7 باید و نباید برای خرید سهام

در مقاله قبلی به توصیف شروط یک سیگنال خرید موفق با شما سخن گفتیم. در این مقاله در مورد 7 باید و نباید برای خرید سهام که باید از آن آگاه باشید، مطالب مهمی را برای کاربران عزیز رها سرمایه ارائه میدهیم.
نسبت به هیچ سهمی تعصب نداشته باشید!
هنگام خرید سهام اولین نکتهای که باید نسبت به آن توجه داشته باشید این است که نسبت به هیچ سهمی تعصب نداشته باشید. ممکن است سهمی در حال حاضر لیدر بازار باشد و بسیار مورد استقبال سرمایهگذاران قرار گیرد و حتی دارای ارزش معاملات بالایی باشد اما در چند ماه بعد، ارزش معاملات این سهم کاهش یابد و از دید سرمایهگذاران فاصله بگیرد.
پس هیچ تضمینی وجود ندارد که حتی سهام لیدر بازار، ارزش معاملات خود را حفظ نماید و مورد استقبال بازار و سرمایهگذاران قرار گیرد.
پرتفوی مناسب تشکیل دهید
در هنگام خرید سهام همیشه یک پرتفوی سهام (سبد سهام) تشکیل دهید تا ریسک معاملات کاهش یابد. خیلی از سهمها بودهاند که بسیار مورد استقبال بازار قرار داشتهاند و سود بسیار مناسبی را نصیب سهامدارانشان کردهاند اما بهیکباره بدون هیچ تحلیلی دچار روند نزولی شدهاند و بعد از گذشت چند ماه از اُفت قیمت سهم و از دست دادن نیمی از ارزش خود، سهامداران تازه متوجه شدهاند که باید از سهم خارج شوند.
لذا درصورتیکه سبد سهام نداشته باشید معاملات شما با ریسک بسیار بالایی همراه میشود. پس سعی کنید که یک پرتفوی مناسب تشکیل دهید تا در صورت افت یک سهم و یا حتی عدم امکان نقد شدن سهم، سرمایه شما ریسک کمتری را متحمل شود و دچار ضرر و زیان غیرقابلجبران نشوید.
مزیت دوم داشتن یک پرتفوی سهام این است که ممکن است سهمی به دلایل نامعلوم تا مدتها متوقف شود که این توقف نماد، عدم نقد شوندگی را برای شما به همراه دارد. پس با داشتن سبد سهام و توقف یک از سهام داخل سبد، صرفاً درصدی از سرمایه شما شرایط عدم نقد شوندگی را دنبال میکند نه همه سرمایه شما. چهبسا ممکن یک سهم پس از مدتها توقف، با یک گپ منفی (ضرر زیاد) بازگشایی شود که در صورت داشتن سبد سهام تنها درصد جزئی از سرمایه شما از بین میرود.
خرید سهام برنامهریزی می خواهد!
شرط سوم که در هنگام خرید سهام باید رعایت کرد این است که برای خرید سهام حتماً طرح و برنامه داشته باشید؛ یعنی از قبل بر اساس یک استراتژی و سیستم معاملاتی مدون ، حد ضرر و حد سود را مدنظر داشته باشید تا درصورتیکه سهم به سود رسید بدانید که در چه قیمتی سهام خود را به فروش برسانید و سود حاصل از معامله را کسب کنید.
با حد ضرر از سهم خارج شوید
شرط چهارم که در هنگام خرید سهام باید رعایت کرد این است که در صورت فعال شدن حد ضرر از سهم خارج شوید و به دنبال دلیلهایی واهی برای ماندن در سهم نباشید.
بعضاً مشاهده میشود که افرادی، سرمایهگذاران را تشویق بهاضافه کردن حجم در ضرر مینمایند که این امر باعث به خطر انداختن سرمایه شما میشود. چهبسا ممکن جبران ضرر متحمل شده تا مدتها غیرقابلجبران باشد. اضافه کردن حجم در ضرر معمولاً در شرایط نداشتن برنامه دقیق و استراتژی مدون حاصل میشود.
مقداری از سرمایه اصلی را نقد نگه دارید
شرط پنجم که باید برای خرید سهام موردتوجه قرار داد این است که همیشه در پرتفوی سهام خود حدود 10 درصد سرمایه اصلی را نقد نگه دارید. این کار چند مزیت دارد که بهصورت مختصر توضیح میدهیم.
ممکن است در بعضی مواقع موقعیتهای خرید مناسبی پیش آید که در این صورت میتوانید از 10 درصد وجه نقد موجود در پرتفوی استفاده نمایید و کسب سود کنید. مزیت دیگر وجه نقد آزاد در پرتفوی این است که درصورتیکه سهمی برای مدتها متوقف شد میتوانید از وجه آزاد استفاده نمایید و پرتفوی خود را تقویت نمایید.
برای خرید سهام حساس نباشید!
شرط بعدی در خرید سهام این است که سرمایهای را برای خرید سهام به بازارهای مالی مخصوصاً بازار بورس وارد نمایید که روی آن حساسیت نداشته باشید. البته بهتر است که سرمایهگذاری با سرمایه مازاد صورت بگیرد تا در صورت ایجاد ضررهای مقطعی روی سرمایه، وضعیت مادی و معنوی سرمایهگذار را به خطر نیندازد. پروسه سرمایهگذاری، یک پروسه بلندمدت است.
تعصب روی هیج صنعتی نداشته باشید
نکته دیگری که هنگام خرید سهام باید نسبت به آن توجه داشته باشید این است که درصورتیکه اقدام به تحلیل شاخص کل یا شاخص صنعت موردنظر نمودید ولی هیچیک از این تحلیلها با تحلیل سهام شما در یکجهت نبود تعصب خاصی روی شاخص کل و شاخص صنعت نداشته باشید؛ زیرا شاخصها یک برآیند کلی از سهام بازار هستند و چهبسا برخی از این سهمها تأثیرات بیشتری روی شاخصها دارند.
برای مثال در سالهای 93 و 94 که شاخص کل بورس نزول بازار را نشان میداد، اما پرتفوهای رها سرمایه به سود مناسبی رسیدند که نتایج معاملات رها سرمایه طی این سالها در لینک زیر موجود است.
برای خرید سهام همیشه یک سری ملزومات و پیشنیازهایی وجود دارد که یکی از این ملزومات نوشتن طرح و پلان تجاری مدون است که در مقالات بعدی به این موضوع خواهیم پرداخت. نکته مهم اینکه برای موفقیت مدون در بورس، باید یک سری قابلیتهای روانی پیدا کنید که در این ارتباط مقالات روانشناسی رهاسرمایه مفید میباشد.
به این مطلب چه امتیازی میدهید؟
امتیاز را مشخص کنید
میانگین امتیاز / 5. تعداد امتیاز
امتیازی ثبت نشده است. اولین نفر باشید که امتیاز میدهید!
دیدگاهتان را بنویسید
برای نوشتن دیدگاه باید وارد بشوید.