مبلغ سرمایهگذاری، نتایج اسفباری را به همراه دارد. هرچقدر نسبت به پولهای سرمایهگذاری شده بیشتر حساس باشید، به همان میزان این حساسیت علیه شما در بازار خود را نشان میدهد.
2- شروع فعالیت در بورس با بدهی یعنی بردگی!
شک نکنید شروع فعالیت در بورس را با بدهی شروع کنید، دیر یا زود با بازار خداحافظی میکنید. مخصوصاً که این بدهیها اغلب شامل وامهایی با نرخ سودهای بالاست.
بانکهای مختلف با شرایط آسان شمارا به دریافت وام تشویق میکنند. آنها وامهایی را با سودی حدود 20 درصد به شما میدهند. بخش عمدهی این سودِ اخذشده را به سپردهگذاران پرداخت میکنند. همین بانکها از تفاوت نرخ سودی که به سپردهگذاران میدهند و نرخ سودی که بابت اعطای وام اخذ میکنند، سالبهسال در حال بزرگتر شدن هستند! اگر تصور میکنید از بانکها باهوشتر هستید به نظرم بهواسطهی اثر سوگیری بازماندگی دچار خطای محاسباتی بزرگی شدهاید!
پیش از شروع فعالیت در بورس سعی کنید بدهیهای خود را تسویه کنید. این مطلب برای بدهیهایی با نرخ سود بالاتر در اولویت است.
3- پسانداز ذخیره، قبل از شروع فعالیت در بورس
همانطور که در وبینار ستارگانِ سرمایهگذاری گفتیم، احتمال کسب نتایج معکوس حتی با عملکرد صحیح وجود دارد. یک سرمایهگذاری بر اساس قدرت بهرهی مرکب (مشاهدهی ویدیو) میتواند در درازمدت به میلیاردها تومان ثروت تبدیل شود؛ اما تا رسیدن به آن مرحله بدون شک ناملایمات اقتصادی زیادی در پیش است. آنچه حرفهایها را نسبت به سایرین جدا میکند، ایجاد و توسعهی یک منع پسانداز ذخیره برای زمانهای احتیاطی است. آن زمانهایی که ضررهای متوالی را تجربه میکنیم و این مبلغ ذخیره به دادمان میرسد!
پیش از شروع فعالیت در بورس یک حساب پسانداز اضطراری تشکیل دهید تا مجبور نباشید از اصل سرمایه خود برداشت کنید. این منبع احتیاطی باید تمامی هزینههای شمارا حداقل برای شش ماه پوشش دهد. شاید یکی از بهترین مکانها برای نگهداری این پسانداز احتیاطی درحالیکه به آن، سود نیز تعلق بگیرد، صندوقهای سرمایهگذاری درآمد ثابت است.
4- روز مبادا را در نظر داشته باشید
هر سرمایهگذاری به فراخور خود، فشارهای روانی را به سرمایهگذار تحمیل میکند. بازار بورس نیز مملو از چالشهای روانشناختی است که معاملهگر با آن روبرو است. استهلاک روانی یک سرمایهگذار بورس، به دلیل وجود ریسک ذاتی بالای این بازار، به شدت بالاست.
ایجاد و توسعهی یک بیمهی عمر که هزینههای ناشی از بیماریهای خاص را پوشش دهد تا حدودی از این استهلاک روانی میکاهد. هر سرمایهگذاری پیش از شروع فعالیت در بورس نیازمند پوشش بیمهای است که خود و خانواده را در شرایط بحرانی پوشش دهد.
5- در جستجوی اطلاعات باشید
جای تعجب است که برخی افراد حاضرند برای تعطیلات آخر هفته خود چند میلیون تومان پول خرج کنند اما حاضر نیستند برای کسب اطلاع صحیح، یک کتاب 14 هزارتومانی بخرند!
وارن ادوارد بافت یکی از بزرگترین سرمایهگذاران بازار سهام اینطور نقل میکند که: ریسک، از عدم آگاهی دربارهی کاری که انجام میدهید، نشئت میگیرد.
کمبود دانش شروع فعالیت در بورس، ریسک بزرگی را در برابر سرمایهگذاران تازهکار قرار میدهد. آنچه باعث میشود این ریسک کاهش یابد، افزایش اطلاعات مفید در حوزه سرمایهگذاری بورس است.
محصولات آموزشی موجود در فروشگاه رها سرمایه حاصل هزاران ساعت مطالعه و چندین سال تجربهی ما در بازار است و به شما کمک خواهد کرد عملکرد بهتری در بازار بورس داشته باشید.
6- حساب آزمایشی قبل از سرمایهگذاری واقعی
معاملهگری در بازار بورس از خیلی جهات شبیه به خلبانی است. برای یک خلبان، گاهی اوقات یک اشتباه، آخرین اشتباه است! خلبانها اما مشکل را اینطور حل کردند: آنها قبل از اینکه دست به هواپیمایِ واقعی بزنند و جان خود و سایرین را به خطر بیندازند، با شبیهساز پرواز تمرین میکنند. شبیهساز، سیستمی کامپیوتری است که رفتار هواپیما را تقلید و شبیهسازی میکند.
یک جراح مغز قبل از اینکه تیغ جراحی را به دست بگیرد و مغز یک انسان را جراحی کند، باید چند سال زیر نظر یک جراح حاذق تحت عنوان کمک جراح یا دستیار، آموزش ببیند. هیچ لزومی ندارد در بدو ورود به این بازار بخواهیم سرمایه سنگین خود را وارد بازار کنیم.
امکان فوقالعادهای بنام حساب آزمایشی وجود دارد. سایت تالار مجازی بورس ایران و پلتفرم مفید تریدر برای انجام افتتاح حساب آزمایشی و انجام معاملات مجازی امکانپذیر است. حساب آزمایشی پیش از شروع فعالیت در بورس تا حدود زیادی نقش شبیهساز پرواز خلبان را دارد.
7- تخممرغهای خود را درون یک سبد نگذارید
بدون شک یکی از کشندهترین اشتباهات در سرمایهگذاری، عدم تنوع سازی است.
آنچه بازار بورس را خطرناکتر از سایر سرمایهگذاریها میکند، وجود ریسکهای متعدد سرمایهگذاری است. عملکرد مثبت یک سهم (هرچند که با پیشینه خوبی همراه باشد) بههیچوجه در آینده تضمینشده نیست. آنچه در این جستار مدنظر است نه در مورد چیدمان سبد سهام که درباره اصل سرمایهگذاری در بورس است. شاید یکی از استراتژیهای درست این باشد که مبلغ سرمایهگذاری ما در بازار بورس، خود درجهای از دیگر سرمایهگذاریهای ما باشد. بهعبارتدیگر: همهی پول خود را وارد بازار بورس نکنید!
به این مطلب چه امتیازی میدهید؟
امتیاز را مشخص کنید
میانگین امتیاز / 5. تعداد امتیاز
امتیازی ثبت نشده است. اولین نفر باشید که امتیاز میدهید!
1 دیدگاه
به گفتگوی ما بپیوندید و دیدگاه خود را با ما در میان بگذارید.
دیدگاهتان را بنویسید لغو پاسخ
برای نوشتن دیدگاه باید وارد بشوید.
سلام بسیار مفید بود