ترس و امید در معاملات بورس

دو حالت روانی ترس و امید در معاملات ارز ، چقدر بر قدرت تصمیم گیری ما تاثیر گذار است؟
یک معامله گر تازه کار معمولا با امید به اینکه معامله اش به سود می نشیند اقدام به خرید سهمی می کند. این منطق و طرز تفکر بسیار خطرناک است زیرا وقتی بر اساس امید به سود، سهمی را می خرید، به صورت ناخودآگاه از ضرر فرار خواهید کرد و تحت هیچ شرایطی آنرا قبول نخواهید کرد!
این یکی از دلایل عمده ضرر در بازار بورس است. اکثر افراد زمانیکه به سود می رسند از ترس برگشت قیمت، به سرعت از بازار خارج می شوند اما بالعکس زمانی که به سمت ضرر می روند، صبر می کنند تا بازار به سمت آنها حرکت کند. این صبر اگر چه ممکن است جواب بدهد اما زمانی که بازار بیشتر برخلاف آنها حرکت می کند از ترس از دست دادن سرمایه، این بار با ضرر بیشتر از بازار خارج می شوند.
تاثیر ترس و امید برقدرت تصمیم گیری
حال چنانچه یک معامله گر در مورد طبیعت بازار بداند بر اساس بیم یا امید معامله نخواهد کرد بلکه بر اساس اصول پایبندی به سیستم ترید خود وارد بازار می شود. بسیاری از افراد از من چنین سوالاتی می پرسند که چند روز پیش نسبت به فلان سهم دیدگاه صعودی داشتید ولی چرا امروز از نزولی بودن آن صحبت می کنید !؟
پاسخ روشن است.. “یک معامله گر موفق همیشه باید دیدگاهی پویا نسبت به بازار داشته باشد و هیچ تعصبی نسبت به هیچ موقعیتی نداشته باشد.”
برای جمع بندی تفاسیر فوق با هم یک مثالی را دنبال می کنیم:
فرض کنید معامله گر یک موقعیت خرید دارد و به سرعت این معامله به سود می رسد. این باعث رضایت او خواهد شد و ترس از اینکه ممکن بود ضرر کند را از بین می برد. این رضایت سریع باعث می شود، معامله گر، معامله خود را با سود پایین ببندد.
حال شرایط معکوس را فرض کنید.. وضعیتی است که تریدر یک معامله خرید دارد و بازار بر خلاف او حرکت می کند. حالا بیایید به حالت اول باز گردیم .. معامله گر به سرعت سود کوچک خود را می گیرد و احساس رضایت می کند. در این حالت او از فشار عصبی نیز خلاص می شود اما بعد از آن مشاهده می کند، بازار به صعود خود ادامه می دهد. در این حال او با خود می اندیشد که چه سودی می توانسته کسب کند اما افسوس که…
به این مطلب چه امتیازی میدهید؟
امتیاز را مشخص کنید
میانگین امتیاز / 5. تعداد امتیاز
امتیازی ثبت نشده است. اولین نفر باشید که امتیاز میدهید!
3 دیدگاه
به گفتگوی ما بپیوندید و دیدگاه خود را با ما در میان بگذارید.
دیدگاهتان را بنویسید لغو پاسخ
برای نوشتن دیدگاه باید وارد بشوید.
مباحث تکنیکال و البته مشکلاخت روانشناسی در خیلی از بازارهای مالی همچون بازار ارز بسیار بسیار شبیه به هم است… یک چارت یک چارته… حالا می خاد چارت یک سهم باشه، یک ارز در برابر ارز دیگه باشه یا حتی نمودار ارزش یک کالا باشه..
می خاستم بدونم این صحبتهایی که در مورد روانشناسی بازار گفتید شامل بازار ارز هم می شود ؟
مطالب شما را دنبال می کنم ممنون