جستجو برای:
سبد خرید 0
  • مقالات
    • سرمایه گذاری
    • آموزش بورس
    • روانشناسی بورس
    • تحلیل تکنیکال
    • استراتژی معاملاتی
  • دانلود رایگان
  • رها رادیوجدید
  • رها تی‌ویداغ
  • رویدادها
  • محصولات
  • تماس
    • اطلاعات تماس
    • ارسال تیکت پشتیبانی
رها سرمایه
ورود
[suncode_otp_login_form]

گذرواژه خود را فراموش کرده اید؟

یا

ارسال مجدد کد تایید (00:30)

از Google استفاده کنید
یا از شبکه های اجتماعی استفاده کنید
عضویت
[suncode_otp_registration_form]

ارسال مجدد کد تایید (00:30)
  • 02191013424
  • Mailer@rahasarmaye.com
  • مطالب سایت
  • علاقمندی ها
رها سرمایه
  • مقالات
    • سرمایه گذاری
    • آموزش بورس
    • روانشناسی بورس
    • تحلیل تکنیکال
    • استراتژی معاملاتی
  • دانلود رایگان
  • رها رادیوجدید
  • رها تی‌ویداغ
  • رویدادها
  • محصولات
  • تماس
    • اطلاعات تماس
    • ارسال تیکت پشتیبانی
شروع کنید
0

10 اشتباه رایج معامله‌گران + راه‌حل

24 فروردین 1398
ارسال شده توسط ابراهیم شمسی
روانشناسی بورس
()

آیا شما هم مرتکب این اشتباهات در بازار بورس شده‌اید؟

ترسناک‌ترین بخش معامله‌گری، از دست دادن پول آن‌هم درزمانی است که می‌دانید می‌توانستید جلوی آن را بگیرید! تقصیر شما بود؛ این ضررها درنتیجه اشتباهات معامله‌گری شخص شما ایجاد می‌شوند. همان‌طور که پیش‌تر بارها تأکید کردیم که بخش زیادی از زیان‌هایمان نه تقصیر بازار که از عملکرد غلط خودمان نشئت می‌گیرد! شما باید یاد بگیرید که چطور از وقوعشان جلوگیری کنید زیرا کلید موفقیت در معامله‌گری در بلندمدت، حفظ سرمایه‌تان است تا بتوانید از آن در موقعیت‌های با احتمال سود بالا استفاده کنید.

امروز می‌خواهم برخی از اشتباهات رایج معامله‌گران را به همراه راه‌حل آن‌ها با شما در میان بگذارم؛ من راه‌حل این اشتباهات را می‌دانم زیرا خودم آن‌ها را مرتکب شده‌ام. می‌دانم که شما اکنون چه حالی دارید؛ همین‌طور می‌دانم که چطور باید به شما کمک کنم تا شرایط را به نفع خود تغییر دهید.

بیش‌ازحد فکر کردن

یکی از رایج‌ترین اشتباهاتی که در میان فعالین بازار بورس دیده‌ام، تفکر بیش‌ازاندازه است؛ با این کار، معامله‌گری سخت‌تر ازآنچه هست می‌شود. هرماه با افراد زیادی در تالارهای بورس در ارتباط هستم که واضح است بیش‌ازحد درباره بازار فکر می‌کنند و اوضاع را پیچیده‌تر ازآنچه باید باشد می‌کنند. این‌ها درواقع خودشان را غرق گردابی می‌کنند که انتها ندارد.

راه‌حل: بیش‌ازحد فکر نکنید!

در مراحل اولیه یادگیری معامله کردن ما زمان بیشتری را روی دوره آموزشی و مطالعه چارت‌ها صرف می‌کنیم تا بتوانیم استراتژی و برنامه معاملاتی‌مان را تهیه کنیم؛ اما وقتی به حد معقولی از مهارت و آشنایی رسیدیم، دیگر باید چرخ‌های کمکی دوچرخه‌مان را از آن جدا کنیم، برنامه معاملاتی تهیه کنیم و معامله کنیم. نکته مهم این است که باید به روشتان بچسبید، آن را ساده نگه‌دارید و فاکتورهای خارجی را مسدود کنید. ضمناً، باید به معاملاتتان هم بچسبید، نسبت به خودتان به‌هیچ‌وجه شک و تردید نداشته باشد، اگر برنامه معاملاتی‌تان را به‌طور کامل پیاده کرده‌اید،‌به خودتان اجازه دهید تا نتیجه تمامی معاملاتتان را بدون تردید به آن‌ها و دخالت‌های بیش‌ازاندازه مشاهده کنید.

بیش‌ازحد معامله زدن

بیش‌ازحد معامله زدن به‌نوعی نقطه مقابل بیش‌ازحد فکر کردن است. تفکر “بیش‌ازحد “ عموماً مانع از اقدام به معامله می‌شود زیرا شما حتی در مورد معامله و فرصت‌های خیلی خوب هم دست‌دست می‌کنید درحالی‌که بیش‌ازحد معامله کردن یعنی شما به‌اندازه کافی در مورد عواقب و نتایج معاملاتتان فکر نمی‌کنید؛ شما زمان کافی برای یادگیری معامله صحیح و آماده‌سازی برنامه معاملاتی مناسب صرف نمی‌کنید یا اینکه آن‌قدر حرص و طمع چشمتان را پرکرده است که اصلاً نمی‌توانید تا مشاهده لبه معاملاتی‌تان در بازار صبر کنید. دلیلش هر چه که باشد، بیش‌ازحد معامله کردن راه بسیار سریعی به سمت صفر کردن حساب معاملاتی‌تان است.

اجازه دهید ایمیلی که از یکی از کاربران رها سرمایه دریافت کردم را با شما در میان بگذارم؛ وی به‌طور غیرمستقیم به من گفت که بیش‌ازحد معامله می‌کند:

جناب آقای مهندس شمسی عزیز سلام

من طی دو سه ماه گذشته سهم‌های زیادی ازجمله سشرق، خکاوه، ستران، وملت و… خریدم که تعدادشان فکر کنم به 35 سهم می‌رسد اما متأسفانه اغلب آن‌ها توی ضرر هستند. به نظرتان باید چه‌کار کنم؟ ممنون میشم راهنمایی کنید.

مشخص است که این معامله‌گر بیش‌ازحد معامله می‌کند. من اصولاً فقط یک معامله انجام می‌دهم زیرا دلیلی برای افزایش تعداد معاملاتم نمی‌بینم. انجام معاملات زیاد درآن‌واحد تنها برای آن‌هایی که نگاه بلندمدت و خرید به‌قصد نگه‌داری دارند یا آن‌هایی که با ابزارهای بسیار متفاوتی، مواردی مانند جفت‌های ارزی و آتی کالا، معامله می‌کنند، مناسب است؛ اما عموماً، حضور معامله‌گران تازه‌کار در چندین بازارِ درآن‌واحد به معنی بیش‌ازحد معامله زدن و شاید هم اهرم سازی بیش‌ازحد حساب‌هایشان است.

راه‌حل بیش‌ازحد معامله کردن

این مسئله را درک کنید که برای پول درآوردن در این بازار بی رحم، نیاز نیست تا تعداد معاملاتتان را بالا ببرید! پیش‌تر برایتان گفتم که بیش‌ازحد ترید زدن باعث افزایش فزاینده کارمزد معاملات خواهد شد؛ متأسفانه باید عرض کنم میزان کارمزدها در بورس ایران به شکل خطرناکی بالا هست و همین کارمزدها هزینه معاملات و به‌تبع آن میزان زیان را افزایش می‌دهد.

پذیرش ریسک بیش‌ازحد

پذیرش ریسک بیش از میزانی که به لحاظ ذهنی آمادگی پذیرش از دست دادن آن رادارید، به معنای امضا کردن حکم اعدام خودتان در معامله‌گری است. باور کنید اغراق نکردم، چون ازنظر عملی ثابت‌شده است که پس از مرگ، بدترین چیزی که روح و روان انسان را به چالش می‌کشد، از دست دادن پول است! خب؛ منظور از میزانی که به لحاظ ذهنی آمادگی از دست دادنش رادارید چیست؟ ببینید؛ شما باید لحظه‌ای صبر کنید و نگاهی به اوضاع مالی‌تان بیندازید و ببینید که درواقع تا چه مقدار از پولتان را می‌توانید در هر معامله از دست بدهید؛ تحمل چقدر ضرر در هر معامله رادارید؟ برای یافتن جواب، باید با خودتان صادق باشید: مواردی همچون بدهی‌هایتان یا اقساط بانکی، مواردی از این قبیل را لحاظ کنید. هر چه میزان ریسکتان در هر معامله افزایش یابد، در انجام معاملات و پس‌ازآن، بیشتر احساساتی خواهید شد. همین‌طور عدم متنوع سازی اصولی و اصطلاحاً تک سهم شده، یک شمشیر دو لبه است که ممکن است خیلی بیشتر از چیزی که تصورش را کنید به ضررتان تمام شود!

راه‌حل: پذیرش ریسک بیش‌ازحد

 ببینید چقدر از پولتان را می‌توانید از دست بدهید و درعین‌حال بر خودتان مسلط باقی بمانید. بسیار مهم است که به‌عنوان یک تریدر تازه‌کار، با مقادیر بسیار کم وارد بازار شوید تا بتوانید خودتان را از مخاطرات و هجوم احساساتتان در معامله‌گری، مصون نگه‌دارید. حتی بهتر است قبل از هر چیز در حساب آزمایشی معامله کنید، البته همان‌طور که قبلاً گفتم هرگز نباید یک حساب آزمایشی را برای مدت طولانی ادامه دهید! شما باید پاشنه آشتیل خودتان را پیدا کنید: منظورم آن نقطه ایست که ضرر بیشتر از آن را نمی‌توانید تحمل‌کنید: و این، همان مقداری است که باید به‌عنوان ریسک خودتان تعیین کنید. هرچند این موارد را به شکل بدیهی بیان نمودم؛ قطعاً مدیریت ریسک چیزی فراتر از این صحبت‌هاست.

حساسیت زیاد روی پول

اشتباه بعدی شاید نگرانی بیش‌ازحد درباره پول قبل از یادگرفتن اصول معامله باشد. مجدداً می‌خواهم ایمیل یکی دیگر از کاربران رها سرمایه را با شما در میان بگذارم:

سلام؛ من تازه وارد بورس شده‌ام و حدود 5 میلیون سرمایه ‌دارم. می‌خواهم بدانم که سبد چند سهمی تشکیل دهم و در هر معامله چقدر باید ریسک بپذیرم؛ واقعاً این بازار را دوست دارم و علاقه‌مندم که محصولات آموزشی شمارا خریداری کنم.

خب؛ فکر می‌کنم اکثر شماها اشتباه موجود در این ای میل را یافته‌اید. اول‌ازهمه، اگر شما تازه‌کارید، اصلاً نباید نگران میزان ریسکتان در هر معامله باشید. اصلاً معنی ندارد. شما در ابتدا باید اصول معامله را بیاموزید و سپس، مدتی را در حساب آزمایشی معامله کنید تا بتوانید یک استراتژی معاملاتی برای خودتان تدوین کنید؛

نمی‌دانید استراتژی معاملاتی چیست؟ من قبلاً در یک وبینار رایگان، از سیر تا پیاز آن را در 90 دقیقه توضیح دادم؛

الآن حساب آزمایشی مفید تریدر، بهترین نوع تمرین با پول مجازی است.

همه این‌ها قبل از اندیشیدن درباره واردکردن پول واقعی به بازار صورت می‌گیرد. معامله‌گرانی که بدون یادگیری و آموزش روی پولشان ریسک می‌کنند، درنهایت، تمامی پولشان را از دست خواهند داد، این را شک نکنید! همچنین اینکه کسی به شما بگوید می‌خواهد با پولی که از معاملات به دست می‌آورید، دوره آموزشی‌تان را بخرد، درست مانند این است که قبل از آموزش پرواز، با هواپیمای 747 بوئینگ، بپرد؛ اگر این کار را انجام دهید، سقوط می‌کنید و اگر قبل از یادگیری اصول، معامله کنید، حساب معاملاتی‌تان سقوط خواهد کرد!

راه‌حل حساسیت زیاد روی پول

در حال حاضر به پول فکر نکنید؛ روی آموزش متمرکز شوید. به‌جای اینکه ذهنتان را درگیر پول و سود کنید، نگران یادگیری و آموزش اصول باشید. نگران تسلط و اشراف یافتن بر استراتژی معاملاتی‌تان و تبدیل‌شدن به معامله‌گری حرفه‌ای باشید. با این کار، شما خودتان را برای معامله با پول واقعی آماده می‌کنید و رشد خواهید کرد.

ضمناً، اگر می‌خواستید با پول به‌دست‌آمده از معاملاتتان، دوره آموزشی بخرید، امیدوارم اکنون، از تصمیمتان منصرف شده باشید؛ شما در هیچ کاری بدون آموزش کافی و وافی، نمی‌توانید موفق شوید! هرچند قصدم تبلیغ چیزی نیست چراکه نیازی به آن ندارم، اما محصولات آموزشی رها سرمایه قطعاً در این راه بکارتان خواهد آمد.

حسرت فرصت‌های سوخته

 دنبال کردن بازار بعد از دست دادن یک سیگنال هم از دیگر اشتباهات رایج افراد است. اغلب، معامله‌گران بعد از دست دادن یک معامله که آن را زیر نظر داشتند، سعی می‌کنند بازار را دنبال کنند؛ آن‌ها با از دست رفتن فرصت، به درون بازار می‌پرند چون از عدم انجام آن معامله و اینکه به خودشان اعتماد نکردند،‌ احساس تأسف و عصبانیت می‌کنند؛ با این ورود ناگهانی، در قیمت بدی وارد معامله می‌شوید که به حد ضرر بزرگ‌تر و اندازه خرید کوچک‌تری می‌انجامد؛ ضمناً، احتمال کسب سود کمتری هم خواهید داشت.

راه‌حل: حسرت فرصت‌های سوخته

بسیار ساده است، منتظر ورود در یک نقطه دیگر باشید. راه‌حل این است که بعد از دست دادن یک سیگنال، دست از تعقیب بازار بردارید. شما باید صبور باشید و منتظر فرصت ورود مجدد به معامله باشید.

عدم اعتمادبه‌نفس کافی

عدم اعتماد به خود یا باور نداشتن به توانایی‌های معاملاتی‌تان مشکل بزرگ بسیاری از معامله‌گران بازار بورس است. به‌آسانی می‌توان معامله کردن را پیچیده‌تر ازآنچه هست، ‌کرد. افراد اغلب فکر می‌کنند که معامله کردن بسیار سخت است یا کاری است که به ریاضیات قوی نیاز دارد؛ اما این باورها صرفاً عقایدِ محدودکننده‌ای هستند که منجر به تضعیف باور شخص به خودش می‌شوند.

عدم باور و اعتماد محض به استراتژی و برنامه معاملاتی‌تان اشتباهی بزرگ است زیرا شما قبل از اینکه وارد دنیای معامله‌گری شوید و احساساتتان را درگیر کنید، آن‌ها را آموخته‌اید (دست‌کم من امیدوارم که همین‌طور باشد). درنتیجه، شمای احساسی (وقتی‌که معامله زده‌اید) باید به ایده‌ها و برنامه‌هایی که در آن دوره آماده و تدوین کرده‌اید، اتکا کنید و به خودتان تردید نداشته باشید.

راه‌حل فقدان اعتمادبه‌نفس

 یاد بگیرید به شمتان اعتماد کنید؛ شما باید اعتماد به شم و شهودتان را تقویت کنید. تمامی مواردی که آموخته‌اید و تمامی تجارب معاملاتی‌تان در شکل‌گیری شم شما نسبت به بازار دخیل‌اند و شما باید به آن گوش‌داده و نحوه اتکا به آن را بیاموزید.

توجه بیش‌ازحد به اخبار

توجه بیش‌ازحد به اخبار و داده‌های خارجی دیگر ازجمله اشتباهات فاحش و البته متداول معامله‌گران است. اگر مقالات من را در این سایت دنبال کرده باشید، می‌دانید که خیلی علاقه‌مند به معامله بر اساس اخبار نیستم! درواقع، به نظر من توجه بیش‌ازاندازه معامله‌گر به رویدادهای خبری و تأثیر احتمالی آن‌ها بر بازار، کار اشتباهی است. شما می‌توانید هرچه که بخواهید را در روزنامه‌های اقتصادی مثل دنیای اقتصاد یا در اینترنت پیدا کنید اما این‌ها برای معامله‌گر بسیار خطرناک است. اگر می‌خواهید خلاف تصمیم معاملاتی‌تان را به خودتان ثابت کنید، قطعاً دلایلی را پیدا خواهید کرد و اگر هم بخواهید درستی تصمیمتان را دریابید، بازهم دلایل و مدارک کافی دال بر آن را پیدا خواهید کرد؛ اما در انتهای روز، معامله‌گران موفق، متغیرهای خارجی را مسدود ساخته و روی استراتژی معاملاتی خودشان متمرکز می‌شوند.

راه‌حل توجه بیش‌ازحد به اخبار

خوب اخبار را نادیده بگیرید! اگر شما با استفاده از تحلیل تکنیکال یک روش معاملاتی را برای خودتان طراحی کردید، باید به آن بچسبید و آن را دنبال کنید چراکه آن، لبه معاملاتی‌تان است. همان‌طور که مارک داگلاس بزرگ گفته است، شما باید یک لبه معاملاتی قابل‌تعریف برای خود داشته باشید تا بتوانید آن را طی زمان کافی اجرا و پیاده‌سازی کنید تا اوضاع را به نفع خود دربیاورید؛ اما اگر لبه معاملاتی شما صرفاً اندیکاتورهای درهم‌وبرهم، اخبار و احساسات است، شما دیگر معامله نمی‌کنید؛ بلکه در حال قمار هستید!

تحلیل به خوردِ نمودار دادن!

افراد سعی دارند به‌زور معاملاتی که وجود ندارند را انجام دهند. آن‌ها آن‌قدر عجله دارند که پول دربیاورند که برای خودشان فرصت‌هایی را می‌سازند که اصلاً وجود خارجی ندارند! این مسئله، چیزی شبیه بیش‌ازحد معامله زدن است اما نکته اینجاست که بهترین معامله‌ها را به‌وضوح می‌توانید روی چارت مشاهده کنید. اگر بدانید که دقیقاً چه می‌خواهید، دیگر نباید در چارت‌ها ریز شوید تا بتوانید آن را بیابید. اگر دیدید که باید از دیگران بپرسید که آیا این معامله خوب است یا نه به‌احتمال‌زیاد، بدانید که معامله خوبی نیست و دست‌کم، ارزش ریسک کردن پولتان را ندارد.

راه‌حل برای تحلیل‌های موهومی

بهترین معامله‌ها را اغلب می‌توان به‌وضوح روی چارت‌ها تشخیص داد. سؤال اینجاست که آیا شما دانش و مهارت کافی برای تشخیص این معاملات رادارید و آیا پس‌ازآن، اعتمادبه‌نفس کافی برای به‌پیش رفتن را در خود مشاهده می‌کنید؟

احساس نیاز به انجام معامله

معامله‌گران زیادی به حضور در بازار معتاد می‌شوند. آن‌ها به آدرنالین و دوپامینی که پس از ورود به بازار در ذهنشان ترشح می‌شود، معتاد شده‌اند. درنتیجه، وقتی‌که معامله نمی‌کنند، احساس نامساعدی دارند و تنها چیزی که حالشان را خوب می‌کنند، تزریق یک معامله به رگ‌هایشان است! البته جزئیات این سناریو را در وبینار روانشناسی بازار بورس مطرح نمودم. شاید شما آن‌قدرها هم به معامله زدن معتاد نباشید اما هنوز هم احساس می‌کنید حتماً باید در بازار حضورداشته باشید. شما احساس می‌کنید چون در بازار نیستید، پس پولی به دست نمی‌آورید یا احساس می‌کنید هرچه تعداد معاملاتتان را بیشتر کنید، احتمال و شانس پول درآوردنتان را هم بیشتر می‌کنید. خب؛ من در همین‌جا به شما می‌گویم که این احساسات و تفکرات منجر به شکست و ضرر شما در درازمدت خواهند شد.

راه‌حل احساس نیاز به انجام معامله

باور کنید بازار جریانی تمام‌نشدنی از فرصت‌هاست. بازار همیشه وجود خواهد داشت؛ جریان مثبت امروزی تمام خواهد شد و یک موج بزرگ دیگر در گوشه‌ای دیگری از بازار یا بازارهای دیگر شکل خواهد گرفت. پس نگران از دست رفتن فرصت‌های امروز نشوید؛ شما باید بتوانید در بازار بمانید؛ این بدان معناست که باید با کاستن از تعداد معاملاتتان، سرمایه‌تان را حفظ کنید. یادمان نرود که برخی مواقع، معامله نداشتن خود یک موقعیت سود ده معاملاتی است!

عدم دانش کافی

همان‌طور که قبلاً هم گفتم، ما ایمیل‌های زیادی از فعالین بازار بورس دریافت می‌کنیم که قصد دارند از معامله‌گری پول به دست بیاورند و سپس، اقدام به خرید دوره‌های آموزشی کنند. این ایمیل‌ها مرا به خنده می‌اندازد. مهم نیست قرار است از دوره‌های ما استفاده کنند یا دوره‌های دیگر، نکته مهم این است که شما حتماً قبل از انجام معامله در بازار با پول واقعی، آموزش ببینید. هیچ‌کس نمی‌خواهد در بازار ضرر کند؛ بهترین راه برای جلوگیری از ضررهای غیرضروری، آموزش دیدن قبل از شروع کار است.

راه‌حل عدم دانش کافی

 روی خودتان سرمایه‌گذاری کنید؛ روی آموزش و یادگیری اصول معامله‌گری سرمایه‌گذاری کنید. شما باید نحوه خواندن چارت، از چپ به راست را بیاموزید. این مهارت نه‌تنها در معامله‌گری که در خواندن چارت‌ها و درک اطلاعات مربوط به‌حساب بازنشستگی‌تان، سرمایه‌گذاری درزمینهٔ کاری‌تان یا مسائل دیگر به شما کمک کند. همه بازارها چارت‌های قیمتی خاص خود رادارند و اگر خواندن و تفسیر آن‌ها را بلد نباشید، به خودتان کم‌لطفی می‌کنید. پس اگر می‌خواهید معامله‌گر شوید، باید حتماً خواندن و معامله بر اساس تحلیل تکنیکال و الگوهای نموداری را بیاموزید و باید این توانایی را قبل از ورود به بازار و به خطر انداختن سرمایه‌تان کسب کنید.

به این مطلب چه امتیازی می‌دهید؟

امتیاز را مشخص کنید

میانگین امتیاز / 5. تعداد امتیاز

امتیازی ثبت نشده است. اولین نفر باشید که امتیاز می‌دهید!

برچسب ها: اشتباهات بورسیاشتباهات رایج در بورس

1 دیدگاه

به گفتگوی ما بپیوندید و دیدگاه خود را با ما در میان بگذارید.

  • توکلی گفت:
    27 فروردین 1398 در 08:17

    با سلام خیلی عالی و مفید بود ممنون

    برای پاسخ دادن وارد شوید

دیدگاهتان را بنویسید لغو پاسخ

برای نوشتن دیدگاه باید وارد بشوید.

جستجو برای:
دسته‌ها
  • AI News
  • آرشیو نرم افزار
  • آموزش بورس
  • استراتژی معاملاتی
  • بازار آتی
  • پادکست صوتی
  • پیشگامان بورس
  • تحلیل تکنیکال
  • دانلودهای رایگان
  • دسته‌بندی نشده
  • رها سرمایه تی‌وی
  • روانشناسی بورس
  • سرمایه گذاری
  • عمومی
  • مطالب آموزشی
  • ویدیوی آموزشی
درباره ما
ما در رها سرمایه به رشد فردی شما کمک می‌کنیم، اصول سرمایه‌گذاری و مدیریت مالی فردی را به شما آموزش می‌دهیم و تلاش می‌کنیم دانش خود را با شما به اشتراک بگذاریم.
دسترسی سریع
  • دوره ها
  • مطالب سایت
  • تماس با ما
  • سایت اُشمار
نمادها
تمامی حقوق برای این سایت محفوظ است -هر گونه کپی گزارش DMCA ارسال می‌شود- طراحی و اجرا [ رهاسرمایه ]
ورود
استفاده از موبایل
استفاده از آدرس ایمیل
آیا هنوز عضو نیستید؟ اکنون عضو شوید
از Google استفاده کنید
یا از شبکه های اجتماعی استفاده کنید
بازنشانی رمز عبور
استفاده از موبایل
استفاده از آدرس ایمیل
عضویت
قبلا عضو شدید؟ اکنون وارد شوید