خطرناکترین زمان انجام معامله

آیا تابهحال متوجه شدهاید که بعد از یک معامله سود ده عالی، در معامله بعدی، ضرر میکنید؟ خب؛ شاید گاهی اوقات بتوانید از وقوع مجدد این مورد جلوگیری کنید. بعد از سود در یک معامله، احساسات معاملهگر میتواند وی را به انجام معاملهای که سیگنال ورودش صادر نشده است، سوق دهد.
اعتمادبهنفس کاذب و حتی اعتیاد به رضایت و خوشی و احساس خوبی که بعد از کسب سود در معاملهای بر شما حاکم میشود، همان مواردی هستند که میتوانند به فعالیتهای معاملاتیتان پایان بخشند. گاهی بعد از کسب سود در معاملاتمان، دست به اختراع یا دیدن الگوهایی روی چارتها میزنیم که اصلاً وجود ندارند؛ درواقع بهصورت ناخودآگاه، خودمان را به ورود مجدد به بازار، متقاعد میکنیم! البته پیشتر در این مطلب نکات بسیار کلیدی را در مورد سیستمهای تصمیمگیری مغز بریتان بازگو کردیم.
قبل از ادامه این مبحث، اجازه دهید که نکتهای را برایتان روشن کنم؛ شما نمیتوانید از وقوع ضرر در تمامی معاملات جلوگیری کنید. منظور من ضررهایی است که میتوانید جلوی وقوعشان را بگیرید؛ همان ضررهایی که ناشی از احساسات و هیجان هستند که شاید حتی خودتان هم از وجودشان ناآگاه باشید.
چرا بعد از سود، ضرر میکنیم؟
خطرناکترین زمان برای انجام معاملات، درست بعد از کسب سود در یک معامله است. بااینکه ممکن است این مسئله برایتان عجیب باشد، باید به خدمت شما عرض کنم که این مقوله، به لحاظ علمی هم تائید شده است. بعد از سود در یک معامله، احساس خوبی داریم، بسیار هم طبیعی است. اما، اگر از آن مطلع و آگاه نباشید و ندانید که با آن چگونه باید کنار بیایید، این احساس رضایت میتواند برایتان دردسرساز شود!
وقتی از چیزی خوشحال میشوید، درست همانند کسب سود در یک معامله، دوپامین در مغزتان ترشح میشود. خطری که از آن صحبت میکنیم، در قالب اعتیاد ، شمارا تهدید میکند. ممکن است شما به احساسی که ناشی از ترشح دوپامین در مغزتان است، اعتیاد پیدا کنید. دراینارتباط در وبینار روانشناسی معاملهگری برایتان مواردی را عنوان نمودیم.
بهاینترتیب، معاملهگر، پس از کسب سود، شاید تعداد معاملاتش را بیشتر کند یا دست به معاملاتی که با استراتژی معاملاتیاش همخوانی ندارند، بزند تا صرفاً، بتواند سطح دوپامین ترشحشده در مغزش را کماکان بالا نگاه دارد. در چنین شرایطی، مغز معاملهگر ریسک کمتری را لحاظ میکند و ممکن است، باهدف احساس رضایت بیشتر و بیشتر، از استراتژی معاملاتی خود نیز دورتر و دورتر شود.
مغز ما، هر کاری میکند تا آن احساس رضایت و خوشی را در ما حفظ کند. درست مانند تمامی انواع اعتیاد، همچون مواد، قمار و… دوپامین در مغز ترشح میشود و برای مغزمان، تفاوتی ندارد که آیا عملی که منجر به این ترشح میشود، برای بدن ما خوب است یا خیر. انجام یک معامله، بهعنوان رویدادی که دفعه پیش، برایمان پول و البته خوشحالی و رضایت ایجاد کرد، دوپامین بیشتری در مغزتان ترشح خواهد کرد و درنتیجه، کماکان سطح این هورمون در بدن بالا میماند. امیدوارم که شما تا اینجای کار، متوجه خطرات این مسئله و تأثیر آن در شکلگیری روندی از معاملات زیان ده شده باشید.
بنابراین، مغز به آنچه میخواهد دست پیدا میکند، حال چه شما سود کنید و چه ضرر بدهید، و ما بهعنوان معاملهگر، میبایست از این کمبود ژنتیکی آگاه باشیم. دوپامین به معنای واقعی کلمه، یک شمشیر دو لبه است که میتواند هم عادات خوب و هم عادات بد را تقویت کند. شما باید اهمیت این مسئله را درک کرده و مطمئن شوید که این هورمون، به تقویت عادات خوب شما میانجامد. شما باید ذهنتان را بشناسید و کنترل آن را در دست بگیرید.
راهحل چیست؟
خب؛ حال که فهمیدید چرا به این راحتی میتوانید بعد از یک معامله سوددِ، ضرر کنید، وقتش رسیده است که ببینید چطور میتوانید از وقوع این مسئله در آینده جلوگیری کنید. راهحل، استفاده از فیلتر است تا مچِ شمارا به هنگام انجام معاملات برآمده از احساسات یا ترشح دوپامین، بگیرد. بااینکه ممکن است صحبت مجدد درباره استراتژی معاملاتی، کلیشهای به نظرتان بیاید، اما من موظفم بازهم بر اهمیت آنها تأکید کنم.
راهحل این مشکل این است که مطمئن شوید مطابق با آستانه و میزان تحملتان، دست به عمل میزنید. شما باید یک نقشه معاملاتی داشته باشید و از آن پیروی کنید تا از ورود به معاملات تصادفی برآمده از احساسات و هیجانات و اعتمادبهنفس ناشی از معاملات سود ده قبلی یا صرفاً به اتکای اتفاقی که ممکن است بر اساس چارت روی دهد، جلوگیری کنید. درواقع، تنها کاری که باید بکنیم این است که عملکرد مغزمان را درک کنیم و یاد بگیریم که با فیلتر کردن و پیروی از برنامهمان، تحت تأثیر چنین مواردی، دست به معامله نزنیم.
خلاصهای از راهحلهای مواجه با تمایل به افزایش تعداد معاملات بعد از معاملات سود ده:
- شما یک استراتژی معاملاتی دارید که کاملاً به آن تسلط دارید
- شما یک نقشه معاملاتی دارید که آن را بر اساس استراتژیتان آماده کردهاید
- مطمئن شوید که صرفاً بهتناسب آستانه و تحملتان، ریسک میپذیرید؛ این سطح باید در نقشه معاملات شما تعیینشده باشد
- برنامه معاملاتی شما باید همانند یک فیلتر عمل کند: چیزی که شما همیشه معاملاتتان را با آن چک میکنید تا آن دسته از معاملات اشتباهی که برآمده از ترشح دوپامین هستند را از آن مواردی که در برنامه معاملاتی شما جای میگیرند، تشخیص داده و جدا کنید.
نتیجهگیری
بهترین راه برای جلوگیری از دودستی تقدیم کردن سودهایتان به بازار این است که ازآنچه با بررسی روزانه چارتهای مختلف در جستجویش هستید، کاملاً آگاه و مطلع باشید. وقتیکه به استراتژی معاملاتیتان تسلط و اشراف پیدا کردید، باید برنامه معاملاتیتان را مطابق با آن تعیین کنید و به آن بچسبید تا تمامی معاملاتی که از احساسات و هیجانات نشاءت میگیرند، را فیلتر کنید.
به این مطلب چه امتیازی میدهید؟
امتیاز را مشخص کنید
میانگین امتیاز / 5. تعداد امتیاز
امتیازی ثبت نشده است. اولین نفر باشید که امتیاز میدهید!
1 دیدگاه
به گفتگوی ما بپیوندید و دیدگاه خود را با ما در میان بگذارید.
دیدگاهتان را بنویسید لغو پاسخ
برای نوشتن دیدگاه باید وارد بشوید.
درود .
از این مطلب خوبتون تشکر می کنم . درک نکردن این مطلب باعث شد بعد از چند پیروزی پی در پی طی چند روز ، به ناگهان در نصف روز کلیه سرمایم ر از دست بدم .
به نظرم یکی از راه های فیلتر کردن این مشکل گذاشتن حد سود و ضرر و و هدف گزاری معاملاتی روزانه است