تفاوت معاملهگران تازهکار با معاملهگران موفق

آیا شما از اینکه برای موفقیت در بازار سهام سخت کارکنید و با چالشهای گوناگون روبرو شوید، خوشتان میآید؛ یا جز آن دسته افرادی هستید که به دنبال میانبر هستند و تلاش میکنند از زیر حل مسائل دشوار شانه خالی کنند؟
نگرش افراد در قبال پیشرفت، رشد و موفقیت، آنها را به دودستهی عمده تقسیم میکند:
- افرادی با ذهنیت رو به رشد
- افرادی با ذهنیت ایستا
اکثر افراد نمیدانند که در کدام دسته قرار میگیرند اما آگاه بودن از خصایص و ذهنیت فردیتان نقشی حیاتی برای موفقیت در بازار سهام دارد؛ البته نهتنها در بازار سهام بلکه در کل زندگیتان!
ما در این مقاله به شما کمک میکنیم تا دریابید در کدام گروه قرار میگیرید و چطور میتوانید مسیر روبهپیشرفتی در پیش بگیرید.
معاملهگری با ذهنیت ایستا
اگر بگوییم اکثر معاملهگران تازهکار ذهنیتی ایستا دارند که در اغلب موارد منجر به شکستشان نیز میشود، سخن گزافی نگفتهایم. معاملهگری که با ذهنیت ایستا در بازار بورس فعالیت میکند، اغلب اصلاً نمیداند که این خودش است که احتمال موفقیتش را کم میکند؛ درواقع اقدامات و فرایندهای فکریاش هستند که موفقیت در بازار سهام را برایش غیرممکن میسازد.
در اینجا به علائم آشکاری که نشان میدهند شما معاملهگری با ذهنیت ایستا هستید، میپردازیم.
بیشازحد بر سود و زیان تمرکز میکنید
معاملهگران تازهکار ، صرفاً بر سود و زیانشان متمرکز میشوند و ارزش خودشان را بر مبنای تهمانده حساب فعلیشان محاسبه میکنند. اما تمرکز صرف بر روی پول، شمارا از پیشرفت بازمیدارد؛ چون شما تصمیمات سرمایهگذاریتان را با معیارهای صحیح نمیسنجید و فقط به نتیجهی معاملهتان، که در حقیقت متغیری است که شما هیچ کنترلی بر آن ندارید، اهمیت میدهید.
معاملاتتان را بررسی نمیکنید
معاملهگران تازهکار ، ریز معاملاتشان را ثبت نمیکنند و به بررسی آنها نیز نمیپردازند. آنها بهصورت فعال و پویا به هیچ مطالعهای نپرداخته و تلاش کافی نمیکنند. در عوض، مدام به دنبال میانبر و راههای یکشبه پولدار شدن هستند.
آیا شما دفتری مختص ثبت معاملات خوددارید؟ در حقیقت، این یعنی کار که نظم و ترتیب شمارا میطلبد؛ اما اگر میخواهید تبدیل به معاملهگری با ذهنیت رو به رشد شوید، باید خودتان را برای این قبیل کارها آماده کنید.
خیلی زود دلسرد میشوید
اگر اغلب روش معاملاتی خود را عوض میکنید یا بعد از چند بار ضرر کردن، تغییراتی در استراتژی معاملاتی خود اعمال میکنید، شما طرز فکری ایستا دارید. معاملهگرانی با ذهنیت ایستا ، قصد فعالیت بلندمدت ندارند و وقتی به نتایج آنی دست پیدا نکنند، خیلی زود دلسرد میشوند. آنها معاملهگری را به چشم یک بیزنس نمیبینند بلکه به آن همچون فعالیتی زودبازده، مینگرند.
دیگران و شرایط بیرونی را مقصر میدانید
معاملهگران تازهکار ، حتی بعد از ضررهای متوالی طی ماهها و سالها، بازهم بازارهای احساسی، دستکاری قیمتی و صنعت مالی فریبنده را مقصر میشمارند. انکار این حقیقت که شما مسئول شکستهایتان هستید، شمارا به هیچ جایی نخواهد رساند و فقط مسیر شمارا برای موفقیت در بازار سهام مشکلتر میسازد .
زمانی که بپذیرید عدم توانایی خودتان دلیل اصلی ضررهایتان است، آنوقت خواهید توانست اقدامات لازم در جهت ایجاد تغییر را انجام دهید.
داشتن یک دفترچه برای ثبت بیچونوچرای معاملات، اولین قدم برای موفقیت در بازار سهام است. درست است که وقتی درمییابید که خودتان (و نه استراتژی معاملاتیتان) دلیل اصلی ضررهایتان است، احساس بدی بهتان دست خواهد داد؛ اما فقط زمانی که با مشکلتان مواجه شوید قادر خواهید بود تا اوضاع و شرایط را به نفع خودتان تغییر دهید.
معاملهگر با ذهنیت رو به رشد
افرادی با تفکر رو به رشد آنهایی هستند که در هر زمینه و حرفهای سرآمد هستند. موفقیت بدون داشتن ذهنیت رشد امکانپذیر نیست. در پایین، ویژگیهای معاملهگر با ذهنیت رو به رشد به همراه فرایند تفکر وی آمده است.
بدون سؤال و جواب تلاش خودتان را میکنید
معاملهگران موفق ، از زیر کار در نمیرود؛ یا به دنبال بهانهای برای توجیه اینکه چرا نمیتواند معاملاتش را ثبت کند و آنها را تجزیهوتحلیل کند، نمیگردد. او هر آنچه لازم است را انجام میدهد زیرا میداند که راه دیگری وجود ندارد. هیچ سؤال و جواب و هیچ میانبری وجود ندارد.
معاملهگران موفق میداند که موفقیت به داشتن برنامه و زمانبندی، تلاش هرروزه و پایبند ماندن به آن بستگی دارد. درواقع، همهچیز به تمرکز برساختن هویت درست، بهجای نگرانی در مورد دستیابی به نتیجهی درست، بستگی دارد.
انگیزه و روحیه مختص افراد مبتدی است. افراد حرفهای سرکار حاضر میشوند و آنچه لازم است را انجام میدهند.
استقامت و تعهد کامل
معاملهگران موفق بازار بورس به دنبال میانبر یا راههای آسانی برای رسیدن به مقصد نمیگردند. آنها میدانند که موفق شدن آسان نیست و به سالیان سال کار و تلاش نیاز دارد. درعینحال میدانند که موفقیت تصادفی نبوده و به بخت و اقبال هم ربطی ندارد؛ بلکه کاملاً قابل پیشبینی است. در حقیقت، موفقیت نتیجهی نهایی پایداری و تصمیم آنها دررسیدن به هدف نهاییشان است.
کنار آمدن با چالشها
معاملهگران موفق میداند که در طی رسیدن به مقصد با موانع و اوقات دشواری روبهرو خواهد شد. اما درعینحال میداند که در هر چالشی فرصتی برای یادگیری نهفته است. شکست در خود درسهایی داشته و ضعفهای فردی ما را نشان میدهد. بنابراین، معاملهگران موفق بازار بورس از چالشها دوری نمیکند و خیلی زود ناامید نمیشود. در عوض، میداند با یافتن راهحلهای مشکلاتش، خیلی سریعتر به اهدافش دست مییابد.
شما مادامیکه به تلاش کردنتان ادامه میدهید، شکست نخوردهاید. آلبرت انیشتین
خودآگاهی و بازخورد
معاملهگران موفق از انتقاد دوری نمیکند زیرا میداند که بازخورد خارجی برای رشد و پیشرفت ضروری است.
وقتی اکثر معاملهگران تصویری غیرواقعی از تواناییهای معاملهگریشان دارند (توهم برتری) و شکستهای پیدرپی خود را نادیده میگیرند، معاملهگران موفق از ضعفها و اشتباهاتش آگاه است. هیچ فردی از مادر یک معاملهگر فوقالعاده به دنیا نمیآید بلکه معاملات پرسود و موفقیتآمیز به ذهنیت طرز فکری منحصربهفرد و مجموعهای از مهارتها نیاز دارد. معاملهگران موفق محدودیتهایش را نمیپذیرد اما درعینحال، بیوقفه برای رسیدن به اهدافش تلاش و کار میکند.
به این مطلب چه امتیازی میدهید؟
امتیاز را مشخص کنید
میانگین امتیاز / 5. تعداد امتیاز
امتیازی ثبت نشده است. اولین نفر باشید که امتیاز میدهید!
دیدگاهتان را بنویسید
برای نوشتن دیدگاه باید وارد بشوید.