رابطه معامله در بازار بورس و قمار

حتماً میدانید که بازی پوکر نوعی از بازی ورق و یکی از معروفترین و محبوبترین بازیهای قمارخانهای در سرتاسر جهان است. این بازی بهصورت تخصصی و گروهی است که با شانس و بلوف زدن بسیار همراه است. شباهتهای زیادی میان پوکر و دنیای معاملات بازارهای مالی و ازجمله بورس وجود دارد؛ درواقع ما معاملهگرها میتوانیم موارد و مسائل زیادی را از بازیگران حرفهای پوکر بیاموزیم. اما پوکر بازان حرفهای چه چیزی را درباره معاملهگری به ما میآموزند؟
براندون آدامز، یکی از اساتید مالی رفتاری در دانشگاه هاروارد میگوید: برخی از بهترین نامزدها برای مشاغل معاملهگری والاستریت، ورقبازان حرفهای هستند.
همانطور که یک پوکر باز خوب میداند، اگر میخواهید ریسکتان را درست مدیریت کنید و بهطور مستمر، سودتان را حفظ کنید، قمار نمیکنید، بلکه بر اساس احتمالات بازی میکنید. پوکر و معاملهگری زمانی تبدیل به قمار میشوند که بازیگر آنها احساساتی شود، نظم و انضباط را فراموش کند و مدیریت صحیح پولش را متوقف کند. خب؛ مهمترین مواردی که میتوانیم از بازیکنان حرفهای پوکر بیاموزیم چیست؟
تفکر استراتژیک
تصور کنید که شما استراتژیای در بازی پوکر دارید که احتمال برد بالاتر از متوسطی را در قبال سایر دستها به شما میدهد و شما میدانید که باید استراتژی معاملاتیتان را در دستهای زیادی پیاده کنید تا بتوانید از سود آن منتفع شوید.
شما نباید بعد از دو یا سه دست باختِ ابتدای بازی، احساساتی و عصبی شوید. پوکر باز حرفهای میداند که باید چند دست بازی کند تا احتمالات کمکم به نفع وی تغییر کنند. پسازآن، بازی صرفاً تبدیل به بازی اعداد میشود؛ هرچه دستهای بیشتری بازی کنید شانس بیشتری برای برد خواهید داشت.
درنتیجه، اولین چیزی که از پوکر بازان میآموزیم این است که ما به یک استراتژی معاملاتی نیاز داریم که انتظار مثبتی را بعد از یک تعداد معامله برای ما ایجاد کند. نمیدانید استراتژی معاملاتی چیست؟ این ویدیو را مشاهده کنید… این مسئله در نظر بسیاری از معاملهگران، خصوصاً من و شاگردانم در رها سرمایه، مثل استراتژی معاملاتی سپیدار، انتظار و احتمال برد بالاتری را برایمان به همراه دارد. البته، این بدان معنا نیست که ما در تمامی معاملات سود میکنیم؛ درست برعکس، یعنی ما هم میبریم و هم میبازیم اما اگر بتوانیم برای مدتزمان طولانی و کافی، به این روش بچسبیم، میتوانیم درنهایت برنده باشیم.
مسلم است که صبر و انتظار برای حصول نتیجه مناسب (و نه بیشازحد معامله زدن) و انضباط در ادامه دادن این راه، از ویژگیهای حیاتی و ضروری هستند.
نگه داشتن یا نقد کردن؟
شاید واضحترین درسی که میتوان از بازیکنان پوکر آموخت، دانستن این نکته است که چه وقت دَستمان را نگهداریم و چه وقت نه. خب؛ احتمالاً شما هم با من همعقیدهاید که معاملات فعلی مایکی از دشوارترین ابعاد کل این فرایند هستند. اما، درست همانند یک پوکر باز حرفهای که میداند چه وقت دستش را رو کند و چه وقت، دستش را نگه دارد، شما هم باید بدانید که چه وقت، ضرر را قبول کنید و چه وقت، معاملهای را حفظ کرده و از آن خارج نشوید.
خوشبختانه، نگهداشتن یا خروج، برای ما معاملهگران کمی آسانتر است زیرا ما میتوانیم از روش بخر و فراموش کن استفاده کنیم؛ دلیل استفاده از این روش، این است که ما سیستم معاملاتیمان را میشناسیم و از قبل، میزان ریسکمان را تعریف کردهایم؛ بنابراین، وقتیکه استراتژی معاملاتی ما در بازار سیگنال ورود را صادر میکند، صرفاً، معامله را انجام داده و آن را فراموش میکنیم.
البته اگر بگوییم “آن را فراموش کن” اندکی هم اغراق میکنیم؛ منظور من این نیست که هیچوقت معاملهتان را چک نکنید یا شرایط بازار را مجدد ارزیابی نکنید و بیخیال همهچیز شوید. بخر و فراموش کن به ذهنیت و تفکر شما دربارهی نحوه مدیریت معاملاتتان اشاره دارد؛ درواقع، اصل بر این است که رویکرد شما بهصورت پیشفرض در قبال مدیریت معاملاتتان باید به بازار اجازه دهد تا بدون دخالت شما، راه خودش را برود. بازارها، بالا و پایین میروند که کاملاً نرمال و طبیعی است و شما نمیتوانید در هر چرخشی که خلاف موقعیت شما بود، در معاملاتتان دست ببرید و دخالت کنید؛ ضمن اینکه نباید هیجانی شوید و هر بار که بازار به نفع شما حرکت میکند، بر حجم معامله خود بیفزایید.
مهارت واقعی در مدیریت معاملات در توانایی شما برای شناخت و درک ماهیت بازار و شناسایی علائم تغییرات قابلتوجه در شرایط یا دینامیک بازار است که میتوانند اثر معکوسی روی معاملات شما داشته باشند. اگر چنین سناریویی را پیشبینی کنید، میتوانید معامله را قبل از اینکه به حد ضرر یا حد سودتان برسد، ببندید: با انتخاب خودتان، از آن معامله خارج شوید. اما، طبق تجربه دریافتهام که چنین مواردی استثنا هستند و نه قانون و قاعده و اکثر اوقات، بهتر است از قبل حرکت بعدیتان را تعیین کنید و تا رسیدن به حدود ضرر یا سودتان، به برنامهتان بچسبید.
مدیریت ریسک
مدیریت پول در یک بازی پوکر، بخش مهمی از استراتژی بازی است. شمانمیخواهید تمام پول خودتان را در یک دستِ ضعیف شرطبندی کنید. همچنین، شمانمیخواهید روی یک دست قوی هم، ضعیف شرطبندی کنید. شما باید بدانید که چه وقت، چهکاری انجام دهید.
یک معاملهگر حرفهای میداند که وقتی فرصتی با ریسک کم به دست میآورد، معامله باید صورت بپذیرد، درست مانند زمانی که یک پوکر باز حرفهای با دست، سود قلمبهای به دست میآورد و میداند که باید به بازی و شرطبندیاش ادامه دهد.
تفاوت بزرگ میان پوکر و معامله این است که در هر دست پوکر، یک آغاز و پایان وجود دارد. اما در معاملهگری، این ما هستیم که تصمیم میگیریم بازی چه زمانی به انتها برسد، ما تصمیم میگیریم که به معاملهمان ادامه دهیم یا از آن خارج شویم. البته این مسئله میتواند برای تریدر ها مشکلساز شود زیرا ممکن است باعث شود آنها بیشازحد معامله کنند که میدانیم نتیجهای جز از دست دادن پول ندارد، خصوصاً که روند فعالیتشان از حالت معامله خارجشده و به قمار بکشد.
شما باید زمانی وارد بازار شوید که موقعیتش برایتان فراهمشده است در غیر این صورت، باید از کنار چارتها، بیتفاوت عبور کنید. اگر پشت سیستم بنشینید و ناامیدانه سعی در یافتن معاملهای باشید، بهاحتمالقوی، معامله بدی را انتخاب کرده و پول و وقتتان را روی معاملهای که شانس کمی در بردش دارید، به هدر میدهید.
هدف از معامله و البته بازی پوکر، مدیریت سرمایهی سیستم معاملاتیتان است تا مقادیر زیادی از آنها را تحت تأثیر احساسات یا دست ضعیف از دست ندهید، تا وقتیکه معاملهای با برد بالا یا دست خوبی نصیبتان شد، بتوانید دستپر واردشده و سود خوبی همکسب کنید. واضح است که فاکتور بلوف زدن در پوکر نقش عمدهای بازی میکند که معاملهگری، فاقد آن است و به نظر من، همین مسئله، معامله را آسانتر میسازد چراکه شما درواقع، دارید در برابر خودتان بازی میکنید.
احساساتی نشوید
تمامی پوکر بازان حرفهای به شما میگویند که برای برد در بازی، باید بتوانید اطلاعات را سریع پردازش کنید و تصمیمات سریع و آنی با کمترین میزان تردید اتخاذ کنید. معاملهگری هم به همین منوال است؛ شما نمیتوانید وقتی با معاملهای طرفید که با ملاکهای برنامه معاملاتیتان همخوانی دارد،به خودتان یا روش معاملاتیتان تردید کنید و باید سریعاً و بهسرعت دستبهکار شوید.
فردی که در پوکر، بیشازحد احساسی میشود یا به معنای واقعی کلمه،بازی را متوجه نمیشود، خیلی سریع، متحمل زیان میشود. در دنیای معاملات، تریدری که تصمیماتش را بر اساس احساسات اتخاذ میکند هم، خیلی سریع تمام یا بخش قابلتوجهی از سرمایه معاملاتیاش را به باد خواهد داد.
در خاتمه، باید بگویم که درسهای بسیار زیادی را میتوان از پوکر بازان حرفهای آموخت. معامله و پوکر، ویژگیهای مشترکی همچون پذیرش ریسک، احتمالات و انضباط ذهنی دارند.
به این مطلب چه امتیازی میدهید؟
امتیاز را مشخص کنید
میانگین امتیاز / 5. تعداد امتیاز
امتیازی ثبت نشده است. اولین نفر باشید که امتیاز میدهید!
دیدگاهتان را بنویسید
برای نوشتن دیدگاه باید وارد بشوید.