اصول سهگانه معاملهگری

تسلط بر روش، تسلط بر مکانیک معاملات و تسلط بر ذهن سه رأس یک هرم هستند. این سه مورد عبارتاند از ذهن، پول و روش؛ شاید قبلاً راجع به این موارد چیزی شنیده باشید؛ شاید هم نه. درهرصورت، در این مقاله قصد دارم درباره مفهوم، اهمیت و دلیل نیاز به آنها جهت حصول به موفقیت با شما صحبت کنم.
هرکدام از این سه مورد، بهاندازه یکدیگر مهم هستند و شما باید به آنها بهعنوان سه ستون معاملهگری و پایه و اساس برنامه معاملاتیتان نگاه کنید؛ بدون وجود هرکدام از اینها، بنای معاملاتیتان از هم فرومیپاشد و شما هم در هدفتان، شکست میخورید. اگر میخواهید بهعنوان یک تریدر، در بازار سود کنید، باید هر سه آنها را باهم به کار بیندازید.
مدیریت ذهن
این بخش، به تعریف و تکمیل قوانین و مقررات روانشناسی میپردازد که ذهن شمارا در میان هیاهو، هیجان و وسوسه مداوم در بازار، آرام نگاه میدارد. همه امور با ذهنیت و تفکر معاملاتی شما (به قول فرنگیها: trading mindset) آغاز میشود و پایان مییابد.
اگر نتوانید ذهنیت معاملهگری مناسب را در خودتان ایجاد کنید، نمیتوانید بهصورت منظم و مستمر در بازار سود کنید. برای حصول این نتیجه، موارد زیادی متصدیاند و مقالات زیادی هم دراینباره نوشتهایم. بااینوجود، میخواهم دوباره بر اهمیت کنترل خود، بهعنوان یکی از مهمترین آنها تأکید کنم.
بخش اعظم معاملهگری، به توانایی یا عدم توانایی شما در کنترل خودتان در مواجه با وسوسه مداوم به انجام معامله برمیگردد چراکه در اغلب موارد، انجام این کار، به معنای ضرر زدن به خودتان است!
نوسان گیری در بازار، کاری پر ریسک است و این، شما هستید که باید خودتان را کنترل کنید؛ این توانایی با درک ذهنی کاری که انجام میدهید، نتایج و اقدامات ممکنه و میزان ریسکی که میپذیرید، آغاز میشود.
به نظرم بهتر است به این حقیقت که ممکن است بهراحتی سرمایهتان را در بازار به باد بدهید، بیشتر بیندیشید تا اینکه بخواهید درباره نتیجه یک معامله رؤیاپردازی کنید و خودتان را برنده میدان ببینید! این مقوله، به درک و پذیرش ریسک و سپس، در پیش گرفتن رفتاری متناسب با تصمیماتتان مربوط میشود؛ درواقع، یعنی، شما نباید بیشازاندازه معامله کنید (به قول فرنگیها over trading کنید) چراکه فرصتهای با احتمال بالای کسب سود در بازار، آنقدرها هم که اکثر معاملهگرها فکر میکنند، زیاد نیستند.
مدیریت پول
این بخش، به مدیریت پول اشاره دارد و هم ریسک و هم ریوارد را در نظر میگیرد؛ شما چطور ریسک را مدیریت میکنید و مدیریتتان در قبال سود/ریواردتان چگونه است؟
مدیریت پول عمدتاً به داشتن یک ذهنیت معاملهگری صحیح و البته، داشتن درک صحیح و کاملی از مفهوم مدیریت پول برمیگردد. اگر بخواهم این مفهوم را برایتان بهصورت کوتاه شرح دهم:
- شما همیشه باید قبل از اندیشیدن به ریوارد، به ریسکی که متقبل میشوید بیندیشید.
- شما میدانید که به ازای هر معامله، چه میزان ریسک میپذیرید و هیچگاه از آن مقدار، فراتر نمیروید.
- شما از روش صحیح تعیین حد ضرر و نحوه مدیریت اندازه موقعیتهایتان آگاهید
- شما دقیقاً میدانید که اهداف سود و استراتژی خروجتان را چطور باید تعیین کنید (استراتژی مشخص خروج از معامله)
- شما میدانید که چطور باید ریسک به ریوارد را در هر معامله محاسبه کرد؛ ضمن اینکه میدانید که گاهی اوقات، به دلیل اینکه ریسک به ریوارد آن نمیخواند، انجام معاملهای، ارزشش را ندارد.
در میان سه موردی که مطرح میشود، مدیریت پول در حکم چسب میان آنهاست چراکه همهچیز را در کنار هم نگه میدارد. اگر نتوانید پولتان را بهدرستی مدیریت کنید، ذهنیتتان بهسرعت به هم میریزد؛ همینطور، متد و روش کاریتان هم دیگر اهمیتی نخواهد داشت. پس، اگر میخواهید کار خودتان را آسانتر کنید، تمرکز و توجهتان را به مدیریت پولتان، خصوصاً میزان ریسکی که میپذیرید، معطوف کنید. یادمان باشد که اصل حفظ سرمایه، کلید اصلی در مدیریت پول است. حفظ سرمایه یعنی مدیریت سرمایه معاملاتیتان بهنحویکه سهم زیادی از آن را در یک معامله نریزید و تعداد معاملاتتان را نیز کنترل کنید. درواقع، شما باید سرمایه معاملاتیتان را در معاملاتی وارد کنید که احتمال کسب سود در آنها واضح/بالا است چون در این صورت، شما سرمایه بیشتری برای سرمایهگذاری در معاملات بهتر در اختیار خواهید داشت. با بیشازحد معامله کردن، سرمایهتان را آتش نزنید.
متد و روش
این بخش، به نحوه انجام معاملات در بازار اشاره دارد. شما برای تحلیل قیمتها و تصمیمگیری درباره ورود یا خروج از معاملات از چه روش یا رویکردی استفاده میکنید؟ شما باید یک روش معاملاتی مؤثر و کارا داشته باشید؛ اما، سؤال اینجاست که روش معاملاتی کارا چیست و چطور میتوانید بفهمید که متد ترید شما، کاراست؟
اگر در مورد متد و روش نمیدانید،توصیه میکنم حتماً وبینار استراتژی معاملاتی را بهطور رایگان دانلود و مشاهده نمایید.
آسانترین راه برای فهمیدن اینکه آیا روش معاملاتی شما کارایی لازم را دارد یا نه، انجام معاملات در محیط دمو و آزمایشی (مثل حساب آزمایشی مفیدتریدر) برای چند ماه و مشاهده و بررسی نوع نتایجی است که به دست میآورید. البته اجازه دهید در همینجا، اخطاری به شما بدهم؛ شما حتماً باید از روش معاملاتیتان استفاده کنید؛ همان روشی که قبلاً آموختهاید و نباید در مواقعی که هیچ سیگنال ورودی دریافت نکردهاید، دست به معامله بزنید.
امروزه، روشها و استراتژیهای معاملاتی بسیار متنوعی وجود دارند. شما باید روشی را پیدا کنید که اولاً کارا باشد و ثانیاً از پیروی آن لذت برده و با تیپ شخصیتی و برنامه شما همخوانی لازم را داشته باشد.
به این مطلب چه امتیازی میدهید؟
امتیاز را مشخص کنید
میانگین امتیاز / 5. تعداد امتیاز
امتیازی ثبت نشده است. اولین نفر باشید که امتیاز میدهید!
دیدگاهتان را بنویسید
برای نوشتن دیدگاه باید وارد بشوید.