پـیشتر در مورد اهمیت داشتن استراتژی و پلان ترید و اهمیت به کارگیری تحلیل هایمان در بازار مطالبی را به صورت پادکست (فایل صوتی) و نوشته خدمت عزیزان ارائه نمودم.
تا آنجا پیش رفتیم که یک معامله گر باید طرح و نقشه (پلان) برای معاملات خود داشته باشد و بر مبنای استراتژی از قبل تعریف شده، با اجرای سیستم ترید خود اقدام به معامله نماید.
همینطور اشاره کردیم که صِرف، تدوین استراتژی و سیستم خرید و فروش کافی نیست و شما باید یک معامله گر باشید (یعنی طرح و نقشه ترید خود را اجرایی کنید) و در عمل از یک تحلیل گر به یک معامله گر تبدیل شوید.
اما سؤال اینجاست که آیا پروسه تبدیل شدن یک تحلیل گر به یک معامله گر یک پروسه اکتسابی است؟ به عبارتی آیا معامله گری ذاتی است؟ یعنی برخی ذاتاً معامله گر به دنیا می آیند!؟
معامله گری ذاتی نیست
پاسخ به این سوال منفی بوده و مهارت معامله گری کاملاً اکتسابی می باشد.
هدف رها سرمایه این است که از شما دانشجویان عزیز یک معامله گر بسازد. معامله گری که بی چون و چرا بر مبنای سیستم ترید خود عمل می کند. اما یک سؤال ! چگونه می توان همانطور که به سادگی بازار را تحلیل می کنیم به همان سادگی معامله کنیم و فاصله تحلیل با عمل را کم کنیم تا تبدیل به معامله گر شویم؟
پاسخ: شما نیازمند کسب نوعی مهارت خاص می باشید! آیا اساساً کسب مهارت نیاز است و این مهارت خاص چگونه مهارتی است؟
برای روشن شدن پرسش جدید اجازه دهید مثالی را با یکدیگر مرور کنیم:
فرض کنید شما برای اولین بار در زمین گلف حاضر می شوید و اتفاقی ، با یک قهرمان گلف شروع به زدن چوب می کنید. شما هیچ مهارتی در زمینه گلف ندارید اما با این اوصاف در ۲۰ ضربه ی اولیه ، حریفتان که اتفاقا یک قهرمان گلف است را شکست می دهید. برای مثال امتیاز شما از ۲۰ ضربه ۱۶چاله و امتیاز حریفتان ۷ است. اما اگر دور را با حریفتان ادامه دهید مطمئناً می بازید. اما چرا !؟
پاسخ: حریفتان مهارت خاصی در گلف داشته است که در نهایت بازی را به نفع خود برده است.
درست است در وهله اول شما خوب وارد بازی شدید با وجود اینکه تکنیک و مهارتی هم نداشتید ، از حریف خود جلو زدید اما ، حریف شما تکنیکی می دانست که در نهایت برد ! دقیقا این مثال در مورد معامله گر ی هم همینطور است.. به عبارت دیگر:
برای کسب سودهای مستمر از بازار باید نوعی مهارت خاص کسب کنید !
اما چه نوع مهارتی !؟ توصیف این مهارت چیزی نیست که بتوان به سادگی ابراز کرد.
به صورت کلی شما باید رفتار طبیعی و ذاتی بازار را درک کنید و عکس العمل طبیعی مغز خود در برابر حالت های روانی ترس، طمع، شک و… را بشناسید. در این صورت بهتر می توانید متوجه شوید که این مهارت خاص چگونه حاصل می شود. من سعی می کنم کم کم این مهارت را به شما آموزش بدهم. در پادکست های بعدی بیشتر به این موضوع می پردازیم…
به این مطلب چه امتیازی میدهید؟
امتیاز را مشخص کنید
میانگین امتیاز / 5. تعداد امتیاز
امتیازی ثبت نشده است. اولین نفر باشید که امتیاز میدهید!
دیدگاهتان را بنویسید
برای نوشتن دیدگاه باید وارد بشوید.