هفت گام تا یک سرمایه گذاری پر سود در بورس

موفقترین سرمایهگذاران در یک روز ساخته نشدهاند. یادگیری دنیای امور مالی و شخصیت خود بهعنوان یک سرمایهگذار، نیازمند صرف وقت و داشتن صبر و شکیبایی است نه آزمونوخطا. در این مقاله، شمارا با هفت گام نخست سفرتان بهسوی سرمایه گذاری پر سود هدایت کرده و به شما نشان میدهیم که در طول مسیر چه چیزی را دنبال کنید.
1- شروع به کار
سرمایه گذاری پر سود یک سفر است، نه یک رویداد ناگهانی و یکباره، و شما باید خودتان را برای یک سفر طولانی آماده کنید. مقصد شما چیست؟ چقدر طول میکشد تا به آنجا برسید؟ چه منابعی نیاز دارید؟ با تعریف مقصد خود شروع کنید و سپس سفر سرمایه گذاری پر سود خود را به ترتیب برنامهریزی کنید.
بهعنوانمثال، آیا به دنبال این هستید که پس از 20 سال در سن 55 سالگی بازنشسته شوید؟ چقدر پول برای انجام این کار نیاز دارید؟ ابتدا باید این سؤالات را از خود بپرسید. برنامهای که با آن روبرو هستید بستگی به اهداف سرمایهگذاری شما خواهد داشت.
2- بدانید چه چیزی اهمیت دارد
کتابهایی را بخوانید یا در یک دوره سرمایهگذاری شرکت کنید که با ایدههای مالی مدرن سروکار دارد. افرادی که به نظریههایی چون بهینهسازی سبد سهام، تنوع و کارایی بازار دستیافتهاند، به دلیل خوبی جوایز نوبل خود را دریافت کردهاند. سرمایه گذاری پر سود ترکیبی از علم (مبانی مالی) و هنر (عوامل کیفی) است. جنبه علمی مسائل مالی محل جامعی برای شروع است و نباید نادیده گرفته شود. اگر علم جامهای قوی و محکم برای شما نیست، هنگامیکه بدانید چه چیزی در بازار کار میکند، میتوانید قوانین سادهای را که برای شما کار میکنند، مطرح کنید.
برای مثال، وارن بافت یکی از موفقترین سرمایهگذاران در جهان معروف است. سبک سرمایهگذاری ساده او در این نقلقول مشهور، خلاصهشده است: “اگر نمیتوانم چیزی را درک کنم، در آن سرمایهگذاری نخواهم کرد.” این عقیده به او کمک کرده است. درحالیکه پیشرفت تکنولوژی را از دست داد از رکود ویرانگر پس از حباب تکنولوژی پیشرفته سال 2000 اجتناب کرد.
3- خودتان را بشناسید
هیچکس شما و وضعیت شمارا بهتر از خودتان نمیداند. بنابراین، شما ممکن است واجد شرایط ترین فرد برای سرمایه گذاری پر سود خود باشید – همهچیزهایی که نیاز دارید ممکن است کمی کمک کنده باشد. ویژگیهای شخصیتی که میتواند به شما کمک کند یا از سرمایهگذاری موفقیتآمیزتان جلوگیری کند را شناسایی کرده و به همین ترتیب آنها را مدیریت کنید.
نوعی مدل رفتاری مفید وجود دارد که به سرمایهگذاران کمک میکند تا خودشان را بشناسند.این مدل سرمایهگذاران را با توجه به دو ویژگی شخصیتی طبقهبندی میکند: روش عمل (محتاط یا بیپروا) و سطح اطمینان (دارای اعتمادبهنفس یا مضطرب).
بر اساس این ویژگیهای شخصیتی، مدل BB & K سرمایهگذاران را به پنج گروه تقسیم میکند:·
- فردگرایان – محتاط و با اعتمادبهنفس، اغلب رویکرد خودت این را انجام بده» پیش میگیرند.
- ماجراجو – بیثبات، کارآفرین و قدرتمند
- مشهور – دنبالهرو آخرین سرمایهگذاری در مدهای زودگذر
- سرپرست و محافظ– شدیداً ریسکپذیر، حافظ ثروت
- خوشطینت- ویژگیهای کلیه موارد فوق را بهطور مساوی به اشتراک میگذارد.
جای تعجب نیست که بهترین نتایج سرمایهگذاری توسط فردگرایان یا کسی که دارای دقت، رفتار تحلیلی و اعتمادبهنفس است، دیده میشود. بااینحال، اگر ویژگیهای شخصیتیتان را شبیه افراد ماجراجو بدانید، هنوز میتوانید در سرمایهگذاری به موفقیت نائل شوید اگر بتوانید استراتژی خود را بر اساس آن تنظیم کنید. بهعبارتدیگر، صرفنظر از اینکه شما در کدام گروه قرار دارید، باید داراییهای اصلی خود را به شیوهای منظم و سیستماتیک مدیریت کنید.
4- دوستان و دشمنانت را بشناس
مراقب دوستان دروغینی که فقط وانمود میکنند در کنار شما هستند باشید، مانند بعضی حرفهایهای سرمایهگذاری بیمرام که منافعشان مخالف منافع شما است. همچنین باید به یاد داشته باشید که بهعنوان یک سرمایهگذار، با مؤسسات مالی بزرگی که منابع بیشتری، ازجمله دسترسی بیشتر و سریعتر به اطلاعات دارند رقابت میکنید.در نظر داشته باشید که خودتان بهطور بالقوه بدترین دشمن خود هستید.
بسته به شخصیت شما، استراتژی و شرایط خاص، ممکن است موفقیت خود را خراب کنید. یک سرپرست درصورتیکه به دنبال آخرین اختلافات بازار و دستیابی به سود کوتاهمدت باشد ممکن است در مسیری برخلاف شخصیتش در حال حرکت باشد. ازآنجاکه شما از ریسکپذیری و نگهداری ثروت برخوردار هستید، به دلیل زیانهای بزرگی که ممکن است از سرمایهگذاری با ریسک بالا و باارزش بالا حاصل شود، بهشدت تحت تأثیر قرار میگیرید. با خودتان صادق باشید و عواملی را شناسایی و اصلاح کنید که از موفقیت شما در سرمایهگذاری جلوگیری میکنند یا شمارا از منطقه راحتیتان دور میکنند. (رهاسرمایه: منطقه راحتی تمرکز بر توانایی های فردی بر درک موضوع خاص است)
5- مسیر درست را پیدا کنید
سطح آگاهی، شخصیت و منابع شما باید مسیر انتخابیتان را تعیین کند. بهطورکلی، سرمایهگذاران یکی از استراتژیهای زیر را اتخاذ میکنند:
- تمام تخممرغها را در یک سبد قرار ندهید. بهعبارتدیگر، متنوع سازی کنید.
- تمام تخممرغها را در یک سبد قرار دهید، اما سبد خرید خود را بهدقت مراقبت کنید.
هردوی این استراتژیها را با ایجاد شرطهای تاکتیکی بر یک پروژهۀ اصلی منفعل ترکیب کنید. بسیاری از سرمایهگذاران موفق کار خود را با نمونه کارهای متنوع و ریسک کم شروع کرده و بهتدریج کار را یاد میگیرند. همانطور که سرمایهگذاران در طول زمان دانش بیشتری کسب میکنند، بهتر میتوانند موضعگیری فعالتری در نمونه کارهای خود (مثلاً شرطهای تاکتیکی) داشته باشند.
6- استراتژی و انضباط معاملاتی
چسبیدن به نظم و استراتژی بلندمدت مطلوب ممکن است انتخابی بسیار پرهیجان در سرمایهگذاری نباشد. بااینحال، اگر در مسیر بدون اینکه به احساسات یا دوستان دروغین» خود اجازه دخالت دهید باقی بمانید، شانس موفقیتتان بایستی افزایش یابد
7- بازار قابل پیش بینی نیست!
تمایل به دانستن این نکته داشته باشید که پیشبینی بازار سخت است، اما یکچیز قطعی است: وضعیت آن ثابت نخواهد ماند. یاد بگیرید که تبدیل به یک سرمایهگذار موفق شدن، روندی تدریجی و سفر سرمایه گذاری پر سود پروسهای طولانی است. در برخی موارد، بازار به شما ثابت خواهد کرد که در اشتباه. هستید. آن را بپذیرید و از اشتباهات خود درس بگیرید. زمانی که موفق شدید، جشن بگیرید. خط پایین آنچه شما بهعنوان یک سرمایهگذار به دست میآورید به اهدافتان بستگی دارد، اما این هفت گام ساده، به شما کمک میکند تا در مسیر درست قرار بگیرید. سفرتان خوش!
به این مطلب چه امتیازی میدهید؟
امتیاز را مشخص کنید
میانگین امتیاز / 5. تعداد امتیاز
امتیازی ثبت نشده است. اولین نفر باشید که امتیاز میدهید!
1 دیدگاه
به گفتگوی ما بپیوندید و دیدگاه خود را با ما در میان بگذارید.
دیدگاهتان را بنویسید لغو پاسخ
برای نوشتن دیدگاه باید وارد بشوید.
مقاله ارزش خواندن داشت.
ممنون از زحماتتون