برنامه ساده برای خروج از معاملات

به نظر شما دشوارترین و سختترین تصمیمی که در رابطه با معامله باید گرفت چیست؟
اگر جوابتان خارج شدن از معامله است، باید خدمتتان عرض کنم که درست حدس زدهاید و اگر قبلاً هم سابقه معاملهگری داشتید، از قبل جواب صحیح را میدانستید!
سالهای زیادی است که معاملاتم را بر اساس اصول تحلیل تکنیکال انجام میدهم؛ و تجارب خوبی در رابطه با بهترین نحوه مدیریت و خروج زدن از معاملات کسب کردهام و در این مقاله قصد دارم تا بخشی از آن را با شما در میان بگذارم.
در ابتدا اجازه دهید تا خروج از معامله را تعریف کنم؛ خروج زدن از معامله به معنی مدیریت حد ضرر و هدف سود در یک معامله است. این مسئله، حساسیتهای خاص خود را میطلبد. چون بخش زیادی از علم شیرین و کاربردی مدیریت سرمایه، به نحوه مواجهه شما با معاملات و خروج بهنگام در آنهاست!
پایبندی به حد ضرر مشکل است!
ما انسانها عموماً خروج زدن از معاملات را به لحاظ ذهنی برای خودمان پیچیدهتر ازآنچه واقعاً هست، میکنیم. عموماً در این اوقات، حرص و طمع ما اوج میگیرد، میترسیم و معامله را قبل از زمان صحیح میبندیم، زمان کافی به معاملهمان نمیدهیم، برنامهای برای آن نداریم و…اینها برخی از دلایلی است که خروج زدن از معامله را برای اغلب افراد دشوار میسازد. در ادامه به دو مورد از مهمترین آنها خواهیم پرداخت.
- خیلی بعید است که بتوانید تمامی سود یک معامله را کسب کنید! به همین دلیل میبایست به بخشی از سود (و نه همه آن) قناعت کنید و طمع نکنید. این جمله قدیمی و معروف در بازارهای مالی را به خاطر داشته باشید: گاوها پول درمیآورند، خرسها پول درمیآورند اما خوکها سلاخی میشوند. این، عین حقیقت است!
- شما در آینده ضرر هم خواهید کرد؛ این هم بخشی از بازی است. لازم است بخشی از سودهای کسبشده را در قابل ضررهای کوچک به بازار بازگردانید! بسیاری از تریدر ها، خصوصاً تازهکارها، در بازی تلاش برای اجتناب از ضرر گیر میافتند. آنها تا زمانی که تمام سرمایهشان را به باد دهند این کار را ادامه میدهند تا سرانجام دریابند که باید این حقیقت را بهعنوان بخشی از بازی معامله بپذیرند؛ و برنامهای برای مواجه صحیح با آن تدوین کنند!
همینطور، باید مفهوم خروج موفقیتآمیز از یک معامله را هم در ذهنتان تغییر دهید. اگر در معاملهای ضرر کردید، اما همچنان میزان ضررتان را به میزان از پیش تعیینشده (یک برابر زیان) یا حتی کمتر نگه داشتید، باید بدانید که شما با موفقیت از آن معامله خروج زدهاید. درمجموع، خروج موفقیتآمیز از یک معامله، خروجی است که تحت هدایت احساسات نیست و ممکن است خروج با سود یا با ضرر باشد.
خب؛ تا اینجا گفتیم که خروج از معامله کار سختی است؛ حال، چه برنامهای برای آن دارید؟ گوشهای بنشینید و گریه کنید؟ تسلیم شوید؟ امیدوارم که اینطور نباشد. در ادامه قصد دارم به شما کمک کنم تا ببینید که در این مواقع چهکاری باید انجام دهید.
برنامه خروج دوبل از معامله
پیروی از این برنامه به شما کمک میکند تا از یک سری معامله در بازار سود کسب کنید. بیایید درباره منطق و استدلال نهفته در این برنامه صحبت کنیم و ببینیم که چطور میتواند به سوددهی شما بینجامد. این برنامه چطور کار میکند؟
بهترین نرخ ریسک به ریوارد (بهصورت میانگین)، همان نسبت طلایی 1 به 2 است. پیشتر در همایش استراتژی معاملاتی توضیح دادم که بین شانس موفقیت و نرخ ریسک به بازده ارتباط تنگاتنگی وجود دارد. نرخ ریسک به بازده 1 به 2 یک عدد جادویی است! البته این به این معنی نیست که در تکتک معاملات از این نسبت استفاده کنید؛ منظورم میانگین نرخ ریسک به بازده ای است که در معاملات حاصل میشود.
در ادامه برنامه خروج دوبل در معاملات را در ۴ گام برایتان شرح میدهم:
-
نسبت برابر موقع شروع
هنگام آغاز معامله، میزان ریسک خود را معادل مقدار بازده (بالقوه) در هر معامله تعیین کنید؛ قبل از هر چیز، اگر نمیدانید که منظور من از ریسک معاملات چیست، بهتر است بدانیم، این همان مقدار زیان بالقوه در هر معامله است. درنتیجه، اگر مثلاً، یکمیلیون تومان در هر معامله ریسک میکنید، با خوردن حد سودتان باید یکمیلیون تومان سود کنید؛ و این یعنی نسبت برابر ریسک و بازده.
سپس میتوانیم ریسک بالقوه معامله را به لحاظ ریسک بسنجیم که آن را نرخ ریسک به ریوارد مینامند؛ بنابراین، معاملهای با ریوارد 2، نرخ ریسک به ریوارد یکبهدو دارد؛ ما در یک برد، دو برابر ریسکمان سود میکنیم. روشن نبود؟ منظورم این است که اگر حد زیان شما طوری تنظیم شود که درنتیجه آن یکمیلیون تومان زیان کنید، آنوقت حد سودتان باید عدد 2 میلیون تومان باشند.
سپس، هر معامله را با تعیین مقدار ریسک به بازده برابر خود شروع کنید. البته من نمیتوانم این کار را برای شما انجام دهم؛ این شما هستید که باید مقدار ریالی که تحمل از دست دادنش در هر معامله را دارید، محاسبه کنید؛ فراموش نکنید که هر معاملهای ممکن است به ضرر منتهی شود.
-
تعیین اندازه موقعیت و جایگاه حد ضرر
امنترین و منطقیترین میزان حد ضررتان را مشخص کنید. یادتان نرود که هر معامله، به فضایی برای رشد نیاز دارد و بعضی معاملات به زمان بیشتری برای رشدشان نیاز دارند. طمع نکنید و چون میخواهید پول بیشتری دربیاورید، حد ضرر خیلی کمی را برای معاملهتان در نظر نگیرید! در درازمدت، این مسئله باعث میشود شما در عمل، ضرر کنید.
-
سطح ریوارد به ریسک بالاتر را محاسبه کنید
وقتیکه میزان ریسک به ریوارد برابر را تعیین کردید و حد ضررتان را نیز در نقطه مناسبی قراردادید، میتوانید ریسک/ریوارد بالقوه هر معامله را بیابید. مهمترین عدد، همان ریوراد دو برابر است. ببینید که اگر سطوح مقاومت و حمایت کلیدی در محدوده معامله قرار دارند، آیا ریوارد دو یا بیشتر امکانپذیر است یا نه؟ در اغلب موارد، همینطور است مگر اینکه سطح مقاومت یا حمایت کلیدی نزدیک به نقطه ورود شما باشد
-
کمی صبور باشید!
وقتیکه معاملهتان در جریان است تا زمانی که معامله از حد سود دو برابر ریسک عبور نکرده است، حد ضررتان را از منطقه از پیش تعیینشده حرکت نمیدهید. وقتی معامله حداقل دو برابر حد ضرر در سود فرورفت، اکنون شما باید دو تصمیم اتخاذ کنید و در اینجاست که باید از حس ششم و شمتان بهره ببرید.
بسته به شرایط بازار، یا شما باید در همان حد سود دو برابر ریسک از معامله خروج بزنید. یا اینکه حد ضررتان را به نقطه سربهسر تغییر میدهید تا اجازه دهید که سودتان به سطح سه (سه برابر حد ضرر) یا بیشتر برسد. البته تکنیکهای دیگری نظیر خروج فازی هم وجود دارد.
-
از ضرر کردن نترسید!
یادتان باشد که شما در این مسیر، ضرر هم خواهید کرد و ممکن است در برخی اوقات، شاهد آن باشید که معاملهای تا محدوده دو برابر حد ضرر بالا برود و سپس، تغییر مسیر داده و درنهایت، منتهی به ضرر شود. در این حالت نباید امید خود را از دست بدهید. اگر وارد بازی مدیریت بیشازحد جزییات مربوط به معاملاتتان شوید و بابت هر سود ازدسترفته، گریه و زاری کنید، نمیتوانید روی هدف اصلی و بزرگ خود متمرکز باقی بمانید، اسیر احساسات میشوید و در آخر، شکست میخورید!
البته برای کسب سودهای مستمر به دیسیپلین و نظم نیاز دارید. این امر، نهتنها به شما در کسب سود کمک میکند، بلکه باعث میشود شما معاملهگری ماهر شوید. شخصاً در طول سالها فعالیت معاملهگری و مربیگری، دریافتهام که سود کلان نتیجه صبر و انجام معاملات و نه ترسیدن از ضرر است. پول کلان با بهره بردن از حرکات بزرگ و رسیدن به نسبت سودهای بزرگتر نسبت به حد ضررهایتان است.
اگر شما در یک ماه به یک معامله سود بزرگ برسید، یعنی نهتنها مجموع ضررهایتان را جبران کردهاید، بلکه سود هم برایتان باقی میماند. تنها چیزی که باید تغییر دهید، نحوه تفکرتان است؛ شما باید بدانید که نیاز نیست همیشه و در همه اوقات در بازار حضورداشته باشید! وقتیکه وارد بازی معاملهگری و حضور همیشگی در بازار میشوید، درواقع، در حال قمار روی سرمایهتان هستید.
به خاطر داشته باشید که کارگزاریها قصد دارد شمارا به سمت انجام معاملات بیشتر سوق دهد، چراکه از تعدد معاملات شما سود میکنند؛ اما شما باید به پول درآوردن خودتان بیندیشید، نه اینکه فقط سود را عاید کارگزارتان بکنید!
اگر برای شروع کارتان حساب پُر پیمانی ندارید، باید با موقعیتهای کوچکتر معامله کنید؛ در این صورت، حتی با نسبت ریسک به بازده بالا هم سود زیادی کسب نخواهید کرد؛ اما فکر نمیکنید کسب سود اندک در کنار پیروی مستمر از رویکردتان در طی یک بازه زمانی یکساله، بهمراتب بهتر از دست دادن پول، با انجام صدها معامله و تجربه احساس اضطراب، نگرانی و پریشانی باشد؟
شما باید رؤیای یکشبه ثروتمند شدن را فراموش کنید و رویکردی بلندمدت در پیش بگیرید. تمرکز و توجهتان را به معاملهگری صحیح از طریق پر کردن آهسته حسابتان با سودهای کوچک و مستمر معطوف کنید.
اکثر معامله گران خرد، چه با حسابهای بزرگ و چه کوچک، از همان ابتدا شکست میخورند چراکه بهجای اینکه حواسشان را به فرایند معاملهگری و افزایش آهسته و پیوسته سرمایهشان بدهند، میخواهند یکشبه ره صدساله بروند؛ مطمئنم شما خواننده گرامی واقعبین هستید و تمامی جوانب کار را مدنظر قرار میدهید.
به این مطلب چه امتیازی میدهید؟
امتیاز را مشخص کنید
میانگین امتیاز / 5. تعداد امتیاز
امتیازی ثبت نشده است. اولین نفر باشید که امتیاز میدهید!
10 دیدگاه
به گفتگوی ما بپیوندید و دیدگاه خود را با ما در میان بگذارید.
دیدگاهتان را بنویسید لغو پاسخ
برای نوشتن دیدگاه باید وارد بشوید.
یاشاسین اقای دکتر.واقعا مفید بود
سلام ببخشید این بسته چطور بود ایا مفید بود که منم تهیه منم؟
کدام بسته دوست عزیز؟
سلام خیلی خوب بود.در عرضه های اولیه سطح ریوارد چگونه باید باشد؟آیا همون 2 یه 1 یا بیشتر؟
سطح ریوارد به ریسک بر اساس سطوح حمایت و مقاومت بازار (تحلیل تکنیکال تعریف میشود و ارتباطی با عرضه اولیه یک سهم ندارد! از طرفی سهامی که عرضه اولیه میشود. چون برای اولین بار است وارد بورس میشود، پس سابقه قیمتی ندارد، پس امکان تحلیل تکنیکی روی آن وجود ندارد!
سلام.ازبیان شیوا وکلام عام پسند وقلم قوی شما که نشانگراستعداد ذاتی وتلاش علمی جنابعالی است.ممنون.موفق باشید
عالی بود
سلام بسته اموزشی تحلیل تکنیکال مقدماتی خریدم رمز میخواد رمزشو چطوری تهیه کنم
لطفا سوال خود را در بخش ارسال تیکت مطرح کنید
https://rahasarmaye.com/ticket/
مانند همیشه عالی