نقش مهارت روانی برای موفقیت در بورس
بزرگترین مسئله جهت پیشرفت در هر فعالیتی، دارا بودن مهارتهای روانی لازم برای پیشبرد آن فعالیت است. در آموزش های بازارهای مالی درمورد موفقیت در بورس مطالب زیاد، و گاها ضد و نقیضی در مورد روش تحلیلی بازار از نقطه نظر تحلیل تکنیکال و یا بنیادی گفته شده است اما اندک توجهی به مبحث بسیار مهم و کلیدی در مورد روانشناسی بازار (که یک ساختار ذهنی ویژه معامله گری است) نمی شود!
چالش های روانشناختی
نگارنده این بلاگ به بررسی جزء جزء مشکلات و چالشهای روانی کار در بازرهای مالی علی الخصوص بازار سهام و ارز خواهد پرداخت. برای شروع یک معامله گر مبتدی را در نظر بگیرید که بدنبال روشی برای کسب سود است. در خوش بینانه ترین حالت، او در گام اول برای معاملات خود سیستمی طراحی و یا خریداری می کند. پس از آن انتظار دارد بقیه کار آسان شود و تنها با پیروی از قوانین این سیستم، پول پیوسته به حساب او سرازیر شود. دقیقا در همین جا معامله گر مبتدی متوجه می شود که هنر ترید و معامله بسیار فراتر و پیچیده تر از چیزی است که در ابتدا به نظر می رسید!
آمار تکان دهنده!
آمار تکان دهنده نشان از آن دارد که بیش از 90 درصد معامله گران بازارهای مالی اعم از سلف، سهام و… تقریبا تمام پول خود را درهمان سال اول از دست می دهند. نکته جالب و قابل توجه این است که شکست خوردگان در سایر فعالیتهای اجتماعی افراد موفق بشمار می آیند. تعداد زیادی از افرادی که پولشان را در بازارهای سهام از دست می دهند شامل پزشک ها، مهندسین، وکلا و … می باشد. امیدوارم تا اینجا به اهمیت آمادگی روانی جهت معامله در بازارهای مالی پی برده باشید.
با همه این تفاسیر سوالی پیش می آید: موفقیت در معامله گری ذاتی یا اکتسابی است؟ آیا معامله گران موفق در بازار سهام دارای ویژگیهای ذاتی هستند که آنها را از بقیه متمایز می کند !؟
حقیقت امر این است که فراگیری روش رسیدن به موفقیت بی تاثیر از تیپ شخصیتی شما و ویژگیهای ذاتیتان نیست اما بیشتر اکتسابی است و شامل فراگیری یک ساختار ذهنی ویژه و منحصر به فرد است. البته در گام اول همه چبز بنظر ساده است اما در حقیقت فراگیری این ساختار ذهنی بسیار پیچیده و متفاوت است و اساسا با کلیه تجارب شما در گذشته در تناقص است. بگذارید اینگونه بیان کنم: تمام مهارتهایی که برای کسب نمره در مدرسه آموختیم و یا مهارتهایی که جهت پیشرفت در کسب و کار خود آموخته ایم و یا مهارتهای برقراری ارتباط با دیگران، حتی دانش بالا ئ تحصیلات و کلا تمام مهارتها و تجاربی که به پیشبرد ما در زندگی کمک می کند برای موفقیت در معامله گری نا مناسب است و برای موفقیت در معامله گری تنها بایستی از دیدگاه احتمالات به مسایل بیندیشیم و مهارتهایی که در طول زندگی بدست آورده ایم برای موفقیت در بازار سهام بدون کاربرد است و حتی بنظر بنده در تناقض کلی است…!
از این رو نیاز است که یک معامله گر علاقه مند به تغییر، با چالش های روانشناختی کار در بازارهای مالی آشنا و خود را در رویارویی با مخاطرات احتمالی آن تجهیز و آماده کند.
به این مطلب چه امتیازی میدهید؟
امتیاز را مشخص کنید
میانگین امتیاز / 5. تعداد امتیاز
امتیازی ثبت نشده است. اولین نفر باشید که امتیاز میدهید!
دیدگاهتان را بنویسید
برای نوشتن دیدگاه باید وارد بشوید.