روانشناسی تحلیل تکنیکال
روانشناسی تحلیل تکنیکال درواقع نیروی اصلی است که حرکت قیمت ها را مشخص می کند! نیروی بسیار قوی از عملکرد روانشناسانه طیف گستره معامله گران سهام. نمودار، واقعیاتی راجع به احساسات معامله گران است، نقاشی بر روی بوم است.. نقاشی از احساسات و تعاملات.. احساساتی همچون حرص و آز، ترس، امید و… شما به عنوان یک معامله گر سهام چه سوالی از خود می پرسید ؟
- آیا باید خرید؟
- آیا باید فروخت؟
- آیا سود می کنم؟
- آیا ضرر می کنم؟
اینها سوالاتی است که معامله گران تازه کار از خود می پرسند و اکثرا نیز ضرر می کنند. آنها طرح و پلنی برای معاملات خود ندارند، چرا که یک پلان ترید تمام این سوالات را قبل از هر اقدامی به شما پاسخ می دهد!
اما دقیقا چه اتفاقی می افتد؟ این تمایلات احساسی چگونه در نمودار نمود می کند؟ در واقع هیجان و ترس معامله گران تازه کار سهام باعث می شود در بدترین نقطه خرید کنند و یا به جای فروش بخرند و با ترسی که در معامله دارند سهام افت پیدا کرده پایین و پایین تر می آید… و در جایی که دقیقا نقطه خرید است سهم خود را می فروشند !
به عبارتی ترس از ضرر باعث می شود تحمل ضررهای کوچک را نداشته باشید، در این صورت همین ترس علیه شما غلبه می کند و سودهای بزرگ را از شما می گیرد!
تا به حال جملات زیادی شنیده اید، مثلا در کف بخرید و در سقف بفروشید، ضررهای خود را کوچک کنید و به سودهایتان اجازه رشد دهید. در واقع تدوین یک استراتژی سهام یا یک سیستم خرید و فروش سهام (سیستم مکتوب) به شما کمک می کند برای هر سوال احتمالی پاسخی داشته باشید. ممکن است شما این سیستم را از شخصی بخرید و یا خودتان آنرا طرح ریزی کرده باشید، فرقی نمی کند در هر صورت باید با روحیات شما سازگار باشد و منطقی باشد.
روانشناسی رفتار معامله گران
یادگیری انواع روش های تحلیل تکنیکال و تجزیه و تحلیل فنی نمودار، بسیار خوب و ضروری است، انواع الگوهای شمعی ، الگوهای کلاسیک قیمتی، خطوط روند و … اما مهمتر از آن درک روانشناسی در پس این الگوها ست.. به تصویر زیر توجه کنید:
در نقاط مشخص شده چه اتفاقاتی رخ داده ؟
معامله گران برک آوت – این معامله گران بر اساس شکست سطح مقاومت خرید می کنند. آنها بر اساس “تئوری احمق بزرگتر” خرید می کنند! در واقع آنها پیرو معامله گران قبلی به جهت تجربه بازار در قیمت بالاتر، اقدام به خرید می کنند.
معامله گران تازه کار – در مورد این معامله گران هیچ نظری ندارم، در واقع آنها پیرو بالا آمدن قیمت، سهم را از معامله گران BreaOut می خرند و به جهت فروش خرید کم نمودار افت پیدا می کند.
معامله گران حرکت – در واقع این دست از معامله گران به مومنتوم قبل بازار نگاه می کنند و در نقطه ای که کندل چکش (Hammer) زده شده است، به کمک معامله گران تازه کار می آیند.. اما یک گام از تازه کاران جلو ترند چون در قیمت پایین تری خریده اند.
معامله گران نوسان گیر – در این نقطه خریداران تازه کار و خریداران حرکت (افرادی که تا بازار تکونی بخورد سهم می خرند) سهم خود را با ضرر می فروشند و آن را به طیف گسترده معامله گرانی می دهند که اتفاق قول دارند قیمت سهم خیلی پایین آمده است بنابر این اقدام به خرید سهم می کنند و قیمت بالا می رود.
معامله گران تازه کار – و بار دیگر، معامله گران تازه کار در بدترین زمان ممکن می خرند. در واقع معامله گران نوسان گیر سهم خود را مجددا به تازه کارها واگذار می کنند. و این اتفاقی است که بارها و بارها در نمودار ها شاهد هستیم.
نتیجه اخلاقی:
در نقطه ای که معامله گران تازه کار اقدام به خرید می کنند، معامله گران موفق صبر پیشه می کنند و بر احساسات هیجانی خود قلبه می کنند تا قیمت پایین تر بیاید، سپس در نقطه کف می خرند.. یک تریدر موفق باید روانشناسی عرضه و تقاضا را صحیح یاد بگیرد و بر اساس پلان ترید اقدام به خرید و فروش کند.
به این مطلب چه امتیازی میدهید؟
امتیاز را مشخص کنید
میانگین امتیاز / 5. تعداد امتیاز
امتیازی ثبت نشده است. اولین نفر باشید که امتیاز میدهید!
1 دیدگاه
به گفتگوی ما بپیوندید و دیدگاه خود را با ما در میان بگذارید.
دیدگاهتان را بنویسید لغو پاسخ
برای نوشتن دیدگاه باید وارد بشوید.
این پیام های تبلیغاتی شما از صفحه پاک نمیشه. فکر میکنین اینا برای شما تبلیغ محسوب میشن؟ همینطوری دم از موفقیت در بورس میزنید؟