پنج نکته مهم در تحلیل بورس

در مقاله قبلی به توصیف 7 باید و نباید برای خرید سهام با شما سخن گفتیم. در این مقاله به توصیف 5 نکته مهم که در تحلیل بورس باید از آن آگاه باشید، مطالب مهمی را برای کاربران عزیز رها سرمایه ارائه میدهیم.
بازار بورس یک بازار علمی است و تحلیل بورس هم از این قاعده مستثنا نیست. لذا در این زمینه برای تحلیل بورس دو علم متفاوت را داریم. علم تحلیل بنیادی و علم تحلیل تکنیکال. تحلیل بنیادی به دلایل تغییرات قیمتها میپردازد و تحلیل تکنیکال یا فنی یا نمودار یا چارتی، به تأثیرات عوامل بنیادی بر روی چارت قیمتها میپردازد.
تحلیل گران بنیادی به دنبال این هستند که ارزش ذاتی سهم را محاسبه نمایند و سپس قیمت محاسبهشده را با قیمت در حال معامله سهم مقایسه میکنند و نتیجه این مقایسه تصمیم برای خرید یا فروش سهم را صادر میکند. در واقع تحلیل گران بنیادی با بررسی فاکتورهای موجود، ارزش واقعی سهم را به دست میآورند و اختلاف قیمت ارزش واقعی سهم با قیمت در حال معامله سهم، منجر به خرید یا فروش سهم میشود؛ اما تحلیل تکنیکال با استفاده از چارت قیمت سهم در گذشته، تغییرات قیمت در آینده را پیشبینی مینماید.
نکته قابلتوجه این است که در تحلیل بورس اگر از تحلیل بنیادی استفاده نمایید هیچگاه قیمت خرید مشخص و حد ضرر و حد سود مشخص برای سرمایهگذار معین و دقیق نیست؛ اما در علم تحلیل تکنیکال که یک علم کامل در مورد تحلیل بورس هست سرمایهگذار میتواند قیمت دقیق خریدوفروش به همراه زمان دقیق خریدوفروش را به دست بیاورد.
1- به دنبال اخبار و شایعات نباشید!
نکته بسیار کلیدی برای تحلیل بورس این است که در کنار تحلیل بورس به دنبال اخبار و شایعات نباشید زیرا بسیاری از این اخبار و شایعات صرفاً تأثیرات مقطعی بر روی بازار بورس دارند و گاهاً برخی از این اخبار و شایعات با برنامهریزیهای خاصی منتشر میشوند که درنهایت به ضرر سرمایهگذاران خُرد خواهد شد و منافع ناشی از اخبار و شایعات غیر موثق به جیب منتشرکنندگان آنها خواهد رفت. لذا تحلیل بورس با استفاده از اخبار و شایعات چهبسا اخبار موثق، روش مناسبی برای ورود به بازار سرمایه نیست.
در واقع قیمت یک سهم در مسیر حرکت عموم سرمایهگذاران قرار دارد و یک شایعه یا یک خبر صرفاً تأثیرات کوتاهمدت بر روی قیمت سهم میگذارد و مجدداً سهم به مسیر خود ادامه خواهد داد. اینکه تحلیل گران چه واکنشی نسبت به اخبار و شایعات منتشرشده، داشته باشند مسیر بازار را مشخص میکند.
2- تحلیل های خود را در عمل به کار بگیرید!
برای تحلیل بورس ، شناسایی قیمت خرید سهم و حد سود سهم، نیمی از تحلیل صحیح سهام در بازار است. نیمه دیگر تحلیل بورس به این موضوع برمیگردد که تحلیلهای بهدستآمده را تا چه میزان میتوانید در عمل به کار بگیرید. در تحلیل بورس هنر این است که سرمایهگذار بتواند تحلیل خود را پیادهسازی نماید و بر طبق آن خریدوفروش نماید.
3- شاخص کل، همه چیز نیست!
توجه داشته باشید که در موارد بسیاری منظور از تحلیل بورس ، تحلیل شاخص کل بورس و یا تحلیل شاخص صنایع مختلف بورسی است. اگر چنانچه بر روی یک سهم بازار تحلیل نمودید و اتفاقاً سودآوری سهم در آینده را نشان داد ولی تحلیل شاخص کل بورس و شاخص صنایع مختلف بورسی عکس این قضیه را نشان دادند، این دلیلی بر این موضوع نمیشود که سرمایه خود را وارد بازار ننمایید و منتظر برگشت شاخص کل باشید.
در واقع شاخص کل بورس یک برآیند کلی از صعود و نزول تمام سهمهای بازار است و یک میانگین کلی را به شما ارائه مینماید. ممکن است در شاخص کل نزولی، ارزش معاملات و ارزش بازار کاهش یابند اما در این بین سهمهایی هستند که اتفاقاً سودآوری خوبی نیز برای سرمایهگذاران به همراه خواهند داشت.
برای مثال در سالیان 93 و 94 که شاخص کل بورس روند نزولی را در پیشگرفته بود سهامی مانند ثنوسا رشد 270 درصدی را تجربه کرده بود. همیشه معیارتان این نباشد که در شاخص منفی بهطور کامل از بازار بورس خارج شوید. بهعبارتدیگر در این مواقع بهتر است سهام پر پتانسیل بازار را شناسایی نمایید و سودهای چند صددرصدی حتی در زمان افت شاخص کل بورس کسب نمایید.
4-سبد سرمایه گذاری برای خود تشکیل دهید
توصیه ما این است که در تحلیل بورس از تحلیل شاخص کل بورس و یا شاخص صنایع مختلف بورس بهعنوان ابزار کمکی استفاده نمایید اما این تحلیلها هیچگاه نباید معیار اساسی خریدوفروش شما بر روی سهام باشد. یا روش دیگر این است که با نصف سرمایه خود وارد بازار بورس شوید و مابقی سرمایه خود را در سایر بازارها سرمایهگذاری نمایید.
5-ماندگاری در بازار بورس برابر است با تشکیل پرتفو!
اگر تحلیل بورس شما صرفاً مربوط به یک سهم باشد حتی با عدم وجود خطا در تحلیل، هیچگاه نباید صرفاً بر روی همان سهم سرمایهگذاری کنید. یک سرمایهگذار برای ماندگاری در بازار بورس نیاز به یک پرتفوی سهام دارد.
یکی از دلایل مهم داشتن پرتفوی سهام این است در برخی مواقع، تمامی سبکهای معاملاتی و استراتژیهای معاملاتی ممکن برای شما ضرر به همراه داشته باشند لذا تک سهم بودن میتواند ریسک سرمایهگذاری شما را بالا ببرد و ضررهای جبرانناپذیری مالی و روحی به سرمایهگذار وارد کند.
در واقع اگر برآیند معاملات ضرردِه شما بیشتر از معاملات سوددِه شما باشد احتمالاً آیندهای جز شکست در انتظار سرمایهگذاران تک سهم نخواهد بود. لذا در تحلیل بورس و تحلیل سهام حتماً مبنای معاملات شما استفاده از یک پرتفوی سهام با پتانسیل بالا باشد.
و در پایان فراموش نکنید که در تحلیل بورس هیچ قطعیتی وجود ندارد.
به این مطلب چه امتیازی میدهید؟
امتیاز را مشخص کنید
میانگین امتیاز / 5. تعداد امتیاز
امتیازی ثبت نشده است. اولین نفر باشید که امتیاز میدهید!
دیدگاهتان را بنویسید
برای نوشتن دیدگاه باید وارد بشوید.