جستجو برای:
سبد خرید 0
  • مقالات
    • سرمایه گذاری
    • آموزش بورس
    • روانشناسی بورس
    • تحلیل تکنیکال
    • استراتژی معاملاتی
  • دانلود رایگان
  • رها رادیوجدید
  • رها تی‌ویداغ
  • رویدادها
  • محصولات
  • تماس
    • اطلاعات تماس
    • ارسال تیکت پشتیبانی
رها سرمایه
ورود
[suncode_otp_login_form]

گذرواژه خود را فراموش کرده اید؟

یا

ارسال مجدد کد تایید (00:30)

از Google استفاده کنید
یا از شبکه های اجتماعی استفاده کنید
عضویت
[suncode_otp_registration_form]

ارسال مجدد کد تایید (00:30)
  • 02191013424
  • Mailer@rahasarmaye.com
  • مطالب سایت
  • علاقمندی ها
رها سرمایه
  • مقالات
    • سرمایه گذاری
    • آموزش بورس
    • روانشناسی بورس
    • تحلیل تکنیکال
    • استراتژی معاملاتی
  • دانلود رایگان
  • رها رادیوجدید
  • رها تی‌ویداغ
  • رویدادها
  • محصولات
  • تماس
    • اطلاعات تماس
    • ارسال تیکت پشتیبانی
شروع کنید
0

تعلل در معامله‌گری

16 آذر 1397
ارسال شده توسط ابراهیم شمسی
آموزش بورس
()

حتماً برای شما هم پیش‌آمده است که می‌دانستید باید معامله‌ای را انجام دهید اما برخی دلایل! مانع از انجام این کار شدند. آیا از اینکه ببینید معامله‌ای که دیروز انجام نداده‌اید، امروز صف خرید شده است، عصبی و آشفته خواهید شد؟

آیا تابه‌حال به خودتان گفته‌اید ای‌کاش آن معامله را انجام می‌دادید و خودتان را بابت عدم انجامش، سرزنش کرده باشید؟

‌آیا تابه‌حال شده است که فردای آن روز، مجدداً آن معامله را چک کرده باشید تا ببینید که در چه حالی است و آیا به هدفی که شما برایش تعیین کرده بودید، رسیده است یا نه؟

من حتی بعد از گذشت ده‌ها سال از شروع معاملاتم در بازار، گاهی با مشکلاتی ازاین‌دست مواجه می‌شوم و فکر می‌کنم این مسئله در میان تریدر های تازه‌کار، به‌مراتب شایع‌تر و بدتر است. شاید هم این مسئله، مهم‌ترین مسئله در میان معامله‌گران بازار باشد.

در این مطلب قصد دارم تا مشکلاتی ازاین‌دست را با شما در میان بگذارم و راه‌حل‌هایی را برای جلوگیری از وقوع آن‌ها در آینده پیشنهاد بدهم. واقعاً هیچ‌چیزی بدتر از این نیست که خودمان را بابت عدم انجام معامله‌ای آن‌هم به خاطر ترس و نگرانی بیهوده و بی‌اساس، سرزنش کنیم! این همان حالت کشنده خود تخریبی است که زمینه سرخوردگی و شکست در معاملات را فراهم می‌کند.

چرا ماشه را نمی‌کشید؟

اولین قدم برای حل مشکل ترس از ورود به معامله یا به‌اصطلاح یخ زدن در هنگام مشاهده یک فرصت خوب، شناسایی مشکل است. چرا بااینکه می‌دانید باید ماشه را بکشید، دست‌دست می‌کنید؟ چرا در بازار متعادل نخریدید؟ که الآن مجبور باشید فقط نظاره‌گر صف خرید باشید!؟ اجازه دهید دلایل متداول را برایتان شرح دهم:

ترس در معامله

ترس از ورود به معامله در میان تازه‌کارها و حتی معامله‌گران باتجربه‌ای که ضررهای متوالی را تجربه کرده‌اند، بسیار رایج است. این ترس از منابع متعددی نشاءت می‌گیرد: به‌عنوان‌مثال، شاید شما هنوز بر استراتژی معاملاتی‌تان مسلط نشده‌اید یا مقدار ریسکتان در هر معامله بیش‌ازحد زیاد است؛ یا اینکه اخیراً ضرر بزرگی داده‌اید.

دلیلش هرچه که باشد، باید بدانید که ترس هیچ جایگاهی در ذهن یک معامله‌گر موفق بورس ندارد و در ادامه راجع به نحوه رها شدن از آن با شما صحبت خواهم کرد.

ابهام در استراتژی معاملاتی‌تان

شاید هنوز در مورد نحوه معامله بر اساس استراتژی معاملاتی‌تان ابهام دارید. در این صورت، باید بیشتر مطالعه کنید، استراتژی‌تان را در حساب آزمایشی تمرین کنید، و از کارایی و مؤثر بودن و درعین‌حال ساده بودن روش معاملاتی‌تان مطمئن شوید.

اگر خودتان را با به کار بردن ده اندیکاتور متفاوت گیج می‌کنید، طبیعی است که فرصت‌های خوب را از دست بدهید و بعداً خودتان را سرزنش کنید؛ دلیل این مسئله این است که کار با استراتژی معاملاتی شما بیش‌ازحد پیچیده و دشوار است.

وقتی‌که به یک معامله‌گر حرفه‌ای تبدیل شدید، متوجه خواهید شد که در چه مواقعی لبه معاملاتی شما موجود است. و این مورد، تا حد زیادی، تردید شما برای ورود به یک موقعیت را از میان بر خواهد داشت.

فقدان اعتمادبه‌نفس

شاید عزت‌نفس پایین شما باعث می‌شود تا به توانایی‌های خود در معامله موفقیت‌آمیز، تردید کنید. دلیل این مسئله هرچه که باشد، اگر اعتمادبه‌نفس پایینی به توانمندی معاملاتی خود دارید، ممکن است موقعیت‌های خوب و با احتمال بالای سود را به‌راحتی از دست بدهید. در ادامه راه‌حل‌هایی را برای افزایش اعتمادبه‌نفس در قامت یک معامله‌گر با شما در میان خواهیم گذاشت.

تعصب روی یک معامله

معامله‌گرانی که عادت دارند روی هر معامله بیش‌ازحد ریسک کنند یا بیش‌ازحد معامله می‌زنند، اصولاً فشار و تأکید زیادی روی یک معامله دارند. این مسئله می‌تواند پس از تجربه یک سری معاملات زیان ده،‌ باعث ایجاد ترس به هنگام ورود به یک معامله جدید، حتی با احتمال بالای کسب سود، شود. اگر در هر معامله‌ای، بیش‌ازحد ریسک می‌کنید و در چند معامله هم ضرر می‌دهید، بدانید که مدام نگرانید که پول بیشتری را از دست بدهید و این مسئله می‌تواند منجر به پراندن موقعیت‌های بسیار خوب شود.

اگر بیش‌ازحد معامله می‌زنید و در مواقعی که می‌دانید نباید معامله کنید، دست به خریدوفروش می‌زنید، به خاطر داشته باشید که قطعاً ترس را تجربه خواهید کرد و درنهایت، این امر منجر به ترس شما از کشیدن ماشه، در زمان صحیح خواهد شد.

به لبه معاملاتی خودتان اعتماد کنید

اگر می‌خواهید از این مشکل رهایی یابید، اولین کاری که باید بکنید این است که به استراتژی معاملاتی خود ایمان بیاورید و به سیگنال معامله‌ای که بر اساس آن اقدام می‌کنید، اعتماد کنید.

هیچ‌وقت وارد معامله‌ای که به آن اعتماد ندارید، نشوید! چطور می‌توانید چنین طرز فکر و تفکری را در خود ایجاد کنید؟ در این مسیر، شما باید استراتژی معاملاتی‌تان را کاملاً درک کرده و بشناسید، لبه معاملاتی‌تان را بشناسید و بدانید که در چه زمانی و چگونه دست به معامله بزنید.

اگر واقعاً می‌دانید که در بازار به دنبال چه می‌گردید، دیگر هیچ دلیلی برای تردید به خود یا انجام معامله‌ای در زمان نامناسب وجود ندارد. به‌علاوه، وقتی‌که دقیقاً می‌دانید که چطور بر اساس لبه معاملاتی‌تان معامله کنید، دیگر هیچ دلیلی وجود ندارد که به دلیل ترس، بی‌خیال یک موقعیت خوب شوید.

بسیاری از معامله‌گران به سیگنال‌های معاملاتی‌شان کاملاً و به‌طور 100٪ اعتماد ندارند زیرا گاهی اوقات سیگنال‌ها آن‌ها را گیج می‌کنند و از معامله بازمی‌دارند یا اینکه هنوز بر استراتژی معاملاتی‌شان مسلط نشده‌اند.

تسلط یافتن بر استراتژی معاملاتی‌تان مقوله بسیار مهمی است و شما باید پیش از اینکه با پول واقعی، وارد بازار شوید، به این مهم برسید

همچنین، یک فاکتور مهم در اعتماد به سیگنال‌های معاملاتی وجود دارد که با اعتمادبه‌نفس ارتباط پیدا می‌کند. بسیاری از معامله‌گران، نسبت به نحوه معاملاتشان، احساساتی می‌شوند و آن‌ها را در ارتباط با شخص خود، تفسیر و تعبیر می‌کنند.

ازنظر آن‌ها، ‌هر بردوباخت در بازار نتیجه مستقیم مهارت یا استعداد آن‌هاست! اما واقعیت این است که حتی بهترین معامله‌گران بورس هم گاهی اوقات چندین بار و به‌صورت متوالی ضرر می‌کنند. این ضررها هم بخشی از معامله‌گریست و شخصی نیست؛ این ضررها به این معنی نیستند که شما شخص بدی هستید یا نمی‌توانید از پس اوضاع بر بیایید. در عوض، این‌ها بخشی کاملاً طبیعی از پروسه سرمایه‌گذاری در بورس می‌باشند. بنابراین، اجازه ندهید که ضرر و زیان‌های پیاپی شمارا از میانه راه بازدارند؛ اگر میزان ریسکتان را به طرز مؤثر و صحیحی مدیریت کرده‌اید، ضرر در چند معامله پیاپی نباید شمارا نگران کند و شما می‌دانید که خیلی زود، ورق برمی‌گردد؛ تنها کاری که باید بکنید این است که به برنامه معاملاتی‌تان بچسبید.

به خودتان اعتماد کنید

باور و اعتماد به لبه معاملاتی‌تان و وجود این لبه در وهله اول به باور شما به خود و توانایی‌تان در انجام موفقیت‌آمیز معاملات برمی‌گردد.

واضح است که اگر خودتان باور ندارید که می‌توانید از معامله سود کسب کنید، مطمئن باشید که هیچ‌گاه نخواهد توانست! بااین‌وجود، بسیاری از معامله‌گران تلاش‌های خود برای کسب پول در بازار را صرفاً با این رفتار، یعنی اندیشیدن همچون یک تریدر غیرحرفه‌ای، ضایع می‌کنند. آن‌ها باور ندارند که می‌توانند به‌صورت مستمر از بازار پول دربیاورند.

خودتان را سرزنش نکنید

دیگر خودتان را بابت چند ضرر متوالی سرزنش نکنید؛ همان‌طور که گفتم، حتی بهترین معامله‌گران بورس هم گاهی ضرر می‌کنند. همه معامله‌گران چنین تجاربی داشته‌اند. شما نباید اجازه دهید تا این شکست‌ها و ضررها، اعتماد یا اعتقاد شما به خود و توانایی‌هایتان را خدشه‌دار کنند؛ زیرا در این صورت، حتی در مورد موقعیت‌های معتبر بر اساس لبه معاملاتی‌تان هم تردید خواهید کرد و به‌محض وقوع این کار، با تأثیر گلوله برفی وار این عمل، به هنگام کشیدن ماشه در آینده دچار ترس و تردید خواهید شد.

با ترستان روبرو شوید

اگر می‌خواهید معامله‌گر شوید‌، باید ریسک کنید و خود و سرمایه‌تان را در معرض خطر قرار دهید. این یعنی، شما باید با این مسئله روبرو شوید و این حقیقت را بپذیرید که ممکن است پول و سرمایه‌تان را از دست بدهید؛ پس بی‌خود با این مسئله نجنگید. هرچه که بیشتر با مقوله از دست دادن پول در بازار بجنگید، احتمال ضرر و شکستتان را بالاتر می‌برید.

معامله‌گری همچون روابط انسانی است؛ اگر سعی داشته باشید افراد را کنترل کنید و آن‌ها را به‌اجبار به کاری وا‌دارید، به نتیجه نمی‌رسید و اگر بخواهید بازار را کنترل کنید و نتیجه مطلوب خود را به آن اجبار و تحمیل کنید،‌ قطعاً پولتان را از دست خواهید داد. درست همان‌طور که باید فردی که مایلید با وی رابطه برقرار کنید را همان‌طور که هست بپذیرید و سعی در تحمیل عقاید خود به آن‌ها، واداشتن آن‌ها به دوست داشتن شما یا کنترلشان نداشته باشید، باید این حقیقت را هم بپذیرید که شما نمی‌توانید بازار را کنترل کنید؛ بازار را همان‌طور که هست بپذیرید نه آن‌طور که شما می‌خواهید باشد.

بازار حرکت خواهد کرد، بالا و پایین خواهد رفت، شما باید نحوه خواندن نمودارها را بیاموزید و از این حرکت‌ها به نفع خود استفاده کنید. اگر می‌خواهید از بازار درآمد کسب کنید، باید با آن حرکت کنید و همراه با آن غلت بزنید. در غیر این صورت، بازار همچون غلتک روی شما خواهد افتاد. به‌محض اینکه این حقیقت را پذیرفتید که ممکن است در بازار ضرر کنید و باید هم‌جهت با روند بازار حرکت کنید، خودتان را از فشار و استرس زیادی رها خواهید ساخت. ما انسان‌ها وقتی می‌بینیم که خواسته‌ها و انتظاراتمان تأمین نشده‌اند، عصبانی و نگران می‌شویم؛ به همین ترتیب، وقتی معامله‌گران انتظار وقوع نتیجه خاصی دارند که عملی نمی‌شود، احساس عصبانیت و اضطراب وجودشان را فرامی‌گیرد.

بدون توقع معامله کنید!

بدون توقع معامله کنید چون هر معامله‌ای ممکن است منجر به  ضرر شود. کلید این کار، باور به لبه معاملاتی خود و تداوم قرار گرفتن در معرض فرصت‌های شناسایی‌شده روی نمودارهاست. باید به خودتان یادآوری کنید که هر موقعیت معامله‌ای ، به معنای اجرا و پیاده‌سازی لبه معاملاتی شماست و اگر شما به استراتژی‌های معاملاتی خود مسلط شده باشید و با دقت تمام از برنامه‌تان پیروی کنید، به‌احتمال‌زیاد می‌توانید اوضاع را به نفع خود به‌پیش ببرید.

به این مطلب چه امتیازی می‌دهید؟

امتیاز را مشخص کنید

میانگین امتیاز / 5. تعداد امتیاز

امتیازی ثبت نشده است. اولین نفر باشید که امتیاز می‌دهید!

1 دیدگاه

به گفتگوی ما بپیوندید و دیدگاه خود را با ما در میان بگذارید.

  • جواد گفت:
    7 اردیبهشت 1399 در 12:14

    ??

    برای پاسخ دادن وارد شوید

دیدگاهتان را بنویسید لغو پاسخ

برای نوشتن دیدگاه باید وارد بشوید.

جستجو برای:
دسته‌ها
  • AI News
  • آرشیو نرم افزار
  • آموزش بورس
  • استراتژی معاملاتی
  • بازار آتی
  • پادکست صوتی
  • پیشگامان بورس
  • تحلیل تکنیکال
  • دانلودهای رایگان
  • دسته‌بندی نشده
  • رها سرمایه تی‌وی
  • روانشناسی بورس
  • سرمایه گذاری
  • عمومی
  • مطالب آموزشی
  • ویدیوی آموزشی
درباره ما
ما در رها سرمایه به رشد فردی شما کمک می‌کنیم، اصول سرمایه‌گذاری و مدیریت مالی فردی را به شما آموزش می‌دهیم و تلاش می‌کنیم دانش خود را با شما به اشتراک بگذاریم.
دسترسی سریع
  • دوره ها
  • مطالب سایت
  • تماس با ما
  • سایت اُشمار
نمادها
تمامی حقوق برای این سایت محفوظ است -هر گونه کپی گزارش DMCA ارسال می‌شود- طراحی و اجرا [ رهاسرمایه ]
ورود
استفاده از موبایل
استفاده از آدرس ایمیل
آیا هنوز عضو نیستید؟ اکنون عضو شوید
از Google استفاده کنید
یا از شبکه های اجتماعی استفاده کنید
بازنشانی رمز عبور
استفاده از موبایل
استفاده از آدرس ایمیل
عضویت
قبلا عضو شدید؟ اکنون وارد شوید