گام سوم: منبع مالی احتمالی را بهتر بشناسید!

همهی ما تابهحال حداقل طی یک دورهی زمانی درآمدهای عالی داشتهایم. ممکن است در کسبوکار خود با یک فروش ویژهی شب عید، پول عالی به جیب زده باشیم. کارمند باشیم و با عیدی و سنوات پرداختی آخر سال سرخوش شده باشیم. یا تاجر باشیم و در یک حرکت انتحاری با قراردادی شیرین، پول پارو کرده باشیم.
تفاوتی نمیکند، بههرحال طی یک دورهی زمانی، پول بیشتری وارد زندگی ما شده است؛ اما گاهی مواقع پیش میآید که پولِ لازم برای پر کردن باکِ بنزین ماشین خود را از برادرمان قرض میگیریم! برای یکلحظه از خود سؤال کنیم آن روز که جیکجیک مستانمان بود، چرا فکر زمستانمان نبودیم!
رابطهی معکوس!
میدانم که ممکن است باورش برایتان مشکل باشد، اما نتایجی که در سرمایهگذاری به دست میآوریم لزوماً با میزان وقت و انرژی که در بازار میگذاریم رابطهی مستقیم ندارد!
پیشتر در وبینار ستارگان سرمایهگذاری در بورس توضیح دادم. گفتم که ورود به بورس با این طرز تفکر که بخواهیم از درآمد حاصل از آن امرارمعاش کنیم، تفکری بیهوده است.
بخشی از زمانِ وبینار فوق را به توضیح سه نکتهی مهم قبل از ورود به بورس اختصاص دادیم. گفتیم که اساساً بورس شغل نیست! بلکه شکلی از سرمایهگذاری است. صدالبته که باید بلندمدت فکر کرد و نمیتوان روی درآمد آن بهطور ماهانه حساب کرد.
اگر مطلب قبل را خوانده باشید، برایتان گفتیم که چطور صورتِ سود و زیان خود را بسازید.حال بیایید فرض کنید سرمایهگذاری در بورس را آغاز نمودهایم درحالیکه (بنا به هر دلیلی) شغل خود را ازدستدادهایم؛ بنابراین حالا دیگر با یک لشکر هزینه طرف هستیم، درحالیکه دیگر درآمدی در کار نیست.
اولین منبع دستبهنقد برای تأمین هزینههایمان اما، سرمایهای است که پس از ورود به بورس با آن سهام خریداریشده است. همین زمان است که شمشیر خود را برای بریدن سر سودهای بیجان تیز میکنیم. بد از بدتر آنکه از اصل سرمایه نیز برداشت میکنیم؛ اما بزرگان بازار بورس همچون وارن بافت ما را از دست برد زدن به سود و اصل سرمایه بهشدت بر حذر میکنند.
قوانین وارن بافت برای سرمایهگذاری: قانون اول اینکه از اصل سرمایه کم نکن، قانون دوم اینکه اصل اول را هرگز فراموش نکن!
منبع مالی احتیاطی
ریشهی بسیاری از خطاهای رایج ازجمله عدم اجتناب از ریسک، مستقیماً با میزان حساسیت شما بر روی سرمایه مرتبط است. منبع مالی احتیاطی تا حدود زیادی از میزان این حساسیت میکاهد. این منبع مالی به شما کمک میکند تا روز مبادا را پشت سر بگذارید. منظورم زمانهایی است که نه در کسب و پیشهی خود درآمد دارید و نه اجازه دارید سراغ سهمهایتان بروید.
پیشتر دربارهی انواع ریسکهای سرمایهگذاری در بازار بورس با شما سخن گفتم. اگر به یاد داشته باشید یکی از مواردِ هفتگانهی ریسک، ریسک شخصی بود. گفتیم که همیشه نباید منشأ ریسک را در بازار یا عوامل اقتصادی یافت. در اغلب مواقع ریسک مستقیماً به خود سرمایهگذار بازمیگردد. گاهی سرمایهگذاران بهجای پیشه کردن صبر، با عجولی، خودشان برای خودشان، ریسک را خلق میکنند! وجود یک منبع مالی ذخیره تا حدودی این ریسک را کاهش میدهد.
یک اقدام هوشمندانه اینکه خودِ منبع ذخیرهی مالی پولساز باشد!
مثلاً میتوانیم با پولی که با آن قصد ایجاد حساب احتیاطی داریم را در یک صندوق سرمایهگذاری (حتماً از نوع درآمد ثابت) بگذاریم تا به آن سود هم تعلق بگیرد!
اما هنوز کار تمام نشده است. اصل مطلب در آخرین گام از سری گامهای ورود به بازار بورس نهفته است.
سخن نویسنده
هرچند تا اینجای کلام، جزء شروط لاینفک سرمایهگذاری موفق است اما تا ورود به بورس هنوز یک گام دیگر فاصلهداریم. مطمئناً کسی دوست ندارد روی صندلیای بنشیند که بهجای چهارپایه، تنها سهپایه دارد! مطلب بعدی رها سرمایه، آخرین گامِ ضروری برای شروع یک سرمایهگذاری موفق در بورس را برایتان آشکار میسازد.
به این مطلب چه امتیازی میدهید؟
امتیاز را مشخص کنید
میانگین امتیاز / 5. تعداد امتیاز
امتیازی ثبت نشده است. اولین نفر باشید که امتیاز میدهید!
دیدگاهتان را بنویسید
برای نوشتن دیدگاه باید وارد بشوید.