پنج مهارت ضروری برای سرمایهگذاری در بورس

راههای زیادی برای تبدیلشدن به یک سرمایهگذار حرفهای وجود دارد. شرکتهای مالی به هنگام جذب نیرو در پستهای معاملهگری بیشتر به دنبال افرادی با مدارک دانشگاهی در رشتههایی همچون ریاضیات، مهندسی و علوم پایه هستند و کسانی که بهصورت تجربی علوم مالی را آموختهاند، مدنظر قرار نمیدهند.
اما باید به خاطر داشت که در همان پست معاملهگری هم مشاغل متفاوتی وجود دارد؛ برخی از این مشاغل به همان اندازه که بر مهارت تفسیر نمودارها تأکیددارند، به مهارت ارتباط با مشتری هم نیازمندند!
ما در این مقاله به معرفی مهارتهایی که همهی معاملهگران به آنها نیاز دارند، خواهیم پرداخت.
مهارت تجزیهوتحلیل
یکی از مهارتهای موردنیاز، توانایی تحلیل سریع دادهها است. ریاضیات نقش پررنگی در معاملهگری بازی میکند و از طریق نمودارها به همراه اندیکاتورها و الگوهای تحلیل تکنیکال نمود پیدا میکند. درنتیجه، سرمایهگذاران بورس میبایست توانایی تجزیهوتحلیل خود را بهبود ببخشند تا بتوانند روندهای مختلف را از روی نمودار تشخیص دهند.
تحقیق و پژوهش
سرمایهگذاران بورس باید در همهجا و همه حال به دنبال کسب اطلاعات مرتبطی که بر معاملاتشان تأثیرگذار هستند، باشند. بسیاری از معاملهگران، تقویمی از رخدادهای اقتصادی مهم و خبرنامههای مرتبط که تأثیر قابلتوجهی بر بازارهای مالی دارند، درست میکنند. معاملهگرانی که اینچنین آماده، به پیشواز این قبیل اطلاعات میروند، قادرند زمانی که بازار در حال دستوپنجه نرم کردن با اطلاعات جدید است، واکنش مناسب و حسابشدهای از خود بروز دهند.
تمرکز
تمرکز یک مهارت است و مانند همهی مهارتها، با تمرین، بهبود و افزایش مییابد. با توجه به حجم بالای اطلاعات مالی در بازارها، معاملهگران باید قادر باشند بر روی اطلاعات مهم و مؤثر بر معاملاتشان تمرکز کنند. همچنین بعضی از سرمایهگذاران بورس بر روی نوع خاصی از اوراق بهادار متمرکز میشوند و درک و دانش خود از یک بخش، صنعت یا واحد پولی را تا جایی افزایش میدهند که بتوانند از آن بهعنوان یک مزیت رقابتی در مقابل معاملهگرانی که فاقد این دانش تخصصی هستند، سودجویند.
کنترل
تمرکز رابطهی تنگاتنگی با کنترل دارد. سرمایهگذاران بورس باید بتوانند احساساتشان را کنترل کنند و به استراتژی معاملاتی و پلن معاملاتیشان پایبند بمانند. این مسئله خصوصاً در مدیریت ریسک با استفاده از حد ضرر یا شناسایی سود در نقاط تعیینشده، اهمیت مییابد.
بسیاری از استراتژیها طوری طراحیشدهاند که معاملهگر در معاملات بد، ضرر کمی میدهد و در معاملات خوب سود قابلتوجهی به دست میآورد؛ اما وقتیکه معاملهگران دربارهی معاملاتشان، چه خوب و چه بد، احساساتی میشوند، استراتژی کلاً به فراموشی سپرده میشود!
ثبت معاملات
یکی از مهمترین کلیدهای معاملهگری، ثبت معاملات است. اگر تریدری بهدقت نتایج معاملات خود را مکتوب کند، خیلی راحت میتواند با بررسی و آزمونوخطای استراتژیهای بهکاربرده، استراتژی موفق خاص خود را پیدا کند.
نتیجهگیری
مهارتها اکتسابی هستند. سرمایهگذاران بورس با تلاشی اندک میتوانند مهارتهایی همچون تجزیهوتحلیل، توانایی در تحقیق، تمرکز، کنترل و ثبت معاملات را در خود بهبود بخشند. مطمئن باشید که پاداش زمان و انرژی صرف شده را در معاملات آتیتان دریافت خواهید کرد.
به این مطلب چه امتیازی میدهید؟
امتیاز را مشخص کنید
میانگین امتیاز / 5. تعداد امتیاز
امتیازی ثبت نشده است. اولین نفر باشید که امتیاز میدهید!
دیدگاهتان را بنویسید
برای نوشتن دیدگاه باید وارد بشوید.