آنچه باید از نقشه معاملاتی بدانیم
اغلب معاملهگرانی که با آنها برخورد داشتهام، مشکلات مشابهی دارند و با چالشهای مشابهی همدست و پنجه نرم میکنند؛ در بسیاری از موارد، روی موارد اشتباه متمرکز میشوند و وقتشان را هدر میدهند. معاملهگری حرفهای و تبدیلشدن به معاملهگر بهتر، ارتباط کمی با اندیکاتورهایی که انتخاب میکنید دارد!
همینطور محیط و تغییراتی که بر آنها اعمال میکنید یا الگوهایی که از آنها پیروی میکنید هم ربطی به موفقیت در بازار بورس ندارد! اما وقتی به این معاملهگران نگاه میکنیم، شاهد یک سری اشتباهات رایج هستیم، ازجمله این موارد:
- معاملهگر از ساختار خاصی پیروی نمیکند و نمیداند که اصلاً باید به دنبال چه باشد!
- جزییات مربوط به قواعد سیستم معاملاتی او بهطور کامل، تعریفنشدهاند یا اینکه معاملهگر، هیچ قواعد و مقرراتی برای خود تعریف نکرده است
- این شخص بهطور منظم، رویکرد و روش معاملاتی خود را به این امید که ناگهان، به روشی که معجزه میکند دست پیدا کند، عوض میکند؛ به عبارتی دائماً از این از شاخه به آن شاخه میپرد!
- معاملهگر، زمان کافی برای برنامهریزی، تحلیل و بازبینی معاملاتش صرف نمیکند
اگر این موارد برای شما آشنا است، پس به خواندن این مقاله ادامه دهید؛ چون برخی از متداولترین اشتباهات میان معاملهگران و نحوه رفع آنها را در این مقاله برایتان گردآوری نمودهام. این موارد دقیقاً به دلیل نداشتن یک نقشه (پلان) معاملاتی مشخص است.
تکرار اشتباهات
معاملهگران، اشتباهات قدیمیشان را بارها و بارها تکرار میکنند. بعید است که معاملهگری، همه کارها را کلاً اشتباه انجام دهد و اصولاً، با تغییر تنها ۲ یا ۳ متغییر میتواند نتایج معاملاتی بسیار بهتری به دست آورد. در اغلب موارد، معاملهگران، پایه خوبی ندارند و بدون درک اصول اولیه و شناسایی موارد تأثیرگذار در معاملاتشان، دست به معامله میزنند.
بهعنوان یک تحلیلگر تکنیکال، اگر نمیتوانید به قواعد و مقررات خودتان پایبند بمانید، مدام بازههای زمانیتان (تایم فریم) را تغییر میدهید، قیمتها را دنبال میکنید و به دنبال اندیکاتور جدید یا بهبود روش و متد خروجتان از معاملات هستید. باور کنید یا نه، با این کارها کمکی به خود نمیکنید. شما در وهله اول میبایست روی اصول روانشناسی وقت بگذارید و کمکم شاهد پیشرفتهای چشمگیری در عملکردتان خواهید بود.
محاسبات غلط
عموماً معاملهگران ناموفق در بازارهای مالی دچار نوعی عدم توانایی در محاسبه تأثیرات اشتباهات هستند؛ وقتیکه معاملهگران پس از آگاهی یافتن از اشتباهات گزاف و پر هزینهشان، میبینند که چقدر پول ازدستدادهاند، بسیار سریعتر نسبت به تغییر رفتارشان اقدام میکنند. معاملهگری که معاملات خود را ژورنال نمیکند، اصلاً نمیداند که چه مانعی، بر سر راه موفقیتش وجود دارد.
ژورنال یا همان روز نگار یک دفترچه ثبت معاملات است که همهی اتفاقات باید در آن ثبت شود.
اخیراً، ژورنالی از یکی از کاربران پایلوت سپیدار را بررسی نمودم و بااینکه او درمجموع، سود کسب کرده بود، مشاهده کردیم که در انجام معاملاتش، چندین اشتباه بزرگ داشته است. بااینحال سریعاً توانستیم آن اشتباهات را شناسایی کنیم؛ وی، اغلب کارها و نکات را بهطور صحیح رعایت میکرد اما ۲ یا ۳ مورد، منجر به عمده ضررهای وی شده بودند. خوشبختانه، او از ژورنال ثبت معاملات استفاده میکرد و الگوهای منفی وی، کاملاً قابلتشخیص بودند.
معاملهگری که به ثبت معاملاتش نپردازد، نمیداند که در کجا اشتباه کرده است و ممکن است نتایج و تصمیمات اشتباهی هم اتخاذ کند.
ساختار نداشتن
اکثر معاملهگران اول صبح، پلتفرم معاملاتیشان را باز میکنند، بهصورت اجمالی، بازار و بازههای زمانی مختلف را بررسی میکنند و سپس، شروع به شکار سیگنالها میکنند. بااینوجود، آنها بهواقع، نمیدانند که دنبال چه چیزی هستند و بسیاری از آنها، صرفاً به چارتها زل میزنند و روندهای قیمتی را دنبال میکنند و سپس، بدون فکر و بهصورت آنی، بر اساس رفتارهای قیمتی، دست به عمل میزنند!
حتماً میدانید که معاملهگر حرفهای اینچنین رفتار نمیکند. این مدل واکنشها، سپس، منجر به دنبال کردن معاملات، از دست دادن فرصتهای معاملاتی و معامله باهدف انتقام! صرفاً به دلیل ترس و نگرانی میشود. علیالخصوص، اگر شما یک معاملهگر تماموقت نباشید و حرفه دیگر، زندگی روزانه، و وظایف خانوادگی خود را هم داشته باشید، حتماً میبایست برنامهای خوب برای خود تدارک ببینید و از زمان معاملاتیتان، به نحو مؤثری استفاده کنید.
معامله با اعتمادبهنفس
معاملهگری که میدانید برای چه دلیلی دست به معامله میزند، مدیریت زمان را میشناسد، و میداند چه رویه و رویکردی را در معاملاتش اتخاذ کند، میتواند با اعتمادبهنفس معامله کند. اعتمادبهنفس بسیار مهم است و شما باید به تواناییها، مهارتها و روش معاملاتیتان اعتماد کنید تا بتوانید بهترین تصمیمات معاملاتی را بگیرید. نقشه معاملاتی، تمامی اجزای موردنیاز را در کنار هم نگه میدارد.
به این مطلب چه امتیازی میدهید؟
امتیاز را مشخص کنید
میانگین امتیاز / 5. تعداد امتیاز
امتیازی ثبت نشده است. اولین نفر باشید که امتیاز میدهید!
دیدگاهتان را بنویسید
برای نوشتن دیدگاه باید وارد بشوید.