نقش احساسات در معاملات بورس

یک مثل سامورایی می گوید “به صورت منطقی برنامه ریزی کنید و با احساس به سوی دشمن حمله کنید.” حال اگر بخواهید در تریدهای خود مثل فوق را به کار ببرید قطعا معاملات شما به شکست ختم می شود. به عبارت دیگر بهتر است این جمله فوق را اینطور اصلاح کنیم: “به صورت منطقی برنامه ریزی کنید و بدون احساسات وارد بازار شوید.”
به عقیده روانشناسان، الگوی رفتاری مغز انسان در برابر بازار های مالی، مناسب طبیعت بازار نیست! واکنش های ذاتی مغز انسان نسبت به برد و باخت باعث خواهد شد که افراد در زمانی نامناسب، تصمیم اشتباهی را در بازار بگیرند.
احساسات و تاثیر آن بر معاملات
فرض کنید شما در یک معامله در ضرر هستید و این ضرر در حال افزایش است. پاسخ طبیعی مغز در این شرایط شما را وادار می کند تا صبر کنید بلکه بازار به نفع شما تغییر جهت دهد. اگر بازار همچنان خلاف شما حرکت کرد، باز هم شما امیدوارید حداقل به نقطه سر به سر برسید تا از بازار خارج شوید.
حال چنانچه بازار حرکتش را خلاف شما ادامه داد، امیدوارید قیمت برگردد تا حتی الامکان شما با یک ضرر کوچک از بازار خارج شوید. بازار همچنان خلاف شما حرکت می کند ولی شما تمایلی به خروج از بازار ندارید… چرا؟ چون از نقطه نظر روانی قبول ضرر بسیار دردناک است در این صورت شما درد را به تعویق می اندازید و ضرر بیشتری را متقبل می شوید.
اما اشکال از کجاست !؟ چرا ما باید روی معامله ای که در ضرر است پافشاری کنیم؟ در ادامه از این طیف مشکلات روانشناختی که در مواجه با بازار سهام درگیر شماست زیاد خواهم گفت و البته روش برون رفت را نیز توضیح خواهم داد.
به این مطلب چه امتیازی میدهید؟
امتیاز را مشخص کنید
میانگین امتیاز / 5. تعداد امتیاز
امتیازی ثبت نشده است. اولین نفر باشید که امتیاز میدهید!
1 دیدگاه
به گفتگوی ما بپیوندید و دیدگاه خود را با ما در میان بگذارید.
دیدگاهتان را بنویسید لغو پاسخ
برای نوشتن دیدگاه باید وارد بشوید.
از اینکه تا این حد دقیق مطلب نوشته اید واقعا ممنونم. امیدوارم بتوانیم از تجربیات خوب شما استفاده کنیم.