موفقیت در بازار بورس با سرمایه اندک

چطور با یک حساب معاملاتی کوچک، معاملات موفقیت آمیزی رقم بزنیم و سرمایه ی خود را رشد دهیم؟
شاید فکر کنید که چون در شروع حرفه معاملهگریتان، مجبورید با مبلغ نسبتاً اندکی کارتان را آغاز کنید، از دیگران عقب میافتید. اما، در این مطلب به شما نشان خواهم داد که اصلاً اینطور نیست و تمرکز بر مسائل اشتباه، شمارا به سمت این نوع تفکر سوق میدهد! قبلاً در ویدیویی توضیح دادم که بزرگترین ویژگی بازارهای مالی ازجمله بورس، خاصیت مرکب بودن آن است. ویدیوی اثر گلوله برفی را حتماً ببینید…
یکی از بزرگترین چالشهایی که شما بهعنوان یک معاملهگر با آن مواجه خواهید بود، این است که اگر فقط کمی پولتان بیشتر بود، سریعتر میتوانستید تبدیل به معاملهگری پرسود شوید. اگر شما میزان سودآوریتان را ظرف یک یا دو هفته محاسبه کنید، شاید ببینید که درصورتیکه پولتان، زیاد بود، میتوانستید راه صدساله را یکشبه بروید اما آیا این تفکر درستی است؟ سودآوری را باید در بازههای زمانی بلندتر همچون ۶ ماهه تا یکساله، محاسبه کرد. مسئلهاین است؛ اگر شما ندانید که چطور میتوان با مقادیر کم سود کسب کرد، در مورد مبالغ بالا هم وضع به همین منوال خواهد بود!
صرف داشتن سرمایه بیشتر به معنای موفقیت سریعتر شما در معاملات نیست. درواقع، شما اگر اصلاً ندانید که دارید با خودتان چه میکنید، ممکن است نتیجه، کاملاً برعکس انتظار شما درآید؛ شما خیلی سریعتر در مقایسه بازمانی که سرمایهتان کمتر بود، پول بیشتری را از دست خواهید داد.
من دقیقاً میدانم که اکنون شما چه احساسی دارید؛ من هم دقیقاً این مراحل را گذراندهام. شما احساس میکنید که با هر قدمی که در معاملاتتان به جلو برمیدارید، دو قدم به عقب میروید. شما با خودتان فکر میکنید که اگر سرمایهام بیشتر بود، میتوانستم خیلی سریع پولدار شوم و کار فعلیام را ترک کنم. باید به شما بگویم این مسئله اصلاً صحیح نیست.
فکر میکنید که اگر حسابی با مبلغ 500 میلیون تومان را در اختیار کسی که هیچ تجربهای در معاملهگری ندارد بگذارید، میتوانند با آن در بازار سود بسازند؟ مطمئنم که شما هم معتقدید کهاینچنین نمیشود: دستکم در یک بازه زمانی ۶ ماهه، کسب چنین نتیجهای محتمل نیست. در حقیقت، فکر میکنم آنها ظرف چند ماه، چیزی در حدود نیمی از این مبلغ را به فنا میدهند. البته این را بر اساس تجربهی 13 سالهام میگویم، پس بپذیرید.
خب؛ پس چرا فکر میکنید که اگر فقط کمی پول بیشتری داشتید، میتوانستید نتایج معاملاتیتان را به طرز شگفتآوری ازاینرو به آن رو کنید؟ درست است؛ شما اندکی تجربه معاملاتی دارید اما وقتیکه در حال خواندن چنین مقالاتی هستید، میتوانم با خودم فرض کنم که شما بنا به دلیلی، در جستجوی کمک و مشاورهاید و هنوز در استراتژی معاملاتیتان استاد نشدهاید. درنتیجه، مشکل و مسئله شما، پول نیست. مشکل در درون خود شماست و تا زمانی که آن را رفع نکنید، همین نتایج فعلی را در بازار نظارهگر خواهید بود.
به نظر من، اگر در حال حاضر، مبلغ زیادی در حساب معاملاتیتان ندارید، باید خدا را شکر کنید چون در این صورت، بهتر میتوانید بیاموزید و اشتباهاتی که میکنید هم آسیب جدیای به شما نزده و فشار مالی و روانی مضاعفی را به شما تحمیل نمیکنند. بگذارید ضررهای چند صدهزارتومانی در حکم هزینههای جزئی برای فراگیری دانش بازاری عمیق باشد.
طرز فکرتان را تغییر دهید
اولین کاری که باید انجام دهید، این است که ذهنیتتان را از “من میخواهم از معاملاتم سود زیادی به دست بیاورم” به ” من چطور میتوانم از معاملاتم سود خوبی به جیب بزنم؟” تغییر دهید. با این کار، شما نقطه تمرکزتان را تغییر میدهید. به این مسئله فکر کنید: اگر پول زیادی در حساب معاملاتیتان داشتید، چطور فکر میکردید؟ خب؛ شما به این فکر نمیکنید کهای کاش پول بیشتری داشتم؛ به همین دلیل، روی یادگیری نحوه صحیح معامله و بهبود برنامه و استراتژی معاملاتیتان متمرکز خواهید شد.
درنتیجه، شما باید طوری فکر کنید که انگار در حال حاضر هم پول زیادی در حسابتان دارید در غیر این صورت، نتیجه مطلوب را به دست نمیآورید و در عوض، بیشازحد ریسک میکنید و در بسیاری از موارد، بدون داشتن سیگنال روشن و با احتمال برد بالا، دست به معامله میزنید؛ چراکه شما معتقدید که همهچیز به پول برمیگردد!
ذهنیت معاملهگری شما باید از پول به سمت فرایند حرکت کند. بازهم میگویم، اگر میخواهید در معاملات موفق شوید، باید روی فرایند معاملهگری و نه پول، تمرکز کنید. قبلاً هم البته این را در مطلبی جداگانه عنوان کردم که معاملهگری یک مسیر از نه مقصد!
اگر قرار است همچون یک میلیاردر در بازار بورس معامله کنید، باید بتوانید برخی از واقعیتها را بپذیرید:
- تعداد معاملاتتان زیاد نیست؛ شما همچون یک تکتیرانداز فعالیت میکنید؛ یا شاید هم شبیه یک کروکدیل در انتظار طعمه هستید.
- شما با یک حساب معاملاتی کوچک کارتان را شروع کرده و هرگز تک سهم نمیشوید تا بتوانید ریسکتان را بهدرستی مدیریت کنید، به من اعتماد کنید؛ شما باید این کار را انجام دهید تا هم سرمایهتان را اندکاندک بیشتر سازید و درعینحال بتوانید مهارتهای صحیح معاملاتی را بیاموزید.
- در این نقطه، پول نمیتواند به شما انگیزه دهد؛ یادگیری عادات و فرایندهای صحیح معاملاتی شمارا به وجد میآورند: یعنی منظم و صبور بودن و پیروی از فرمانهای استراتژی معاملاتیتان.
- شما نمیتوانید به جبران ضررهایتان فکر کنید: این تفکر و ذهنیت اشتباه است و صرفاً منجر به تحمیل ضرر بیشتر و بیشتر میشود.
داستان به این سادگی نیست!
اما پیادهسازی این سناریو و کار با سرمایه اندک در عمل دشوار است. میپرسید چرا؟ همانطور که قبلاً هم اشاره کردم، شما احساس میکنید که در معاملاتتان، یکقدم به جلو برداشته و دو قدم به عقب میروید. چنین مسئلهای در یک حساب کوچک شمارا دیوانه میکند چون شما احساس میکنید که هیچوقت نمیتوانید بر سرمایهتان بیفزایید!
باید بتوانید سودتان را هم حفظ کنید. حواستان باشد که با انجام معاملات بیشازحد و بیدلیل و البته طمع، سودی که در معاملات قبلی به دست آوردهاید، را در معامله بعدی هدر ندهید. فرض کنید که در حسابتان پانصد میلیون تومان دارید و مبلغ ده میلیون تومان در معاملهای سود کردهاید. اگر بهسرعت همین مقدار را از دست بدهید چه احساسی خواهید داشت؟ اگر با یک حساب معاملاتی کوچک صد هزار تومان را دست بدهید، با یک حساب بزرگ ده میلیون تومان را از دست خواهید داد. قبل از اینکه شروع به معامله با حسابهای سنگین کنید، باید تکلیفتان را با این مسائل روشن کنید. پس بازهم باید خوشحال باشید که در حال حاضر، مبلغ سنگینی در حسابتان ندارید و حواستان را به فرایند و تبدیلشدن به یک معاملهگر بهتر معطوف کنید.
نتیجهگیری
معامله کردن با یک حساب معاملاتی کوچک، یک ایراد نیست، خصوصاً که اگر شما در این حرفه، تازهکار باشید. اندازه و مبلغ حساب معاملاتی شما هیچ اهمیتی در عملکرد کلی شما یا مهارتهای معاملاتیتان ندارد. بله؛ اگر مبلغ بیشتری در اختیارتان بود، میتوانستید موقعیتهایی با اندازه بزرگتر اتخاذ کنید و سود بیشتری به دست آورید، اما اگر اصول معاملهگری را ندانید، تمامی پولهای دنیا هم کمکی به شما نخواهد کرد.
پس، در ابتدا، معامله کردن را بیاموزید، روی روش کاریتان متمرکز شوید و از این سفر، لذت ببرید. ذهنتان را درگیر یکشبه پولدار شدن و رها کردن شغل کنونیتان نکنید؛ به یک فرایند فکر کنید.
به این مطلب چه امتیازی میدهید؟
امتیاز را مشخص کنید
میانگین امتیاز / 5. تعداد امتیاز
امتیازی ثبت نشده است. اولین نفر باشید که امتیاز میدهید!
دیدگاهتان را بنویسید
برای نوشتن دیدگاه باید وارد بشوید.