تاثیرات روانی ضرر در معاملات
اگر مطالب قبلی را مرور کرده باشید حتما متوجه شده اید که معمولا بازار بورس و بازار ارز را کنار هم می گذارم..
در اینجا تصمیم ندارم راجع به اینکه اصولا بازار ارز چیست و معامله در آن به چه صورت انجام می شود توضیحی بدهم.. چون با جستجو در گوگل به راحتی می توانید در مورد ماهیت آن اطلاعات کسب کنید..
اما فراموش نکنید فراگیری دانش تحلیل تکنیکال در انحصار هیچ بازار خاصی نیست.. وقتی هنر چارت خوانی را فرا بگیرید می توانید بازار آتی، بازار کالا و یا هر سهم یا کالایی که نوسانات آن به صورت نمودار درآمده را تحلیل کنید.. به عبارت دیگر:
اصول چارت خوانی و تحلیل تکنیکال در اکثر بازار های مالی اعم از بازار سهام، بازار سرمایه، بازار ارز، بورس کالا و … یکسان است.
تاثیرات روانی ضرر در معاملات
اما در اینجا تصمیم دارم از تاثیرات روانی ضرر در معاملات برایتان توضیح دهم. اینجا بازار ارز را مثال میزنیم به جهت اعتبار اهرمی که کارگزار به معامله گر می دهد آن را به بازاری پر خطر تبدیل می کند و امکان از بین رفتن سرمایه را در مدت محدود فراهم می کند..!
شروع بحث را با چند مثال باز می کنیم:
فرض کنید تحلیل گری، بر اساس تحلیلی که از بازار دارد، اقدام به خرید سهم پوند در مقابل سهم دلار می کند (Buy GBP vs USD) و بازار ریزش می کند و حد ضرر معامله را لمس می کند..
در این صورت یک معامله منفی در کارنامه تریدر ثبت خواهد شد.. فکر می کنید اینجا چه احساسی به تریدر دست می دهد..!؟
پاسخ روشن است احتمالا افسرده و ناراحت خواهد شد چون به هر جهت بالانس حسابش کم شده.. اگر معامله گر به همین شکل چند ضرر متوالی و پشت سر هم دیگر را تجربه کند احتمالا دیگر دستش روی چارت نمی رود و برای تریدهای بعدی دچار یک نوع ترس خواهد شد.. در حقیقت ترس از ضرر.. تا همینجا مطلب را داشته باشید..
حالت عکس مطلب فوق را در نظر بگیرید.. معامله گر اقدام به خرید سهم پوند در قیمت مشخصی می کند.. اتفاقا بازار در جهت پیش بینی او حرکت می کند و معامله حالا در نقطه ای با سود بسته می شود..
احساسی که از نظر روحی به تریدر درست می دهد روشن است.. معامله گر خوشحال از اینکه سودی کسب کرده.. در این صورت اگر معامله گر چندین معامله سود ده پشت سر هم داشته باشد احتمالا دیگر روی پای خودش هم بند نیست و احتمالا اصلا کلا مدیریت ریسک را هم دیگر کنار می گذارد..( فرض بگیرید این کاررا هم انجام ندهد)
تا اینجا دو حالت ترس و خوشحالی از دو رویداد ضرر و سود را برایتان گفتیم.. هر دوی این حالت ها دقیقا دشمن یک تریدر هستند اما چرا..!؟
تریدرهای موفق ذهن خود را طوری تربیت کرده اند که حالتهای ترس و خودشیفتگی حاصل از معاملات را در خود خنثی می کنند.. به عبارت دیگر نه از ضرر ها ناراحت می شوند و نه سودهای متوالی باعث ساختن کاخ رویاها در ذهن آنها می شود..!
همینجا یکی از دلایل ضرر عمده معامله گران بازار ارز روشن شد..! در حقیقت آنها باید تلاش کنند تاثیر مخرب ترس از ضرر و خوشحالی در معاملات سوده را از بین ببرند نه اینکه به دنبال تحلیل های پیچیده باشند..!
شما به عنوان شخصی که حرفه معامله گری را انتخاب کرده اید باید قادر باشید اثرات منفی ناشی از ترس و خوشحالی را در خود خنثی کنید.. اما چگونه..!؟ نگران نباشید.. مطالب را دنبال کنید روش انجام معاملات بدون ترس را فرا خواهید گرفت..
به این مطلب چه امتیازی میدهید؟
امتیاز را مشخص کنید
میانگین امتیاز / 5. تعداد امتیاز
امتیازی ثبت نشده است. اولین نفر باشید که امتیاز میدهید!
دیدگاهتان را بنویسید
برای نوشتن دیدگاه باید وارد بشوید.