مدیریت ریسک در بورس به زبان ساده

پیشتر در آموزش بورس در مورد برخی تعاملات و تعارضات بین یک معامله گر و بازار برایتان صحبت کردیم، گفتیم درمعامله همه قوانین را خودمان میسازیم.. همه چیز را خودمان تعریف می کنیم.. کی بخرم، کی بفروشم.. در چه شرایطی نگه دارم.. کی با ضرر بفروشم.. تا کجا خریدم را نگه دارم و.. اما میخواهیم در ارتباط با موضوع کلیدی و مهم که راز بقا و ماندگاری در بازارهای مالی را تعیین می کند برایتان صحبت کنیم.. قبل از آن اجازه دهید جمله ای را ایراد کنم..
سودآوری در معاملات، بر پایه توالی رخدادهاست.. به عبارت دیگر این مجموع میانگین نتایج دسته ای از معاملات است که برای ما سود تولید می کند..
مدیریت ریسک در بازار بورس
برای اینکه موضوع را بهتر متوجه شوید اجازه دهید مثالی بزنیم:
فرض کنید شما در هر سال به طور میانگین صد موقعیت خرید دارید. از این صد موقعیت به طور میانگین 60 موقعیت به سود و 40 موقعیت به ضرر ختم خواهد شد.. با این اوصاف اگر موقعیتهای مساوی با ضرر در کل 60 معامله با سود دیگر مخلوط می شد سود ما قطعی بود..! اما یک منطق محض در بازارهای مالی وجود دارد که می گوید:
نتیجه به سود یا به ضرر رسیدن یک معامله تصادفی است.. اما نتیجه دسته ای معاملات بر پایه توالی رخدادهایی است که بصورت کلی قابل اندازه گیری و مساوی با سود است !
با این اوصاف اصلا مشخص نیست که شما در خرید اول، دوم و یا سوم ، سهامتان را با سود بفروشید.. اما احتمالا در تعداد صد معامله همیشه تعدادی از خریدها با سود بسته شده و تعدادی از خریدها را هم با ضرر فروختی (چون در خریدهاتون باید حد سود و حد ضرر در نظر بگیرید) اما ایراد اساسی اینه که:
شما نمی دانید قرار است درچند معامله پشت سر هم سود کنید.. و یا اینکه اصولا ضررها چگونه بین معاملات توضیع شده.. امکان دارد بعد از دو خرید سودده شما مجبور باشید یک خرید را با ضرر بفروشید و حتی امکان داره شما در 10 یا 15 خرید پشت سر هم در ضرر باشید.. به عبارت دیگه از توالی سود و ضررها هیچ کس اطلاعی ندارد و کسی هم که ادعا می کند می داند یا بازار را نمیشناسد یا خودش زده به اون را..!
خوب پس امکان دارد در مجموع صد معامله ما در سال، به صورت متوالی پشت سر هم در بیست معامله ضرر کنیم.. در اینصورت این حداکثر تعداد ضرر پشت سر هم نباید به حساب ما ضربه ای وارد کند و ما را متوجه افت شدید سرمایه کند.. در اینصورت دیگر حتی پولی برایمان باقی نمی ماند که بخواهیم باآ« سهم دیگری بخریم!!
اینجا در قالب یک مثال، به صورت کلی یک اشاره ای به بحث مدیریت سرمایه و مدیریت ریسک کردم.. مدیریت ریسک به ما میگویدچقدر از کل سرمایه را باید در یک معامله به خطر بیندازم که اگر به صورت متوالی در دوره هایی از بازار ضرر کردم ضربه غیر قابل جبرانی به حساب وارد نشود..
بحث مدیریت سرمایه بسیار فراتر از این صحبت هاست.. انشاا… در آینده توضیحات کامل تر در مورد روشهای مدیریت دارایی در بازار بورس راخدمت دوستان ارائه خواهم کرد…
به این مطلب چه امتیازی میدهید؟
امتیاز را مشخص کنید
میانگین امتیاز / 5. تعداد امتیاز
امتیازی ثبت نشده است. اولین نفر باشید که امتیاز میدهید!
دیدگاهتان را بنویسید
برای نوشتن دیدگاه باید وارد بشوید.