پنج دلیلِ ضرر با نوسانگیری در بورس

خرید و فروش سهم با هدف کسب سودهای خرد 3 تا 10 درصدی در بازه زمانی یک تا سهروزه را نوسانگیری در بورس مینامند.برخی از معامله گران خرید سهم در ابتدای روز کار و فروش آن در انتهای روز کاری (احتمالاً با سود خالص 2 تا 3 درصد) را نیز نوسانگیری در بورس میگویند.
اغلب معامله گران نوسان گیر، بازنشستگان، زنان خانهدار، استادان، دانش آموزان، صاحبان کسبوکار کوچک، پزشکان و غیره هستند. این معامله گران معمولاً دارای کمی زمان اضافی و نیز برنامه روزانه انعطافپذیر میباشند. بازارهای بولیش (صعودی) اغلب موجب خیالپردازی تازه واردین میشوند.
حرکتهای هیجانی قیمت نوعی آهنربا بهمنظور دستیابی سریع به پول برای تازه واردین است! نوسانگیری در بورس برای این معامله گران لذتبخش است زیرا میتواند در عرض چند ساعت یا حتی چند دقیقه برایشان سودآور باشند.
تعداد بسیار کمی از معامله گران نوسان گیر، بهطور منظم و مداوم سودآوری دارند. بر اساس تجربیات شخصی اینجانب که حاصل تعامل با صدها معاملهگر نوسان گیر است متأسفانه، بیشتر سرمایهگذاران خردهفروش طی یک دوره زمانی ، ضررهای هنگفتی میدهند.
در ادامه به بررسی پنج دلیلی که نوسانگیری در بورس را بسیار پرخطر میکند خواهیم پرداخت. قبل از آن امانگاهی به هِرم زیر به اندازیم:
همانطور که پیشتر خدمتتان عرض کردیم متأسفانه آمار دقیقی از برندهها و بازندههای بازار بورس ایران در دسترس نیست. اما نمودار بالا که نتیجه تحقیقات آماری یک شرکت مالی بنام tradeciety است نتایج تکان دهند ای را ارائه میدهد!
بر اساس این آمار تقریباً تمام معامله گران مبتدی با هدف کسب سودهای هنگفت در مقطع زمانی کوتاه، وارد بازار بورس میشوند.
- 40% این معامله گران در همان ماه اول با ترید خداحافظی میکنند!
- 80% از افراد باقیمانده، طی همان سال اول فعالیت معاملهگری در بورس را کنار میگذارند و تنها 7% بعد از 5سال به معاملهگری در بورس ادامه میدهند.
- 1% از معامله گران هستند که بیش از 5سال این حرفه را ادامه میدهند و به سود مستمر دست پیدا میکنند!
نتیجه تجربیات بنده و همینطور گزارش از مخاطبین سیستم مدیریت ارتباط با مشتری مجموعه رهاسرمایه نیز آماری شبیه به این آمار را برای بورس ایران نشان میدهد!
توجه کنید آمار فوق مربوط به معامله گران تیغزن! (نوسان گیر) است.
در ادامه به بررسی پنج دلیل عمده که نوسانگیری در بورس را پرخطر میکند خواهیم پرداخت.
1- حرص و ترس دشمن شما
باید دقت بسیار زیادی در خصوص نوسانگیری در بورس داشته باشید. یکی از کلیدهای موفقیت در نوسان گیری، داشتن و اجرای توقف ضرر و برنامه هدف (حد سود) است. بااینحال، ماندن در برنامه مدون و مستمر تریدینگ، اینچنین که به نظر میرسد آسان نیست. تجارب گذشته با سود و زیان میتوانند باعث به وجود آمدن حرص و طمع شوند. این احساسات اغلب باعث رفتاری غیرمنطقی شده و بزرگترین مانع نظم و انضباط و اجرای برنامهها میشوند.
درصورتیکه در حال ضرر دادن هستیم، معمولاً با خود فکر میکنیم که اگر کمی بیشتر در موقعیتمان بمانیم، قیمتها بهبود خواهند یافت. درحالیکه این طرز فکر یکی از رایجترین اشتباهات نوسانگیری در بورس است. البته آنها اغلب مرتکب اشتباه بزرگتری نیز میشوند. به این صورت که سهام اضافی را باقیمت پایین خریداری میکنند تا قیمت خرید را به میانگین برسانند. این ترفند اغلب استراتژی خوبی برای سرمایهگذاری در درازمدت است اما واقعیت این است که زمان به نفع معامله گران روزانه نیست!
اگر ارزش سهام روندی رو به پایین داشته باشد(بازار خرسی) احتمال بیشتری دارد که بیشتر به سمت پایین حرکت کرده و باعث زیانهای بزرگتری شود(زیرا قدرت در جهت روند است!) دقیقاً همانطور که معامله گران نباید هنگامیکه معامله اشتباه پیش میرود درفروش ضرر دچار تردید شوند، زمانی هم که سهام به هدفشان میرسند نیز باید سودشان را بفروشند.(معامله را در حد سود ببندند)
اگر معاملهگر احساس کند که موجودی سهام بیشتر است، آنگاه هدف و توقف ضرر بایستی مجدداً تنظیم (اصطلاحاً Reset) شوند.
2- اصل تمرکز برای نوسانگیری در بورس
نوسانگیری در بورس نیازمند تعهد زمانی است، از شروع زمان معاملات (ساعت9) تا پایان روز باید بهاندازه کافی متمرکز شوید تا تقریباً دقیقهبهدقیقه آنچه را که در بازار اتفاق میافتد را نظارت کنید.
اگر تعهدات زمانی دیگری دارید(مثلاً کارمند هستید) که نیازمند بیشترین توجه و تمرکز در طول ساعتهای بازار است، نوسانگیری در بورس برای شما کارایی ندارد!
مشکلِ بتوان بدون چسبیدن به صفحه کامپیوتر در زمان ساعات کاری بازار، معاملهگر روزانه موفقی شد. همچنین قادر نخواهید بود که بر روی معاملات و نیز تعهدات روزمرهتان تمرکز کنید، مگر اینکه معاملهگری حرفهای باشید. اکثر معامله گران برای ROTS روزانه (Return on Time spent) حساب نمیکنند. در آینده مقاله مهمی درباره ROTS در بازار بورس و RecoveryTime خدمت کاربران عزیز ارائه خواهم داد.
فقدان تمرکز، اغلب باعث ایجاد چالش در تصمیمگیریهای بهموقع و به اجرا درآوردن معامله میشود، مواردی که برای موفقیت در نوسانگیری بسیار ضروری هستند. حتی اگر در یک کانال تلگرام که سیگنال میدهد و یا اشتراک تحلیلی یک سایت ثبتنام کرده باشید، معاملات اغلب بهموقع اجرا نمیشوند (به دلیل صف خرید و فروش) و این مسئله سودآوری بالقوه را بیشتر کاهش میدهد.
یک مطالعه توسط دانشگاه کالیفرنیا برکلی در سال 2010 با استفاده از اطلاعات صدها هزار معاملهگر روزانه از سال 1992 تا 2006 منتشرشده است.
تا جایی که اطلاع دارم بر اساس این آمار کمتر از 2 درصد معامله گران موفق به کسبسودی مستمر شده بودند!
3- استرس بدترین وضعیت را در شما به وجود میآورد
بازارها در کوتاهمدت قابل پیشبینی نیستند. نوسانگیری در بورس بهنوعی، روزمرگی احساسی است و میتواند بسیار استرسزا باشد. در حالتی استرسزا، ممکن است رفتاری غیرمنطقی داشته باشید. تواناییتان در این وضعیت ذهنی برای دنبال کردن برنامههای معاملاتیتان، در وهله اول اگر برنامهای داشته باشید، کاهش خواهد یافت.
حتی اگر بهطورمعمول فردی مطمئن و با اعتمادبهنفس باشید، رشتهای از ضررهای متوالی طی چند روز (که دور از ذهن نیست) میتواند تأثیری منفی بر وضعیت ذهنی شما بگذارد. این امر بهنوبه خود میتواند بر تعاملات شما با خانواده و دوستانتان تأثیر گذاشته و در بعضی موارد حتی ممکن است بر سلامتی شما نیز تأثیر داشته باشد، بهخصوص اگر از قبل دارای بیماریهای چون دیابت، فشارخون بالا، آسم و غیره هستید.
بیشتر معامله گران روزانه نمیتوانند با فشار روانی و فیزیکی بالا پس از هیجان اولیه کنار بیایند و ماهعسلشان با نوسانگیری در بورس ، سریعاً پایان مییابد!
4- فروشندگان رانت اطلاعاتی، برای خودشان کار میکنند!
تهدید دیگری برای تبدیلشدن به یک نوسانگیر موفق، جامعه فروشندگان اطلاعات محرمانه است.(سیگنال فروشهای نوسانی)
در اغلب موارد، یک معاملهگر ناامید که به دنبال شکار سود است طعمه راهنماییهای اثبات نشده و اشتباه این افراد میشود. اغلب این راهنمایان از شرکتهای کوچک اختصاصی با یکی دو کارمند و بدون هیچ گروه تحقیقاتی تحلیلی واقعی و دفتر پشتیبانی تشکیلشدهاند.
این ارائهدهندگان اطلاعات میدانند که راهنماییشان بدون فایده است و بیشتر مشترکینشان سرویس خود را تمدید نمیکنند، بهاینترتیب سعی میکنند مشترکان جدید را با ادعاهای بیپایه و اساس در مورد درآمدهای ثابت جذب کنند. دریافت اطلاعات از راهنمایان ناموثق ممکن است منجر به ضرر و زیان بیشتر شود، اما باید بدانید که تهدید بزرگتری وجود دارد و آن این است که معامله گران بهجای تجزیهوتحلیل علل ضررهای واردشده، راهنمایان را مسئول زیان وارده میدانند!
چنین رفتار سرزنشآمیزی باعث میشود که احساس قربانی شدن داشته باشید و خودتان را بیگناه بدانید اما همچنین ضرر و زیان ادامه دارد! دراینباره در کارگاه روانشناسی معاملهگری مفصل صحبت کردیم
5- اهرم کارگزار یک شمشیر دو لبه است اما کارگزار همیشه برنده است!
بیشتر معامله گران مبتدی با سرمایهای بسیار کم شروع کرده و برای سودآوری سریع در یک دوره خیلی کوتاه، از اهرم قابلملاحظهای (اغلب تا 10برابر برای بازار آتی سکه) استفاده میکنند. همانطور که میدانید زمان به نفع معاملهگر نیست و در ترکیب با لوریج بالا باعث میشود نوسانگیری در بورس ، بسیار خطرناکتر از سرمایهگذاری بلندمدت باشد.
حرکتی بدون فکر و غیرمنتظره میتواند تنها در یک روز منجر به از بین رفتن سرمایه قابلتوجهی شود.
توجه کنید اختصاص کل موجودی برای خرید یک سهم و عدم تشکیل پرتفوی متنوع بهنوعی خود اهرمی کردن معاملات است. بماند که کارگزاریها در حال حاضر اهرمهای تا 10 برابر (در بازار آتی) به کاربران ارائه میدهند.
همانطور که اکنون میدانید، نوسانگیری در بورس برای اکثر سرمایهگذاران کار نمیکند. قیمتهای سهام بستگی به بسیاری از اصول پیچیده و عوامل اقتصاد کلان همراه با نمودارهای تکنیکی دارد. نوسانگیری در بورس صرفاً بر اساس نمودارهای فنی (تحلیل تکنیکال) است. از سرمایهگذاران موفق بورسی که بنده اطلاعات دقیقی ندارم اما بیشتر سرمایهگذاران موفق جهانی، مانند وارن بافت و راکش جونجونوال، معاملهگر نوسان گیر نیستند، بلکه سرمایهگذارانی بلندمدت هستند.
زمانی که ارزش سهام شرکتی را دریافتند، سهم را گاهی تا چند سال در پرتفوهای خود نگه میدارند تا سودی چند برابر به دست آورند.
به این مطلب چه امتیازی میدهید؟
امتیاز را مشخص کنید
میانگین امتیاز / 5. تعداد امتیاز
امتیازی ثبت نشده است. اولین نفر باشید که امتیاز میدهید!
19 دیدگاه
به گفتگوی ما بپیوندید و دیدگاه خود را با ما در میان بگذارید.
دیدگاهتان را بنویسید لغو پاسخ
برای نوشتن دیدگاه باید وارد بشوید.
مطالب جالب وکامل بود واگر قبلا این مقاله رادیده بودم سراغ نوسانگیری نمی رفتم مخصوصا همانطور که در مقاله هم آمده اعصاب زیادی می خواهد ضمنا نظرات این حضرات بیشتر ازاین علت است که استاد خوب ومتعهد ندیده اند و به هر که پول داده اند کلاهبردار بوده و بد شانسی یا بد سلیقگی خود در انتخاب استاد را نباید بحساب کلاهبردار بودن اساتید دانست
وآقا هادی ومهرداد وحامد اگر در انتخاب استاد دلیلتان فقط ارزانی نبودنظرتان با الان متفائت بود
توکلی
ضمن احترام به همه مدرسین عزیز سوالی که دوست عزیزمان مطرح کردند ذهن من و شاید خیلی ها را مشغول کرده است که چرا مدرسین حوزه بورس که به تمام زوایای بازارهای مالی و سرمایه واقفند اکثرا خودشان را محدود به تدریس می نمایند حال آنکه آنها بر حسب ظاهر باورند از طریق سرمایه گذاری در بورس به درآمد هنگفتی دست یابند
امیدوارم پستم دیده بشه پاک نکنید …
سلام .شما و اکثر مدرس ها در هر زمینه ای چقدر پولکی هستید .اگر واقعا موفق هستید همتون و انقدر توانایی دارین که خوب چرا نمیرین در کارتون و اجرا کنید کارتون رو و ازش کسب درآمد کنین بجای اینکه همش دنبال کسب درآمد از طریق آموزش باشین ؟؟؟تنها یک حالت داره اونهم اینکه در کارتون توانا نیستین و احتیاج به درآمد از طریق آموزش دارین . من خودم با مدرک کارشناسی حسابداری ۲ سال دنبال کار بودم و هیچکسی حاظر نبود کار بهم بده و فقط میگفت پول بده بهت یاد بدم تا اینکه بالاخره یکجا با شانس و خواست خدا کار پیدا کردم که تازه حقوق وزارت کار بهم میدادن و تازه فهمیدم کار بسیار آسون بوده و مدرس ها توانایی بالایی برای اجرای کار واقعی ندارن و یه چی یاد گرفتن و فقط دنبال پول درآوردن از طریق آموزش بودن .الانم در بورس همینطور شده .دوستان الکی پولتون رو به آموزش های الکی ندین و بجای اون با کمی گشتن مطالب ابتدایی بورس رو یاد بگیرین و بعدش با تمرین با مبلغ کم و دقت و تلاش کم کم یاد میگیرین که کلا چکار باید کنید و به سود میرسید .تجربه شخصی تضمینی من . امید وارم مدرس ها هم برن خودشون کار کنن و کسب درآمد کنن و از مردمی که دانایی ندارن الکی پول نگیرن .
امیدوارم طرز فکر خود را خیلی سریع اصلاح کنید جناب آقای حسابدار عزیز؛ چون بعید میدانم با این طرز تفکر بتوانید در بازارهای مالی کسب سود کنید.
عالیه نظرت. به نظرم اگه بورس پول خوبی داشت اینهمه آدم وقتشون رو برا آموزش و درست کردن پکیج آموزشی تلف نمیکردن به جاش از خود بورس پول در می آوردن . تمام سایت ها همشون محتاج پول همین پکیج آموزشی هستن .
متاسفم برای طرز فکرتون…!
فقط آموزش فقط دوشیدن ملت بی سواد انقدر که استاد هست تو ایران تو والسترت نیست
صحیح!
سلام
ببخشید ای مطالب رو همه نوشتن و گفتند و خیلی ها هم به خطرات اون واقفند ولی شما اصل مطلب و گذاشتید و به فرضیات پرداختید اصل ماجرا آموزش راهکارهای نوسان گیری است که متاسفانه همه مثل شما فقط به فرضیات میپردازند به اصل موضوع کاری ندارند شاید هم سوادشو ندارند و شاید هم نمی خواهند مفت و مجانی مطالب اصلی رو ارائه بدند.
باسلام من هنوز وارد بازار بورس نشدم اما تا جایی که اطلاع دارم اطلاع داشتن از اوضاع سیاسی و اقتصادی جامعه در اینده و همچنین استفاده از تکنیک های تکنیکال (برای نوسان گیری) لازمه ی بازار بورس هست اما سوال اینحاس که یک نوسانگیر که میخواهد روزانه معاملات انجام بده کدوم یک براش کاربردی تر هست سطح اتکاش رو کدوم یکی بیشتر باشه خوبه؟ ایاکتابی میشناسید تحلیل تکنیکال رو توضیح بده لطفا معرفی کنید
کتاب تکنیکال جان مورفی ترجمه آقای کامیار فراهانی یکی از کامل ترین کتابهای تکنیکال کشور است. مطالب این کتاب تقریبا در تمام بازارهای مالی قابل استفاده است. تهیه آن بسیار آسان است، کافیست در اینترنت جستجو کنید..
سلام
مقاله تون خوب بود و من یک تازه کار هستم که یک ماهه وارد بازار بورس شده ام تا دیروز 300 هزار تومان ضرر کرده بودم و یک میلیون و سیصد هزار تومان سود ؛ که ناگهان دیروز 500 هزار تومان دیگه هم به ضرر هایم اضافه شد. شاید نوع نوسان گیریم خوب نبوده .
ولی من ترجیح میدهم نوسان گیری کنم با سرمایه 10 میلیونی که دارم با اون که میدونم گفته ها و مقاله بالا صحیح هست چون اعصاب پول بلندمدت رو توی بورس ندارم . شاید کوتاه مدت رو بیشتر بپسندم.
شما در بالا گفته بودید که اگر سهام مناسب رو یافتید بلند مدت بگذارید ، مسئله همین جاست سهام مناسب رو از کجا تشخیص بدیم و اینکه اکثر سهام ها در سال بالای 100 درصد سود داشته اند. از کجا معلوم ما بخریم و سقوط کنند .
حالا دو سوال داریم
سهام مناسب رو چگونه برای کوتاه مدت تشخیص دهیم ؟
آیا وتجارت و همراه 1 سهام های مناسبی برای کوتاه مدت هستند ؟
سلام از راهنمایی تان تشکر میکنم .یک سوال خدمتتان داشتم . نظرتان نسبت به شرایط حاضر بازار بورس و افزایش بیشتر سهم ها و علت این افزایش را جهت راهنمایی اینجانب و سایر تازه واردان به بازار بورس را شفاف اعلام فرمایید. و آیا منطقی میباشد در شرایط کنونی وارد بازار بورس شویم یا مدتی صبر کنیم تا بازار به شرایط امن تری وارد شود.
سلام
به نظر حقیر
همشه و در همه حال ورود بخشی از سرمایه و آن هم به صورت مدیریت شده در بازار بورس صحیح است.
برای شروع توصیه به صندوق های سرمایه گذاری است
سلام به نظر من کسی که سرمایه کم دارد مثلا ۵۰ میلیون باید نوسان گیری کند تا پول دار بشود .این شخص اگر بخواهد ۵۰ تومان را مثل آدم های موفق بالا که گرفتید فکر بلند مدت داشته باشد ضرر میکند چون که در بورس ایران بلند مدت جواب نمیدهد
سلام .میشه لطفن از در مورد آموزش راهنمایی کنی.مثلن چه کتابی؟ رو بخونیم؟تو شهر ما امکان کلاس رفتن نیست.
هانای عزیز درود بر شما
چه کتابی مد نظر شما هست؟
من تازه کار بورس هستم میخوام حرفه ای بشم کمکم کنید
درود بر شما
توصیه می کنیم قبل از ورود سرمایه در بورس، اولین سرمایه گذاری را روی خودتان انجام دهید. برای این منظور پرداخت پول بابت آموزش صحیح بهترین سرمایه گذاری در شروع کار است!