جستجو برای:
سبد خرید 0
  • مقالات
    • سرمایه گذاری
    • آموزش بورس
    • روانشناسی بورس
    • تحلیل تکنیکال
    • استراتژی معاملاتی
  • دانلود رایگان
  • رها رادیوجدید
  • رها تی‌ویداغ
  • رویدادها
  • محصولات
  • تماس
    • اطلاعات تماس
    • ارسال تیکت پشتیبانی
رها سرمایه
ورود
[suncode_otp_login_form]

گذرواژه خود را فراموش کرده اید؟

یا

ارسال مجدد کد تایید (00:30)

از Google استفاده کنید
یا از شبکه های اجتماعی استفاده کنید
عضویت
[suncode_otp_registration_form]

ارسال مجدد کد تایید (00:30)
  • 02191013424
  • Mailer@rahasarmaye.com
  • مطالب سایت
  • علاقمندی ها
رها سرمایه
  • مقالات
    • سرمایه گذاری
    • آموزش بورس
    • روانشناسی بورس
    • تحلیل تکنیکال
    • استراتژی معاملاتی
  • دانلود رایگان
  • رها رادیوجدید
  • رها تی‌ویداغ
  • رویدادها
  • محصولات
  • تماس
    • اطلاعات تماس
    • ارسال تیکت پشتیبانی
شروع کنید
0

سه ویژگی کلیدی معامله به روشِ “بخر و فراموش کن”

20 فروردین 1398
ارسال شده توسط ابراهیم شمسی
آموزش بورس
()

آیا می‌خواهید کلید موفقیت بلندمدت در حرفه‌ی معامله‌گری را بدانید؟ به نظرتان جواب این سؤال چیست؟ بیشتر و سخت‌تر کار کردن از بقیه؟ شناسایی به‌موقع بالا و پایین بازار؟ یا شاید هم افزایش تعداد معاملات سود ده در مقایسه با معاملات زیان ده؟

اما باید به شما بگویم نخیر…. جواب، هیچ‌کدام از این‌ها نیست…!

موفقیت و استمرار آن در معامله‌گری یعنی حفظ سرمایه‌ی فیزیکی، (یعنی خودِ پول) و سرمایه‌ی احساسی (یعنی قدرت ذهنی)؛ در صورت نبود یکی از این دو، شما دیگر نمی‌توانید معامله کنید. به همین سادگی!

البته خبر خوب این است که وقتی بهترین شرایطِ مدیریت ریسک و اجرای صحیح معاملات باهم یکجا جمع شوند، نتیجه نهایی، معاملاتی با احتمال موفقیت بالا، استرس کم و با استراتژی بخر و برو (set & forget‌) خواهد بود.

شما می‌توانید با تکیه‌بر این شیوه، فعالیت حرفه‌ای‌تان را ایجاد کرده و ادامه دهید. در این مقاله نیز می‌خواهم به معرفی سه ویژگی کلیدی معامله به روشِ بخر و برو بپردازم تا به شما نشان دهم چطور این سبک جذاب را تبدیل به رویه‌ی غالب در خریدوفروشتان سازید.

متأسفانه بر اساس یک باور اشتباه و بسیار رایج، عده‌ی زیادی از افراد فکر می‌کنند معامله‌گرانی که مرتب سود می‌کنند ساعت‌های طولانی را در مقابل مانیتورشان می‌گذرانند، تک‌تک حرکات بازار را زیر نظر دارند و شاید هم با هر کندل جدیدی که در نمودار می‌بینند، کیبورد یا هر چیزی که دم دستشان است را به این‌ور و آن ور پرت می‌کنند!

آیا آرزو نداشتید که ای‌کاش روش بهتری هم وجود داشت؟ یک روش معامله‌گری که فقط چند دقیقه از روزتان وقت بگیرد و به شما اجازه دهد تا بر اساس سیگنال‌های مشخص، معاملاتتان را انجام دهید و بعد بروید و به زندگی‌تان برسید؟ فقط به این فکر کنید که با چنین روشی، چه استرس و فشاری از شما و سرمایه‌تان برداشته می‌شد…

حال اگر با خودتان فکر می‌کنید که محال است که چنین روشی اصلاً وجود داشته باشد، باید به شما اطمینان دهم که این‌طور نیست.

آیا تابه‌حال به کانال‌های جادویی که صحبت از سودهای رؤیایی می‌کنند برخورده‌اید؟ همان‌هایی که قول سودهای فضایی و بی‌زحمت را به شما می‌دهند (که هیچ‌گاه هم‌رنگ واقعیت به خود نمی‌گیرند) این‌ها همان‌هایی هستند که اصلاً واقعیت ندارند.

ما در بسیاری زمینه‌ها و فعالیت‌ها مثل تجارت، هنر، علوم پایه، ورزش و غیره، همان‌قدر که از خودمان، یعنی از زمان و انرژی‌مان مایه بگذاریم، برداشت خواهیم کرد. اما بدانید که در مورد معامله‌گری، این قوانین و مقررات کارکردی ندارند.

کار کمتر و سود بیشتر

برای انجام معاملات با استراتژی set & forget (بخر و برو)، منظورم معاملاتی است که به‌آسانی با اعتمادبه‌نفس و به‌دوراز ترس و احساسات می‌توان آن‌ها را انجام داد، باید فاکتورهای کلیدی، هم در بازار و هم در ذهن تریدر به‌طور هم‌زمان حضورداشته باشند.

چنین معاملاتی به صبر و انضباط نیاز دارند اما با صرف تلاش باهدف تشخیص بهترین موقعیت‌ها و شرایط، مدیریت محتاطانه‌ی ریسک و اجرای دقیق معاملات می‌توان این استراتژی را تبدیل به رویه‌ی غالب معاملاتی‌تان کنید.

ویژگی اول

استراتژی set & forget (بخر و برو)، هم برای معامله گران فاندامنتال و هم تکنیکال کاران قابل‌استفاده است

گزینشی عمل کردن در معاملات، علی‌رغم اهمیتی که دارد، اغلب نادیده گرفته می‌شود؛ اما این روش، بهترین موقعیت‌ها و شرایط را شناسایی کرده و تمامی پارامترهای مدنظر شما ازجمله نسبت ریسک به ریوارد را هم لحاظ می‌کند.

این روش می‌تواند یک یا چند الگو و یا اندیکاتور تائید شده در چارچوب (های) زمانی موردنظر تکنیکال کارها، مانند معامله‌گری بر اساس حمایت‌ها و مقاومت‌هایی فیبوناچی، نقاط برگشتی و… را در برگیرد.

بورس باز های بِلاد کفر! شرایطی که همه‌ی فاکتورها تحت آن برقرار می‌باشند، را موقعیت گاو بنفش می‌نامند؛ البته برخلاف گاوهای بنفش که موجوداتی خیالی هستند، این قبیل گاوهای بنفش، واقعاً وجود دارند و در حقیقت، بیش ازآنچه فکرش را بکنید، رایج و متداول هستند؛ این‌ها معاملات با استراتژی بخر و برو هستند چراکه شما به اصل و مبنایی که در پس آن‌ها قرار دارد، اطمینان و باور دارید.

آیا دوست ندارید که همه‌ی معاملات این‌گونه باشند؟ خوب خبر خوب این است که این کار عملی است. اما شما باید به خودتان قول دهید که موقعیت‌هایی که واجد تمامی شرایط نیستند را کنار بگذارید، حتی درصورتی‌که این کار به معنی عدم انجام معامله در چند روز متوالی تا زمان تائید یک موقعیت ارزشمند باشد.

آیا دوست دارید شاهد بهبود در ثبات رویه و نتایج معاملاتتان از معامله‌ی بعدی‌تان باشید؟ البته که این‌چنین است. می‌دانید؟ سریع‌ترین و آسان‌ترین راه برای این کار این است که هیچ‌گاه، صرفاً به دلیل اینکه “معامله‌ای به‌اندازه کافی خوب به نظر می‌آید” یا برخی از پارامترهای مطلوب شمارا نیز برآورده می‌سازد، خودتان را مجبور به انجام آن معامله نکنید.

معامله کردن آسان نیست و هیچ ضمانتی هم برای کسب سود وجود ندارد؛ به همین دلیل باید قبل از واردکردن حتی بخش کوچکی از سرمایه‌تان در یک معامله تا حدودی مطمئن شوید که مجموع احتمالات به نفع شما هستند. چراکه درنهایت خیلی بهتر است که یکجایی آرام بنشینید و هیچ کاری نکنید تا اینکه بخواهید شاهد آب شدن سرمایه‌تان باشید؛ درست می‌گویم؟ منظورم زمانی است که بازار منفی است درحالی‌که می‌توانید به‌راحتی با کنار کشیدن و خرید واحدهای ETF (صندوق درآمد ثابت قابل معامله) تازه سود هم کسب کنید…

به این شعار بیندیشید که می‌گوید: بهترین معامله را انجام دهید و به بقیه‌ی ماجرا دیگر کاری نداشته باشید. بگذارید این شعار تمامی تصمیم‌گیری‌های شمارا هدایت کند. با این کار، شما قطعاً معاملات کمتری انجام خواهید داد، سود بیشتر کسب خواهید کرد و از زمانتان چه در بازار و چه خارج از آن لذت بیشتری خواهید برد.

ویژگی دوم

معاملات بخر و برو (set & forget) از مدیریت مناسب ریسک بهره‌مندند

ما انسان‌ها همیشه ریسک را به‌صورت آگاهانه، چه در پرواز با هواپیما، بازی یا حضور در یک رویداد ورزشی یا انجام کارهای بی‌شماری که در زندگی‌تان انجام می‌دهیم، لحاظ می‌کنیم.

بااین‌وجود، وقتی‌که سرمایه‌مان را در معامله‌ای وارد می‌کنیم، انگار بعضی چیزها تغییر می‌کنند که باعث می‌شوند ما، معامله گران، به‌صورت وسواس گونه‌ای تمام حرکت‌های بازار را زیر نظر بگیریم، و سود یا زیان‌هایمان را تحت تأثیر ترسی که بر قدرت تصمیم‌گیری و قضاوتمان سایه انداخته است، مدام محاسبه کنیم.

آیا این شرایط برایتان آشنا نیست؟ خوب.. بگذارید خیالتان را راحت کنم و بگویم که این مسئله حتی برای بهترین تریدر ها هم اتفاق می‌افتد!

معامله‌گری یعنی سروکار داشتن با ریسک؛ در مرحله‌ی اول باید وجود آن را بپذیریم و سپس، مهم‌تر از آن، به طرز مؤثری آن را مدیریت کنیم. خیلی از افراد در همان مرحله‌ی اول، یعنی پذیرش ریسک به‌عنوان یک‌طرف معادله، شکست می‌خورند که باعث می‌شود تحت تأثیر احساساتشان عمل کرده، تک‌تک حرکات بازار را زیر نظر گرفته و در واکنش به آن‌ها، تحت استرس و فشار زیاد به‌صورت مداوم دست به خریدوفروش‌های هیجانی بزنند. وقتی‌که با چنین شرایطی روبرو هستید، دیگر جایی برای استراتژی بخر و برو وجود ندارد!

برای مدیریت ریسک، به خودتان قول بدهید که در هر معامله فقط بر روی بخش معقولی از سرمایه‌تان، که از 10 درصدِ حسابتان تجاوز نمی‌کند، ریسک کنید.

با خودتان قرار بگذارید درصورتی‌که روند معاملات طبق پیش‌بینی‌تان پیش نرفت، فقط در همین حد (و نه بیشتر) از سرمایه‌تان را از دست بدهید؛ یادتان باشد که ما می‌خواهیم تحت بهترین شرایط معامله کنیم که نیازمند برقراری تمامی فاکتورهای مطلوب است. این کار می‌تواند اعتماد و اعتقاد موردنیاز جهت انجام معاملات با خیال آسوده را فراهم کند.

همچنین، از یک فرمول مناسب برای محاسبه‌ی ریسک  استفاده کنید، فرمولی که احتمال ضرر را به حداقل رسانده، نقاط هدف و توقف را مشخص می‌کند و سود کلی یا بخشی از سود را، البته بسته به استراتژی انتخابی، ترجیحات و ریسک پذیریتان محقق می‌سازد.

محاسبات فیبوناچی، حمایت و مقاومت، خطوط روند و حرکت درصدی در همه روش‌ها مشترک می‌باشند اما شما باید سیستمی را انتخاب کنید که ریسک را به‌صورت مؤثری مدیریت کند؛ در حقیقت، این مرحله به‌اندازه‌ی مرحله‌ی ارزیابی شرایط و موقعیت‌ها، مهم و نیازمندِ توجه است.

این دو ویژگی که توضیح دادم خیلی خوب می‌توانند یکدیگر را تکمیل کنند. اگر واقعاً می‌خواهید حرفه‌ی معامله‌گری را انتخاب کنید، ریسک ذاتی بازار را بپذیرید و قدم‌های محتاطانه و محاسبه‌شده‌ای برای مدیریت آن بردارید؛ این کار خودبه‌خود منجر به اتخاذ استراتژی معاملاتی بخر و برو شده و خیلی زود تبدیل به رویه‌ی معامله‌گری‌تان خواهد شد.

ویژگی سوم

 معاملات بخر و برو از ترس و احساس به دورند

معامله کردن به روش مکانیکی و دور از ترس و احساس هم، شمارا دچار چالش و دغدغه می‌کند چراکه نتایج نهایی کار برایتان اهمیت بسیاری دارد. به‌هرحال می‌دانید که پای سرمایه‌ای که برایش زحمت‌کشیده‌اید، وسط است؛ درست است؟

اینجاست که ترس‌های رایج درباره‌ی ضررهای مالی و شکست‌های احساسی به وجود می‌آیند، استرس تشدید می‌شود، منطق و احساس باهم درمی‌آمیزند و برنامه‌ریزی و اجرای معاملات بخر و برو را تقریباً غیرممکن می‌سازد. همچنین، باید بدانید که این نقطه، دقیقاً جایی است که شما باید به‌جای نتایج نهایی، توجه بیشتری به فرایند داشته باشید.

قبل ، در حین و بعد از اجرای معاملات، به‌جای پولتان، به روش‌ها و شیوه‌های معاملاتی‌تان توجه کنید. اگر دقیقاً طبق برنامه‌تان معامله کرده‌اید، با دقت، همه‌چیز را زیر نظر داشته‌اید و جمیع شرایط را لحاظ کرده‌اید، و سپس، تا حد امکان ریسک را هم مدیریت کرده‌اید، بدانید که موفق شده‌اید. به‌این‌ترتیب، کنار گذاشتن ترس و اجازه دادن به وقوع شرایط آن‌چنان‌که باید، به‌مراتب آسان‌تر خواهد شد.

وقتی‌که سرانجام معامله‌تان را انجام دادید، بازار راه خودش را خواهد رفت و ما هیچ کنترلی بر آن نداریم؛ قبول دارید؟ اما می‌توانیم میزان وفاداری و تعهد خود به استراتژی معاملاتی‌تان را کنترل کنیم.

البته گاهی اوقات بازارها هم هرگونه منطق و دلیلی را به چالش می‌کشند. اما مطمئن باشید که انجام معاملات بر اساس یک استراتژی شناخته‌شده، همیشه نتایج خوبی را در درازمدت برایتان به ارمغان خواهد آورد.

به یاد داشتن این اطلاعات در زمان انجام معاملات، در مواقعی که ممکن است دیگران ترسیده باشند، شمارا آرام، متمرکز و مطمئن می‌سازد؛ این شیوه در مواقعی که شما هم ناچارا به ضرر تن می‌دهید (که البته میزان آن را محدود ساخته‌اید)، به شما کمک خواهد کرد.

ضمناً باید به خاطر داشته باشید که تغییرات اندک در طرز نگرشتان می‌توانند تأثیر بسیار زیادی ایجاد کنند؛ پس سعی کنید توجه بیشتری به اجرای استراتژی‌تان و جزئیات مربوط به آن بکنید و خیلی سودمحور نباشید. این کار، وضوح، اعتماد و ثبات را برایتان به ارمغان آورده که درنهایت منجر به کسب سود خواهد شد.

نتیجه‌گیری              

یکی از بزرگ‌ترین و درواقع بدترین برداشت‌های اشتباه در معامله‌گری این است که زمان را مساوی پول بدانیم؛ من در وبینارها و کارگاه‌های مختلفی بارها روی این موضوع تأکید نمودم که هیچ رابطه مستقیمی بین زمان و نتایج وجود ندارد! این ویدیو را نگاه کنید…

بد از بدتر اینکه تصور کنیم که معامله گران موفق تمام حرکات بازار را زیر نظر دارند و مدام در حال معامله هستند.

اما باید بگوییم راه بهتری هم وجود دارد. روشی که با آن می‌توان سریع‌تر و تقریباً دور از احساسات، استرس و ترس معامله کرد. این روش، ازآنچه که فکرش را می‌کنید، هم آسان‌تر است؛ درواقع، با تعیین  آگاهانه‌ی شرایط، مدیریت دقیق ریسک و کنار گذاشتن ترس و احساسات، شما شاهد تبدیل‌شدن استراتژی معاملاتی بخر و برو به یک واقعیت و رِوال معاملاتی خودخواهید بود.

اگر از استراتژی پایلوت سپیدار جهت انجام معاملات خود بهره می‌بردید؛ بخش عمده‌ای از معاملات شما بر اساس تکنیک بخر و برو است…

به این مطلب چه امتیازی می‌دهید؟

امتیاز را مشخص کنید

میانگین امتیاز / 5. تعداد امتیاز

امتیازی ثبت نشده است. اولین نفر باشید که امتیاز می‌دهید!

برچسب ها: روش set&forget

1 دیدگاه

به گفتگوی ما بپیوندید و دیدگاه خود را با ما در میان بگذارید.

  • جواد خزائی گفت:
    26 بهمن 1398 در 15:51

    ??

    برای پاسخ دادن وارد شوید

دیدگاهتان را بنویسید لغو پاسخ

برای نوشتن دیدگاه باید وارد بشوید.

جستجو برای:
دسته‌ها
  • AI News
  • آرشیو نرم افزار
  • آموزش بورس
  • استراتژی معاملاتی
  • بازار آتی
  • پادکست صوتی
  • پیشگامان بورس
  • تحلیل تکنیکال
  • دانلودهای رایگان
  • دسته‌بندی نشده
  • رها سرمایه تی‌وی
  • روانشناسی بورس
  • سرمایه گذاری
  • عمومی
  • مطالب آموزشی
  • ویدیوی آموزشی
درباره ما
ما در رها سرمایه به رشد فردی شما کمک می‌کنیم، اصول سرمایه‌گذاری و مدیریت مالی فردی را به شما آموزش می‌دهیم و تلاش می‌کنیم دانش خود را با شما به اشتراک بگذاریم.
دسترسی سریع
  • دوره ها
  • مطالب سایت
  • تماس با ما
  • سایت اُشمار
نمادها
تمامی حقوق برای این سایت محفوظ است -هر گونه کپی گزارش DMCA ارسال می‌شود- طراحی و اجرا [ رهاسرمایه ]
ورود
استفاده از موبایل
استفاده از آدرس ایمیل
آیا هنوز عضو نیستید؟ اکنون عضو شوید
از Google استفاده کنید
یا از شبکه های اجتماعی استفاده کنید
بازنشانی رمز عبور
استفاده از موبایل
استفاده از آدرس ایمیل
عضویت
قبلا عضو شدید؟ اکنون وارد شوید