سه دلیل استفاده از تحلیل تکنیکال

اکثر معامله گران کهنه کار و قدیمی سهام، اطلاعات زیادی در مورد روش تحلیل نموداری بازار ندارند. آنها بیشتر به روش سنتی و آنالیز اخبار و اطلاعات که همان تحلیل بنیادی است اقدام به بررسی و خرید یک سهم می کنند. این سبک تحلیل بازار دقیقا مثل این است که شما فقط با یه چشم بازار را ببینید…!
حالا تصمیم داریم اندکی علم تحلیل تکنیکال را برایتان باز کنیم و توضیح بدهیم که اساسا تحلیل تکنیکال چیست و به بررسی چه عواملی می پردازد. قبل از آن شما را با یک اصل تحلیل تکنیکال آشنا می کنم.. اما تحلیل تکنیکال بورس چیست ؟ توجیه تحلیلگر تکنیکی از بکارگیری روش تکنیکال چیست؟
یک تحلیلگر تکنیکی معتقد است که همه اطلاعات یک سهام یا یک ارز در سابقه قیمت آن نهفته است و از روند حرکت قیمت، می توان برای آینده قیمت حدث و گمان هایی زد!
اما حسن سرعت عمل در این روش تحلیلی بازار قابل مقایسه با تحلیل بنیادی نیست چون اولا این امکان را به ما می دهد که در مدت کوتاهتری نسبت به تحلیل پایهای (فاندامنتال)، تعداد خیلی بیشتری سهام (ارز ) را مورد مطالعه و بررسی قرار بدهیم و ثانیا نیاز به دانش بالای علوم اقتصادی و سیاسی (بر عکس تحلیل بنیادی) ندارد. در حال حاضر تحلیل تکنیکی در اکثر بورس های معتبر دنیا رواج زیادی پیدا کرده و طرفداران خاص خود را دارد.
اما تحلیل بازار از نقطه نظر تکنیکی منطق خاص خودش را دارد.. در حقیقت اگر بخواهیم اصل و اساس تحلیل تکنیکی بازار را دسته بندی کنیم شامل این موارد می شوند:
1- همه چیز در نوسان قیمت خلاصه می شود
مهمترین اصل تحلیل تکنیکال دقیقا همین مورد است… هر عاملی که بر قیمت سهام، تاثیرگذار باشد، چه اقتصادی و چه سیاسی و یا روانشناختی و… به نوعی بر قیمت سهام(ارز) اثر خواهد داشت و در نمودار منعکس خواهد شد.
بگذارید اینطور بگویم که هر تغییر قیمتی همراه با یک محرک خارجی است و این امر امکان بررسی دقیق نوسان قیمت و تحلیل آنرا برایمان میسر می سازد.. پس با این اوصاف، با تحلیل نمودن نمودار قیمت، بازار خودش را به تحلیل گر نشان می دهد و در مورد آینده احتمالی آن، پیش بینی هایی می کند..
حال این منطق با پایه و اساس تحلیل بنیادی در تضاد است زیرا تحلیل بنیادی به چرایی عوامل توجه می کند ولی تکنیکال کاری به چرایی عوامل ندارد… برای مثال اگر تقاضا بیش از عرضه باشد فاندامنتالیست خواهد گفت که قیمت بالا میرود در حالیکه چارتیست با دیدن رشد قیمت خواهد گفت که تقاضا بیشتر از عرضه بوده است.
2- قیمت در یک روند حرکت می کند
تفسیر جمله فوق خیلی ساده است.. وقتی نوسانات بازار با روند حرکتی فعلی مطابقت داشته باشد، این حرکت قابل تحلیل است و برعکس ، یک بازار آشفته قابل تحلیل نیست… با مسلم دانستن اینکه حرکت قیمت، ناشی از روند حرکتی پیش رو است دو مطلب قابل ذکر است.
اول اینکه ترند جاری با احتمال بیشتری ادامه خواهد یافت و روی خودش برنخواهد گشت، (البته به استثنای بعضی بینظمیها در حرکت بازار) و دوم اینکه ترند جاری ادامه خواهد یافت مادامیکه ترند مخالف جایگزین آن شود.
تحلیل گران تکنیکال عقیده دارند که تشخیص روند امکان پذیر است و میشود بر مبنای روند پیش روی قیمت، اقدام به سرمایهگذاری و خرید کرد.
یک منطق محض در تحلیل تکنیکال وجود دارد و آن این است که یک تحلیلگر تکنیکی قیمت همه چیز را میداند ولی ارزش (واقعی) هیچ چیز را نمیداند !
تحلیل گران تکنیکال فقط با دو چیز سروکار دارند:1- قیمت فعلی چیست؟2- سابقه تغییرات قیمت چگونه بوده است؟
قیمت، نتیجه تقابل نهایی نیروهای عرضه و تقاضا برای یک سهم است. هدف تحلیلگر پیشبینی جهت تغییرات قیمت آتی است… تحلیل تکنیکی فقط بر روی قیمت و فقط قیمت، متمرکز است اما بنیادی ها به دنبال چرایی قیمت می گردند. به عبارتی می توان گفت تکنیکیها به دلایل فاندامنتالی ها در مورد چرایی قیمت با دید تردید نگاه میکنند..
تحلیل گران تکنیکال معتقدند بهترین کار این است که به دنبال چیستی قیمت باشیم و به چرایی آن اهمیت ندهیم. چرا قیمت بالا میرود؟ به خاطر بیشتر بودن خریداران (تقاضا) نسبت به فروشندگان (عرضه)..
“” ارزش هر چیز برابر با پولی است که یک فرد حاضر است برای آن بپردازد در این صورت چه لزومی دارد بدانیم چرا…!؟ “”
3- تاریخ تکرار می شود
” تاریخ تکرار می شود ” جمله معروفی است اما بگذارید در مودش صحبتی داشته باشیم.. ببینید بین تحلیل تکنیکال ، حرکت قیمت ها و روانشناسی انسان ها همیشه ارتباطی وجود داشته است.. در اینصورت اگر به گذشته قیمت نگاهی بیندازیم الگوهای قیمتی را شناسایی می کنیم که حالات روانشناسانه بازار را به مانشان میدهد . این الگوها وضعیت روانی حاکم بر بازار را نشان می دهد که آیا بازار صعودی است یا نزولی … این الگوها در گذشته بوده واکنون هم می تواند استفاده شود چون اساس آن بر روی روانشناسی انسان است که در طول سالها بدون تغییر مانده است. حال ما عبارت تاریخ تکرار می شود را به این صورت بیان می کنیم که:
گذشته چراغ راه آینده است یعنی بررسی نوسانات قیمت در گذشته، آینده احتمالی بازار را به ما نشان می دهد.
به این مطلب چه امتیازی میدهید؟
امتیاز را مشخص کنید
میانگین امتیاز / 5. تعداد امتیاز
امتیازی ثبت نشده است. اولین نفر باشید که امتیاز میدهید!
1 دیدگاه
به گفتگوی ما بپیوندید و دیدگاه خود را با ما در میان بگذارید.
دیدگاهتان را بنویسید لغو پاسخ
برای نوشتن دیدگاه باید وارد بشوید.
تشکر اقای شمسی خیلی کامل بود